U bent hier

Repertoirenamiddag liturgische muziek

Op 1 oktober vindt traditioneel voor deze periode van het jaar weer een repertoirenamiddag plaats rond liturgische muziek. Zo een liturgische repertoirenamiddag bestaat uit koor- en liedateliers waarin je nieuwe muziek leert kennen die kan worden ingezet in de liturgie.

Misschien ontdek je er wel iets leuks voor jouw koor of misschien is dit vooral een fijn zang- en ontmoetingsmoment? Je kan deelnemen alleen of met (een deel van) je koor. Deelnemen in groep is voordeliger én leuker!  Bekijk het programma hieronder.

Programma

13.00u. Onthaal + ontvangst materiaal + koffie
13.30u. Kooratelier o.l.v. Nadia Loenders

Nadia Loenders neemt samen met de deelnemers vier mooie koorwerkjes onder handen. Aan bod komt onder meer de mooie en toegankelijke muziek van Mariano Garau (drie- of vierstemmig) en het mooie werkje Beati Mundo Corde van Kurt Bikkembergs. De muziek is haalbaar voor elk doorsnee parochiekoor dat meerstemmig kan zingen.

15.30u. Koffiepauze
16.00u. Meerstemmige liedzettingen o.l.v. Christel Vandebriel
18.00u. Slot

Tijdens dit atelier kun je met Christel allerlei nieuwe meerstemmige zettingen leren van Zingt-Jubilateliederen. Bevallen de zettingen je? Dan kun je die achteraf makkelijk bestellen op koorsterkte. Een ideale verkenningstocht voor een vernieuwing van jouw repertoire tijdens de liturgie.

De liedbundel Mi Lanct Na Di, waarin Beati Mundo Corde (Bikkembergs) werd gepubliceerd, is inbegrepen in de prijs van de repertoiredag en kun je aan het eind van de dag mee naar huis nemen. Bovendien zal de bundel aan voordeeltarief te koop aangeboden worden voor wie interesse heeft in meer exemplaren. De bundel bevat tal van andere interessante en toegankelijke, profane en reigieuze, liederen. Bekijk de bundel in onze webshop

Inschrijven kan nog tot 22 september

Wanneer

1 oktober 2017 van 13:00 tot 18:00

Wat

repertoireworkshop

Waar

Lemmensinstituut
Lemmensberg 3, 3000 Leuven

Prijzen

€20.00
basisprijs (indiv)
€18.00
basisprijs groep
€12.00
lid Koor&Stem (indiv)
€10.00
lid Koor&Stem groep

Wie

zangers, dirigenten, koorgroepen
cantors

Contact

Lieselotte Goessens
kerkmuziek@koorenstem.be
Terug naar boven