U bent hier

WCG Presentatieconcerten Genk

Als jouw koor deelneemt aan de competities van de World Choir Games, dan is dit een ideale try-out: kom naar de presentatieconcerten van Koor&Stem en laat je evalueren door de jury. Zo kunnen we met z'n allen samen groeien naar juli 2020!

In Genk kaderen de presentatieconcerten in een groot koorweekend tijdens de Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen. Je kan een presentatieconcert combineren met één van de vele activiteiten van de IKV. Zeker de moeite om eens voor af te zakken naar Genk! Je kan de presentatieconcerten gebruiken om een stand van zaken in je koor op te stellen: waar hebben we nog werk aan? Wat zijn onze sterktes die we kunnen uitspelen? Je kan de presentatieconcerten ook gebruiken als try-out met repertoire dat je ook op de WCG zult zingen. Of je kan de concerten simpelweg gebruiken als extra podiumervaring, stresstraining of een leuk podiummoment om in de sfeer te komen! Publiek is welkom, dus breng gerust supporters mee.


Welke koren kunnen meedoen?

Voor koren die zich willen kandidaat stellen in gelijk welke categorie. Op deze presentatieconcerten worden ook de technische mogelijkheden voorzien die er tijdens de WCG zijn voor koren die zich kandidaat willen stellen in de categorieën jazz, gospel, popensembles, popkoren, scenic pop/showkoren, scenic folklore.


Wat moet je koor doen?

15 minuten zingen

Presenteer je met 15 minuten muziek. Ideaal is het als je reeds repertoire kiest die je op de WCG wil brengen, maar je kan ook gelijkaardig repertoire kiezen dat op dat moment goed zit in het koor.

Pas de WCG regels toe

We raden ieder koor sterk aan tijdens dit concert reeds de categorieregels toe te passen die worden gehanteerd tijdens de WCG. Dat wil zeggen dat je moet letten op aantal zangers, leeftijd zangers etc. Ben je al ingeschreven in bv. de categorie hedendaagse muziek, stel je dan ook met dit repertoire voor. Check de WCG brochure voor alle categorieën en hun voorwaarden.


Wat doen wij voor jou?

Juryverslag

De jury geeft je koor zoveel mogelijk feedback over dezelfde aspecten die op de WCG worden geëvalueerd: intonatie, klankkwaliteit, trouw aan de partituur / interpretatiepraktijk (afhankelijk van de categorie), algemene artistieke indruk...

Coaching

Wil je na het presentatieconcert met een coach aan de slag om je verder voor te bereiden? Dat kan. De jury kan je bijstaan in het kiezen van een geschikte coach. Koor&Stem biedt koren die zijn ingeschreven voor de WCG een uitgebreider pakket koorcoaching aan. 

 

Praktisch

De presentatieconcerten vinden beide dagen plaats in de Kleine Zaal van c-mine. De concerten zijn gratisch voor publiek

5 oktober

  • 9u45 : Paramour, dameskoor Furiant 
  • 10u40: Viermaliks Vocaal Ensemble, Vocaal Ensemble Hot Air, Vocaal Ensemble Ad Hoc

6 oktober

  • 10u30: Jeugdkoor Kiliana, Kamerkoor Pizzicanto, Pieter-Jan van Paesschen gemengd koor, Pieter-Jan van Paesschen jongvolwassenkoor
  • 14u: Koninklijk Hasselts A Capellakoor, Villanella tienerkoor, Villanella jeugdkoor
  • 16u: La-why?, Kør

 

Interesse? Vragen? Aarzel niet om ons te contacteren. 

Wanneer

5 oktober 2019 en 6 oktober 2019

Wat

(koren)ontmoeting

Waar

C-mine
Evence Coppéelaan 91, 3600 Genk

Prijzen

€0.00
gratis toegang publiek

Wie

zangers, dirigenten, koorgroepen

Contact

lieselotte.goessens@wcg2020.be
Terug naar boven