U bent hier

Ritme in de stem

 

De basis van de muziek is het ritme, de harmonie en natuurlijk ook de melodie. Voor dit atelier nodigen wij u uit om elementen in en rond ons heen, door middel van een repertoire afkomstig uit diverse tradities, op een intuïtieve manier te ontwikkelen en te gebruiken.

Het lichaam is het eerste bespeelde instrument met de stem als expressiemiddel. U kunt voelen hoe de klanken en melodieën het lichaam doen trillen en hoe men op een eenvoudige manier “terugkeert” in de ritmes die kenmerkend zijn voor de traditionele culturen.

Vincent Noiret

Vincent Noiret begon zijn carrière als bassist, contrabassist en zanger. Hij heeft een brede muzikale horizon waarbij jazz, Franse zang, klassieke muziek maar vooral wereldmuziek hem interesseren. Hij begeleidde ook verscheidene artiesten zoals Photis Ionnatos (Griekenland), Ialma (Galicië), Luc Pilartz et Nicolas Hauzeur (muziek uit Wallonië, balkanmuziek, Zweedse muziek), Ghalia Benali (Tunesië) en vele anderen. Met Tuur Florizoone et Philippe laloy heeft hij de groep Tricycle, waarmee zij overal in België maar ook in het buitenland (Brazilië, Canada, China, Vietnam, …) optreden. Sinds enkele jaren heeft hij een persoonlijk project met Emanuela Lodato (Nisia) dat geïnspireerd is door de Zuid-Italiaanse muziek. Het is door dit repertoire dat hij zich meer richt op het slagwerk (tamboerijn, tammore, bendir …).

Wanneer

9 januari 2024 tot 19 maart 2024

Wat

meerdaagse opleiding

Waar

MABO - Maria-Boodschaplyceum
Moutstraat 22
1000 Brussel

Prijzen

€135.00
Prijs

Wie

zangers

Contact

Muziekpublique, cours@muziekpublique.be
Terug naar boven