U bent hier

WCG Presentatieconcerten Roeselare

volzet

Als jouw koor deelneemt aan de competities van de World Choir Games, dan is dit een ideale try-out: kom naar de presentatieconcerten in jouw provincie en laat je evalueren door de jury. Zo kunnen we met z'n allen samen groeien naar juli 2020!

Je kan de presentatieconcerten gebruiken om een stand van zaken in je koor op te stellen: waar hebben we nog werk aan? Wat zijn onze sterktes die we kunnen uitspelen? Je kan de presentatieconcerten ook gebruiken als try-out met repertoire dat je ook op de WCG zult zingen. Of je kan de concerten simpelweg gebruiken als extra podiumervaring, stresstraining of een leuk podiummoment om in de sfeer te komen! Publiek is welkom, dus breng gerust supporters mee.

Voor wie?

Voor alle koren die aan de World Choir Games willen meedoen. Op deze presentatieconcerten worden ook de technische mogelijkheden en een aangepaste jury voorzien die er tijdens de WCG zijn voor koren die zich kandidaat willen stellen in de categorieën jazz, gospel, popensembles, popkoren, scenic pop/showkoren, scenic folklore. 

Presenteer je met 15 minuten muziek

Presenteer je met 15 minuten muziek. Ideaal is het als je reeds repertoire kiest die je op de WCG wil brengen, maar je kan ook gelijkaardig repertoire kiezen dat op dat moment goed zit in het koor.

Pas de WCG regels toe

We raden ieder koor sterk aan tijdens dit concert reeds de categorieregels toe te passen die worden gehanteerd tijdens de WCG. Dat wil zeggen dat je moet letten op aantal zangers, leeftijd zangers etc. Ben je al ingeschreven in bv. de categorie hedendaagse muziek, stel je dan ook met dit repertoire voor. Check de WCG brochure voor alle categorieën en hun voorwaarden.

Je krijgt een juryverslag

De jury geeft je koor zoveel mogelijk feedback over dezelfde aspecten die op de WCG worden geëvalueerd: intonatie, klankkwaliteit, trouw aan de partituur / interpretatiepraktijk (afhankelijk van de categorie), algemene artistieke indruk...

Met een coach aan de slag

Wil je na het presentatieconcert met een coach aan de slag om je verder voor te bereiden? Dat kan. De jury kan je bijstaan in het kiezen van een geschikte coach. Koor&Stem biedt koren die zijn ingeschreven voor de WCG een uitgebreider pakket koorcoaching aan. 

Interesse? Vragen? Aarzel niet om ons te contacteren. De concerten zijn ook gratis toegankelijk voor publiek. 

Wanneer

2 november 2019 van 10:00 tot 18:00

Wat

(koren)ontmoeting

Waar

De Spil
Hippoliet Spilleboutdreef 1, 8800 Roeselare

Prijzen

€0.00
gratis

Wie

koorgroepen
koren die willen deelnemen aan de World Choir Games 2020

Contact

Lieselotte Goessens
Koor&Stem vzw
lieselotte.goessens@wcg2020.be
Terug naar boven