Koorcoaching aanvragen? Dat kan hier

Sluiten

U bent hier

Studytour beVOICEd met Marleen De Boo

Bevoiced

Studytour voor dirigenten, leerkrachten DKO en studenten koordirectie. Tijdens de happening beVOICEd in deSingel op 15 oktober 2023 komen een tiental jeugdkoren samen in een dag van workshops, samenzang en concerten.  Je gaat die dag op ontdekking met Marleen De Boo en brengt een bezoek aan de open singing en workshops met voor- en nabespreking. 

Meer weten over beVOICEd

Tijdens deze study tour word je ingewijd in het repertoire, de nieuwe compositie, directietechnieken, didactische aanpak - allemaal gericht op het werken met tiener – en jeugdkoren. Tal van interessante thema's om op te focussen komen aan bod. Eén bijzonder focusthema zal Marleen De Boo tijdens deze study tour uitlichten: Hoe kan je in je voorbereiding voor je repetities doelgericht je doelstellingen op langere termijn reeds verweven?

Tom Johnson neemt de zangers mee op sleeptouw in de gezamenlijke sessies met eenvoudig samenzangrepertoire en frisse swingers.

Basilio Astulez dompelt de zangers onder in de Baskische koormuziek, sfeervolle volksmelodieën en hedendaagse composities voor gelijkstemmige koren van Baskische componisten. Basilio Astulez is een veel gevraagde docent in festivals over heel de wereld en zijn energieke werkwijze zal

Lara Denies nam de compositie-opdracht voor deze editie van BeVOICEd aan. In 2020 won zij de eerste editie van de Koor&Stem Compositiewedstrijd Vic Nees in de categorie studenten conservatorium met het werk What is your substance, whereof are you made. We gaan met Lara in gesprek over haar nieuwe compositie “Nebulous Awakening”. Dit lied wordt tijdens de happening door alle deelnemende koren in wereldpremière gebracht. We zijn benieuwd!

Marleen De Boo, docent van de opleiding koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen én artistiek directeur en dirigent van de Waelrantkoren uit Borgerhout, leidt de study tour in goede banen.

Wanneer

15 oktober 2023 van 10:00 tot 18:00

Wat

workshop

Waar

Kunstencentrum deSingel
Desguinlei 25, 2018 Antwerpen

Prijzen

€65.00
basisprijs
Toegang tot het slotconcert is inbegrepen!

Wie

dirigenten
leerkrachten en studenten koordirectie

Contact

Caloroso vzw
bevoicedhappening@gmail.com
Terug naar boven