U bent hier

WCG Presentatieconcerten Scherpenheuvel

publiek welkom!

Als een koor deelneemt aan de competities van de World Choir Games, dan is dit een ideale try-out: ze laten zich evalueren door een Vlaamse jury met één internationaal jurylid. Zo kunnen koren met z'n allen samen groeien naar juli 2020!

Koren kunnen de presentatieconcerten gebruiken om een stand van zaken in het koor op te stellen: waar hebben ze nog werk aan? Wat zijn hun sterktes die ze kunnen uitspelen? Ze kunnen de presentatieconcerten ook gebruiken als try-out met repertoire dat ze ook op de WCG zullen zingen. Of ze kunnen de concerten simpelweg gebruiken als extra podiumervaring, stresstraining of een leuk podiummoment om in de sfeer te komen! Publiek is welkom en mag gratis binnen, dus kom maar massaal supporteren!

Meer nog: deze presentatieconcerten in Scherpenheuvel nemen de allures aan van een indoor korenfestival.  Er zijn concerten, een koorcafé, foodtrucks en een optreden van showkoor Rise Up.  13 Belgische koren treden aan.

Er zijn concerten, een koorcafé, foodtrucks en een optreden van showkoor Rise Up

Voor wie?

Voor pop-, show-, gospel- en jazzkoren. Op deze presentatieconcerten worden de technische mogelijkheden en een aangepaste jury voorzien die er tijdens de WCG zijn voor koren die zich kandidaat willen stellen in de categorieën jazz, gospel, popensembles, popkoren, scenic pop/showkoren, scenic folklore. Inschrijven als koor is niet meer mogelijk.
 

Programma

10.05 u.: deuren concert

10.15 u. concert Vocalicious,  Light my choir, Epiphony, Jubile,  The Flat Nuts

 

13.45 u.: deuren
14.00 u. concert Moi Kochani, Mannenkoor Terpander, Eigenwijs, Sing & Swing, Rise-Up
 
16.55 u.: deuren
17.00 u. concert Jeugdkoor Al Dente, Triton Singers, ItTakes4, Sing&Swing
 
Doorlopend open: bar en foodtrucks 

 


Showkoor Rise Up

Als top of the bill is er een optreden van het Showkoor Rise Up uit Pelt, winnaar in de categorieën Dameskoor & Showkoor (World Choir Games, Zuid-Afrika 2018), winnaar in de categorie pop-, jazz-, en showkoren (European Choir Games, Göteborg 2019)
 

Wat moeten deelnemende koren doen?

Presenteer je met 15 minuten muziek

Presenteer je met 15 minuten muziek. Ideaal is het als je reeds repertoire kiest die je op de WCG wil brengen, maar je kan ook gelijkaardig repertoire kiezen dat op dat moment goed zit in het koor.

Pas de WCG regels toe

We raden ieder koor sterk aan tijdens dit concert reeds de categorieregels toe te passen die worden gehanteerd tijdens de WCG. Dat wil zeggen dat je moet letten op aantal zangers, leeftijd zangers etc. Ben je al ingeschreven in bv. de categorie hedendaagse muziek, stel je dan ook met dit repertoire voor. Check de WCG brochure voor alle categorieën en hun voorwaarden.

Je krijgt een juryverslag

De jury geeft je koor zoveel mogelijk feedback over dezelfde aspecten die op de WCG worden geëvalueerd: intonatie, klankkwaliteit, trouw aan de partituur / interpretatiepraktijk (afhankelijk van de categorie), algemene artistieke indruk...

Met een coach aan de slag

Wil je na het presentatieconcert met een coach aan de slag om je verder voor te bereiden? Dat kan. De jury kan je bijstaan in het kiezen van een geschikte coach. Koor&Stem biedt koren die zijn ingeschreven voor de WCG een uitgebreider pakket koorcoaching aan. 

Interesse? Vragen? Aarzel niet om ons te contacteren. De concerten zijn ook gratis toegankelijk voor publiek. 

Wanneer

23 februari 2020 van 10:00 tot 20:00

Wat

(koren)ontmoeting

Waar

GC Den Egger
August Nihoulstraat 72, 3270 Scherpenheuvel-Zichem

Prijzen

€0.00
gratis

Wie

koorgroepen
koren die willen deelnemen aan de World Choir Games 2020

Contact

Lieselotte Goessens
Koor&Stem vzw
lieselotte.goessens@wcg2020.be

Michel Truszkowski
Koor&Stem Vlaams-Brabant vzw
truszkowski.michel@gmail.com
Terug naar boven