U bent hier

Workshop en masterclass olv Brady Allred

De Amerikaanse topdirigent Brady Allred is in het land en VZW Waelrantkoren laat dat niet ongemerkt voorbijgaan. Ze engageren hem voor drie workshops tijdens het pinksterweekend: een koornamiddag op 20 mei en een workshop en masterclass specifiek gericht op dirigenten, resp. op 19 en 21 mei.

Brady Allred is artistiek directeur en dirigent van het topkoor de Salt Lake Choral Artists. Hij treedt ook vaak op als gastdirigent en jurylid bij internationale koorwedstrijden en geeft over de hele wereld workshops en masterclasses. Kenmerkend voor Allreds manier van werken is de combinatie van een zeer solide en onderbouwde pedagogiek - resultaat van jarenlange ervaring met koren van alle niveaus - met een enorm enthousiasme en dynamische werkstijl.
 

Workshop koordirectie

Zaterdag 19 mei, 9:30/11:00 tot 17:00 uur

Aan de hand van een aantal kortere werken voor koor, demonstreert Brady Allred zijn unieke aanpak en methodiek voor koordirectie. Dirigenten krijgen inzicht in directietechniek, interpretatie en pedagogie van koorleiding en –training. Ze kunnen ook zelf actief deelnemen en oefenen met de zangers van Waelrant kamerkoor en jeugdkoor. Deze workshop is bedoeld voor koordirigenten met een opleiding in DKO of gelijkwaardig niveau. 
De kostprijs is € 30 voor een gewone deelname: dirigenten maken mee deel uit van het koor, kunnen de workshop en oefeningen volgen en krijgen als groep tips en feedback. € 50 voor een deelname met persoonlijke coaching: naast deelname aan de workshop, krijg je om 09:30 eerst apart een techniektraining en nadien ook de kans om zelf het koor te dirigeren met coaching en feedback van Brady Allred. (beperkt aantal plaatsen!)
Download praktische info (PDF)

Inschrijven

 

masterclass koordirectie

Maandag 21 mei , 11:00 tot 16:00 uur

Een masterclass voor ervaren dirigenten met masterdiploma of gelijk niveau, waarbij gewerkt wordt op gevorderde techniek koordirectie. Deelname is mogelijk na kandidaatstelling en selectie door de organisatie. Dirigenten die niet geselecteerd worden, kunnen wel nog opteren voor een deelname zonder persoonlijke coaching. Kandidaturen worden onmiddellijk geëvalueerd. De kostprijs is € 60 voor een deelname met persoonlijke coaching. Deelname zonder coaching kan aan voordeliger tarief, na selectie door de organisatie.
Download praktische info (PDF)

Stel je kandidaat


Een initiatief van VZW Waelrantkoren met de steun van Academie Borgerhout, Koor&Stem vzw, de provinciale afdeling Koor&Stem Antwerpen en Koor&Stem Gent.

Wanneer

19 mei 2018 en 21 mei 2018

Waar

Academie Borgerhout
Collegelaan 3-5, 2140 Borgerhout

Prijzen

€30.00
workshop
€50.00
workshop / coaching
€60.00
masterclass

Wie

dirigenten

Contact

VZW Waelrantkoren
workshopswaelrant@gmail.com
Terug naar boven