U bent hier

Studytour beVOICEd met Luc Anthonis

Studytour voor dirigenten, leerkrachten DKO en studenten koordirectie. Tijdens de happening beVOICEd in deSingel op 3 oktober 2021 komen een tiental jeugdkoren samen om diverse repertoireworkshops te volgen. Je gaat die dag op ontdekking met Luc Anthonis en brengt een bezoek aan de verschillende workshops met voor- en nabespreking. 

Tijdens deze study tour word je ingewijd in het repertoire, de nieuwe compositie, directietechnieken, didactische aanpak - allemaal gericht op het werken met jeugdkoren. Tal van interessante thema's om op te focussen komen aan bod.

Voor de workshop Songs around the world selecteerde Marleen De Boo liederen die groot zijn in hun eenvoud en met toevoeging van eenvoudige bewegingen een streling voor oor en oog. Met de sessie Musical for Choirs werkt Jasmien Gys aan de zangtechnische aspecten van het zingen in de borststem en van het belten. Met Soetkin Baptist ga je op ontdekking naar Authentieke folksongs uit Scandinavië en met Hannelore Primusz leer je enkele koorbewerkingen van Belpopnummers zingen. Tom Johnson neemt de zangers mee op sleeptouw in de gezamenlijke sessies met eenvoudig samenzangrepertoire en enkele canons. Tijdens een andere workshop stelt Tom trouwens samen met Panda Van Proosdij enkel nieuw gecomponeerde canons en hun bijpassende choireography voor - een methode om beweging te laten bijdragen aan de kwaliteit van het zingen.

Vigdis Hansa Elst nam de compositie-opdracht voor deze editie van BeVOICEd aan. In haar oeuvre vinden we kamermuziek, vocale muziek en muziektheater. Het werk wordt die dag gecreëerd door de aanwezige jeugdkoren. Heel benieuwd!

Over beVOICEd

Alle koren op het podium van deSingel in Antwerpen tijdens beVOICEd 2019.

Wanneer

3 oktober 2021 van 10:00 tot 18:00

Wat

workshop

Waar

Kunstencentrum deSingel
Desguinlei 25, 2018 Antwerpen

Prijzen

€65.00
basisprijs
Inclusief concert

Wie

dirigenten
leerkrachten en studenten koordirectie

Contact

Caloroso vzw
bevoicedhappening@gmail.com
Terug naar boven