U bent hier

Summerschool - VOX/VOCES edition

De Summerschool 2024 biedt gepassioneerde zangers een betoverende duik in de wereld van polyfonie. Maak deel uit van een uniek muzikaal avontuur.

Dit jaar omarmt Laus Polyphoniae het fascinerende festivalthema ‘VOX\VOCES, eenstemming\meerstemmig’. Voor de editie van dit jaar duiken we diep in monofone muziek, met name gezangen, en onderzoeken we hoe deze vorm geven aan de inspiratie en structuur van polyfone creaties. Dit thema biedt een schat aan mogelijkheden om dit fantastische repertoire te ontdekken. Je hebt geen ervaring nodig met zingen vanaf originele notatie, maar leesvaardigheden en een achtergrond in koorzang zijn wel vereist.

Tijdens een week vol intense zangsessies, geleid door internationaal gerenommeerde experts zoals Stratton Bull, Paul Kolb en Pieter De Moor van Cappella Pratensis, ontdek je de diepten van gregoriaans en polyfonie rechtstreeks uit facsimiles van vijftiende- en zestiende-eeuwse manuscripten en gedrukte uitgaven. Gastdocent Valerie Horst geeft aanvullende sessies over de kunst van mensurale notatie.

Een initiatief van Musica Impulscentrum, Cappella Pratensis en AMUZ, Festival van Vlaanderen – Antwerpen.

 

Wanneer

26 augustus 2024 tot 1 september 2024

Wat

meerdaagse opleiding, zangweekend of -week

Waar

AMUZ
Kammenstraat 81
2000 Antwerpen

Prijzen

€300.00
Prijs

Wie

zangers

Contact

Musica, info@musica.be
Terug naar boven