U bent hier

WCG Presentatieconcerten Turnhout

Als jouw koor deelneemt aan de competities van de World Choir Games, dan is dit een ideale try-out: kom naar de presentatieconcerten in één van de provincies en laat je evalueren door de jury. In Turnhout kunnen alle algemene categorieën aantreden, maar is er ook een dag voorzien speciaal voor alle categorieën die met versterking mogen werken (jazz, gospel, pop, show,...).

Meer weten over het evenement?

World Choir Games 2020 in Vlaanderen

Je kan de presentatieconcerten gebruiken om een stand van zaken in je koor op te stellen: waar hebben we nog werk aan? Wat zijn onze sterktes die we kunnen uitspelen? Je kan de presentatieconcerten ook gebruiken als try-out met repertoire dat je ook op de WCG zult zingen. Of je kan de concerten simpelweg gebruiken als extra podiumervaring, stresstraining of een leuk podiummoment om in de sfeer te komen! Publiek is welkom, dus breng gerust supporters mee.

De presentatieconcerten in Turnhout bieden nog een bijzondere opportuniteit: koren die een kans willen krijgen zich tijdens de World Choir Games 2020 aan te dienen in de Champions Competitie, kunnen zich tijdens deze presentatieconcerten in Turnhout laten kwalificeren. Andere voorwaarden die een koor toelating geven tot de champions competitie vind je in de WCG brochure met competitieregels.


Voor wie?

Op zaterdag 8 juni

Voor koren die zich kandidaat willen stellen in de categorieën jazz, gospel, popensembles, popkoren, scenic pop/showkoren, scenic folklore.  Zowel voor koren die zich in de open competitie willen inschrijven als voor koren die zich in de champions competitie willen inschrijven.

Enkel op deze dag zal de correcte technische ondersteuning aanwezig zijn voor koren die met versterking willen werken, conform de mogelijkheden binnen het WCG reglement. Er wordt ook een aangepaste jury voorzien.

Op zondag 9 juni

Voor koren die zich willen kandidaat stellen in de categorieën kinder- en schoolkoren, jeugdkoren, universiteits- en hogeschoolkoren, vocale ensembles, gemengde kamerkoren, gemengde koren, dameskamerkoren, dameskoren, mannenkamerkoren, mannenkoren, seniorenkoren 55+, musica sacra, spirituele en geloofsmuziek, spirituals, musica contemporanea. Zowel voor koren die zich in de open competitie willen inschrijven als voor koren die zich in de champions competitie willen inschrijven.


Wat moet je doen?

15 minuten zingen

Presenteer je met 15 minuten muziek.
Ideaal is het als je reeds repertoire kiest die je op de WCG wil brengen, maar je kan ook gelijkaardig repertoire kiezen dat op dat moment goed zit in het koor.

Pas de WCG regels toe

We raden ieder koor sterk aan tijdens dit concert reeds de categorieregels toe te passen die worden gehanteerd tijdens de WCG. Dat wil zeggen dat je moet letten op aantal zangers, leeftijd zangers etc. Ben je al ingeschreven in bv. de categorie hedendaagse muziek, stel je dan ook met dit repertoire voor. Pas op, voor de champions competitie zijn de vereisten strikter dan voor de open competitie. Check de WCG brochure voor alle categorieën en hun voorwaarden.


Wat doen wij voor jou?

Juryverslag

De jury geeft je koor zoveel mogelijk feedback over dezelfde aspecten die op de WCG worden geëvalueerd: intonatie, klankkwaliteit, trouw aan de partituur / interpretatiepraktijk (afhankelijk van de categorie), algemene artistieke indruk,... We voorzien op beide dagen een geschikte jury voor de categorieën die die specifieke dag aan bod komen.

Kwalificatiemogelijkheid

Tijdens deze presentatieconcerten zijn ook vertegenwoordigers van INTERKULTUR aanwezig. Zij zijn bij machte om koren die nog niet voldoen aan de voorwaarden om deel te nemen aan de champions competitie toch de kwalificeren om aan de champions competitie deel te nemen.

Coaching

Wil je na het presentatieconcert met een coach aan de slag om je verder voor te bereiden? Dat kan. De jury kan je bijstaan in het kiezen van een geschikte coach. Koor&Stem biedt koren die zijn ingeschreven voor de WCG een uitgebreider pakket koorcoaching aan. 

Interesse? Vragen? Aarzel niet om ons te contacteren. Meer info volgt gauw!

Wanneer

8 juni 2019 tot 9 juni 2019

Wat

(koren)ontmoeting

Waar

Cultuurhuis De Warande
Warandestraat 42, 2300 Turnhout

Wie

koorgroepen

Contact

lieselotte.goessens@wcg2020.be
Terug naar boven