U bent hier

WCG Presentatieconcerten Gent

Als een koor deelneemt aan de competities van de World Choir Games, dan is dit een ideale try-out: ze laten zich evalueren door een Vlaamse jury met één internationaal jurylid. Zo kunnen koren met z'n allen samen groeien naar juli 2020!

Koren kunnen de presentatieconcerten gebruiken om een stand van zaken in het koor op te stellen: waar hebben ze nog werk aan? Wat zijn hun sterktes die ze kunnen uitspelen? Ze kunnen de presentatieconcerten ook gebruiken als try-out met repertoire dat ze ook op de WCG zullen zingen. Of ze kunnen de concerten simpelweg gebruiken als extra podiumervaring, stresstraining of een leuk podiummoment om in de sfeer te komen! Publiek is welkom en mag gratis binnen, dus kom maar massaal supporteren!

Publiek is welkom en mag gratis binnen, dus kom maar massaal supporteren!

Voor wie?

Voor koren die zich willen kandidaat stellen in een van volgende categorieën: kinder- en schoolkoren, jeugdkoren, universiteits- en hogeschoolkoren, vocale ensembles, gemengde kamerkoren, gemengde koren, dameskamerkoren, dameskoren, mannenkamerkoren, mannenkoren, seniorenkoren 55+, musica sacra, spirituele en geloofsmuziek, spirituals, musica contemporanea.

Op deze presentatieconcerten worden niet de technische mogelijkheden voorzien die er tijdens de WCG zijn voor koren die zich kandidaat willen stellen in de categorieën jazz, gospel, popensembles, popkoren, scenic pop/showkoren, scenic folklore. Voor deze koren voorzien wij andere presentatieconcerten (in juni in Turnhout en in november in Roeselare)  waarop de correcte technische ondersteuning en aangepaste jury aanwezig is.
 

Programma

10.00 u. Con Amore, Clari Cantores, Schola Cantorum Sint-Baafs, Kwimba
14.00 u. Jeugdkoor Cantilene, Cantando, Kinderkoor Ükehele, Jeugdkoor Ükehele
17.00 u. Ladies Aloud, Gents Universitair Koor, Cantores Twist

 

Wat moeten deelnemende koren doen?

Presenteer je met 15 minuten muziek

Presenteer je met 15 minuten muziek. Ideaal is het als je reeds repertoire kiest die je op de WCG wil brengen, maar je kan ook gelijkaardig repertoire kiezen dat op dat moment goed zit in het koor.

Pas de WCG regels toe

We raden ieder koor sterk aan tijdens dit concert reeds de categorieregels toe te passen die worden gehanteerd tijdens de WCG. Dat wil zeggen dat je moet letten op aantal zangers, leeftijd zangers etc. Ben je al ingeschreven in bv. de categorie hedendaagse muziek, stel je dan ook met dit repertoire voor. Check de WCG brochure voor alle categorieën en hun voorwaarden.

Je krijgt een juryverslag

De jury geeft je koor zoveel mogelijk feedback over dezelfde aspecten die op de WCG worden geëvalueerd: intonatie, klankkwaliteit, trouw aan de partituur / interpretatiepraktijk (afhankelijk van de categorie), algemene artistieke indruk...

Met een coach aan de slag

Wil je na het presentatieconcert met een coach aan de slag om je verder voor te bereiden? Dat kan. De jury kan je bijstaan in het kiezen van een geschikte coach. Koor&Stem biedt koren die zijn ingeschreven voor de WCG een uitgebreider pakket koorcoaching aan. 

Interesse? Vragen? Aarzel niet om ons te contacteren. De concerten zijn ook gratis toegankelijk voor publiek. 

Wanneer

1 december 2019 van 10:00 tot 18:00

Wat

(koren)ontmoeting

Waar

Miryzaal
Biezekapelstraat 9, 9000 Gent

Prijzen

€0.00
gratis

Wie

zangers, koorgroepen

Contact

Lieselotte Goessens
Koor&Stem vzw
lieselotte.goessens@wcg2020.be
Terug naar boven