U bent hier

Singing Brussels Celebration Weekend

Het Singing Brussels Celebration Weekend is een vaste waarde in de agenda van elke liefhebber van koormuziek en positieve vibes. Met een feestelijke openingsstoet, tal van concerten en zangworkshops op 5 & 6 mei in BOZAR. 

Een dertigtal koren – zowel professionals als amateurs – trakteren je op een onvergetelijke namiddag in het teken van verandering, aansluitend op de thematiek van The Sound of Change en BOZAR Occupied. Bezoekers krijgen bovendien de kans uit volle borst mee te zingen tijdens een reeks vrij toegankelijke zangworkshops. Daarna volgt een interactief concert 'Voices of Change' waarop jong en oud, ongeacht hun niveau, samen met de talloze andere koorleden de apotheose van het weekend kunnen aanheffen. Paul Smith, lid van het beroemde zangensemble VOCES8, stoomt je klaar voor de uitdaging met zijn uiterst toegankelijke lesmethode. Mis tot slot ook zeker het adembenemende slotconcert van het Cantania-project niet. Op zaterdag 5 mei vullen maar liefst 600 leerlingen uit Brusselse scholen de Grote Zaal Henry Le Bœuf. Op de plaatsen … klaar … zing!
 

PROGRAMMA

Je kan het volledige programma raadplegen op de website van BOZAR.


Opening

Zon 6 mei 2018, 13:00u.

Afspraak in de Hortahal voor de opening van een kleurrijk festival. Alles begint met mysterieus zigeunergezang, ingezet door het koor van Sing-In BOZAR. Vervolgens vormen de koorleden zeven groepen en nemen ze de gasten mee op een muzikale, kleurrijke tocht door het Paleis. Onderweg maak je kennis met diverse Brusselse ensembles. Na afloop van de tocht langs onze zeven mysterieuze bestemmingen krijg je een hele reeks concerten en workshops op je bord.

Meer info
 

Jong en oud, door de wol geverfd zanger of beginneling … iedereen is welkom op de gratis workshops


Workshops

Zon 6 mei 2018, 13:30 → 17:00u.

Zingen is goed voor de gezondheid. Het bevordert de ademhaling, schept zelfvertrouwen en werkt ontspannend. Jong en oud, door de wol geverfd zanger of beginneling … iedereen is welkom om van de vele geneugten van het zingen te proeven tijdens de gratis workshops. Ervaren koorleiders laten je kennismaken met duizend en één manieren om zang te benaderen: ritme, ademhaling, luistervaardigheid, harmonie … er is voor elk wat wils. Toegang is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht voor sommige workshops.

Sing Me In
Singing Klezmer
Sing along, Simply pop
Body percussion
Human beatbox
Voices of change
Italiaanse zangreis
Soundpainting

Meer info

 

Een dertigtal koren, zowel amateur- als professionele gezelschappen, staan op verschillende locaties in het Paleis voor Schone Kunsten opgesteld.


Concerten

Zon 6 mei 2018, 13:30 → 18:30u.

Een dertigtal koren, zowel amateur- als professionele gezelschappen, staan op verschillende locaties in het Paleis voor Schone Kunsten opgesteld en nodigen de bezoekers uit om de rijke diversiteit aan koormuziek te ontdekken. Met het oog op meer verscheidenheid en om koorzangers de kans te geven elkaar te ontmoeten, treden ze twee aan twee op. ovendien besteedt de nieuwe editie van het Singing Brussels Celebration Weekend bijzondere aandacht aan kinderen en jongeren, onder meer met de aanwezigheid van het Belgisch Nationaal Jeugdkoor BEvocaL.

INTERSONGS
CHORALES EQUINOX & SINGING MOLENBEEK
BELLADONNA & CAMPUS SAINT-JEAN
MÉLOPÉE, CHOEUR DE FILLES & LES PETITS CHANTEURS DU COLLÈGE SAINT-PIERRE
S'NANA & ECLATS DE VOIX
Bevocal
DE VIVE VOIX & CANTO BELLO
ISHANGO & MELTING VOX
RISSALA & BUENA VIDA SOCIAL BAND
CONTRETEMPS & ENSEMBLE VOCAL DE BRUXELLES
ZINNECHOEUR & SING-IN BOZAR
DOMINO CANTES/SILVER VOICES & CAFÉ LATTE
CHOEUR DES CHOEUR DES JEUNES DES ACADÉMIES DE JODOIGNE ET WATERMAEL-BOITSFORT & WAELRANT
BERCHMANS JEUGDKOOR & BERCHMANS COLLEGIUM VOCALE
I.T.OUCH' & REACH OUT GOSPEL CHOIR

Alle concerten


Interactief concert met VOCES8

Zon 6 mei 2018, 13:30 → 18:30u.

Nog nooit in koor gezongen, omringd door duizend andere stemmen? Grijp dan nu je kans en neem deel aan het interactieve concert ‘Voices of Change’, de afsluiter van het Singing Brussels Celebration Weekend. De Grote Zaal Henry Le Bœuf vormt het decor voor deze buitengewone ervaring, wanneer ervaren zangers, amateurensembles en het grote publiek samen een immens koor vormen onder leiding van Paul Smith, van de bekende Engelse formatie VOCES8.

meer info

 

BEvocaL presenteert uiteenlopende muzikale stijlen en maakt op een bijzondere manier gebruik van de concertruimptes. Soms komt BEvocaL zelfs gevaarlijk dichtbij!

 

Concert BEvocaL

Zon 6 mei 2018, 13:30, Hortahal

BEvocaL is een topkoor voor jongeren uit heel België, dat jongeren kansen geeft om hun talenten te ontwikkelen. Een nieuwe, creatieve samenwerking tussen de drie taalgemeenschappen in ons land. Een ambassadeur voor koormuziek uit België die nationaal en internationaal optreedt. De artistieke leiding is in handen van de dynamische, gerenommeerde internationale dirigent Maria van Nieukerken. Zij wordt geassisteerd door vocal coach Joris Derder. BEvocaL staat garant voor een intense en intieme muzikale beleving. BEvocaL presenteert uiteenlopende muzikale stijlen en maakt op een bijzondere manier gebruik van de concertruimptes. Soms komt BEvocaL zelfs gevaarlijk dichtbij!
 

Meer info
 

 

Make Brussels Sing! Singing Brussels Celebration Weekend ’18

Wanneer

5 mei 2018 tot 6 mei 2018

Wat

(koren)ontmoeting, repertoireworkshop

Waar

BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten
Ravensteinstraat 16, 1000 Brussel

Prijzen

€0.00
gratis

Wie

zangers, koorgroepen