U bent hier

Webinar vzw vs. feitelijke vereniging

Koor&Stem

Wat is het verschil tussen een feitelijke vereniging en een vzw? En hoe maak je als koor de keuze om de stap te zetten naar een vzw worden of net een feitelijke vereniging te blijven? 

Davy De Laeter is adviseur bij de vzw-kliniek en maakt je graag wegwijs in de materie. Hij legt in heldere taal uit wat de belangrijkste aandachtspunten zijn op vlak van vrijwilligers, besluitvorming, boekhouding en het sluiten van contracten. Er wordt ook voldoende ruimte voorzien voor vragen.

Bots je momenteel al op bepaalde moeilijkheden en heb je een concrete vraag? Bezorg ze ons gerust op voorhand (in het veld 'Opmerkingen' bij inschrijving), dan nemen we dit graag mee in de vorming.

Docent

Davy De Laeter

Davy De Laeter is licentiaat in de rechten en bestuurder bij tal van verenigingen. Hij staat in het kader van zijn eigen adviesbureau vzw-kliniek.be verschillende verenigingen bij met raad en daad en volgt de actualiteit rond vzw-wetgeving op de voet. Hij adviseert vzw's onder meer met betrekking tot oprichting en ontbinding, het (her)schrijven van statuten, boekhouding en financiering, vrijwilligersstatuut, privacyregelgeving en auteursrecht. Als auteur schrijft hij over al deze thema's voor publicaties bij onder meer Kluwer.

Inschrijven

Deelnemer(s)

Koor&Stem hanteert voor deze activiteit solidaire prijzen. Je kan kiezen om per/als deelnemer een extra bedrag te betalen of een bedrag in vermindering te brengen.  Wie bereid is om extra te betalen, weet dat dit dient om mensen die minder betalen te ondersteunen. Wie beschikt over een UiTPAS met kansentarief krijgt 80% korting op de standaardprijs. Het kansentarief is niet cumuleerbaar met een andere korting.

 

Contactpersoon

Als contactpersoon ontvang je een bewijs van inschrijving en een betalingsuitnodiging per mail. Standaard nemen we de contactgegevens van de eerste of enige deelnemer. Je kan dit hier wijzigen of aanvullen.

Werk je met een bestelbon, dan moet die in ons bezit zijn ten laatste op de datum van de inschrijvingsdeadline via info@koorenstem.be. Zoniet, dan factureren we de vorming rechtstreeks aan de deelnemer.
Bestanden moeten kleiner zijn dan 5 MB.
Toegestane bestandstypen: pdf doc docx odt rar zip.

 

Facturatiegegevens

Wil je graag een factuur ontvangen voor je administratie? Bezorg ons hieronder de nodige facturatiegegevens.

Na het indienen van je inschrijving heb je de mogelijkheid om veilig online te betalen met Bancontact (QR, app of kaartlezer), overschrijving, kredietkaart, iDEAL of online banking van KBC, Belfius, … 

Wanneer

5 november 2024 van 20:00 tot 21:30

Wat

webinar, infosessie of lezing

Prijzen

€20.00
Standaardtarief
€4.00
Kansentarief
We hanteren voor deze activiteit solidaire prijzen.

Wie

koorbesturen

Contact

Marjolein Braspenningx, marjolein.braspenningx@koorenstem.be, 03 202 86 71
Terug naar boven