U bent hier

Study tour van Europa Cantat junior

Van 5 tot 13 juli bruist Gent van de energie: meer dan 1000 jonge zangers uit heel Europa komen er samen om te zingen en te genieten van inspirerende koorateliers en een geweldige internationale sfeer. Aan dit Europa Cantat Junior-festival wordt een study tour gekoppeld, een formule speciaal voor dirigenten, zangleiders, muziekstudenten en iedereen die geïnteresseerd is in zingen met kinderen. 

Sluit aan bij een internationale groep collega's en verken het festival vanuit een professioneel oogpunt. Tijdens het festival bezoek je verschillende ateliers, je observeert en bespreekt. In de namiddag zijn er gesprekken met atelierleiders en workshops. Je bekijkt welke didactische methoden de atelierleiders gebruiken, welk repertoire ze kozen en hoe ze dit aanbrengen. 

Onder leiding van Inge Sykora en Linas Balandis

Inge Sykora (BE) en Linas Balandis (LT) begeleiden de study tour. Beiden hebben een grote ervaring met kinder- en jeugdkoren. Zij zullen er dan ook voor zorgen dat de deelnemers van de study tour optimaal kunnen observeren en bijleren.

Wat is Europa Cantat Junior? 

Europa Cantat Junior is een niet-competitief kinder- en jeugdkorenfestival dat om de drie jaar plaatsvindt in een Europese stad. Dit jaar verwelkomt Gent dit festival. Het typische aan Europa Cantat Junior is dat internationale koren samen repeteren, zingen en concerteren. 

Meer info over Europa Cantat Junior

De inschrijvingen zijn afgesloten

Wanneer

5 juli 2023 tot 13 juli 2023

Wat

meerdaagse opleiding

Waar

Op verschillende locaties in het stadscentrum van Gent

Prijzen

€190.00
Lid Koor&Stem (indirect lid van ECA)
€220.00
Niet-leden Koor&Stem

Wie

dirigenten, leerkrachten

Contact

info@ecj2023.be
Terug naar boven