U bent hier

Workshop MuseScore

Gratis vormingssessie voor het gratis muzieknotatieprogramma MuseScore. Grijp deze unieke kans! Naar aanleiding van de World Choir Games digitaliseren we een pak koorpartituren en daarvoor kunnen we jouw hulp gebruiken. Op die manier willen we het werk van Vlaamse componisten internationaal promoten.

Over Musescore
World Choir Games 2020 
Ga naar koorklank.be

Die werken moeten worden gedigitaliseerd met het muzieknotatieprogramma MuseScore en zullen worden gepubliceerd op Koorklank, tegen dan ook in een Engelstalige versie beschikbaar. Surf naar https://www.koorklank.be/partituren en je ziet meteen hoe die partituren eruit zullen zien.

Om dit vrij arbeidsintensieve zetwerk te doen (we mikken op een 200-tal werken) hebben we jouw hulp nodig en willen we een community creëren, een groep van geïnteresseerde koorzangers om hieraan mee te werken.  Wie al vertrouwd is met programma Musescore kan vrijwel onmiddellijk aan de slag. Het volstaat in dat geval om je naam door te geven en een mailtje te sturen naar gerrit.calluy [at] wcg2020.be.

Voor wie niet vertrouwd is met MuseScore organiseren we een vormingssessie op zondag 14 juli in de Sint-Bavoschool in Gent van 9.30 tot 14.30 uur. Docent is Koen Mertens. Kennis van notenleer is natuurlijk onontbeerlijk.  ’s Middags wordt een middagmaal aangeboden. Alle deelnemers kunnen aansluitend gratis naar het slotconcert van de Internationale Zingweek in Gent  (om 15 uur).  

Inschrijven

Stuur tegen uiterlijk 1 juli een mail naar gerrit.calluy [at] wcg2020.be.  Om organisatorische redenen is het aantal plaatsen beperkt tot de eerste 15 inschrijvingen, deelname is gratis. Neem zeker je laptop (pc of mac) mee naar de vormingssessie!

Wanneer

14 juli 2019 van 9:30 tot 14:30

Wat

infosessie of lezing

Waar

Sint-Bavohumaniora
Reep 4, 9000 Gent

Prijzen

€0.00
gratis toegang

Wie

zangers, dirigenten

Contact

Gerrit Calluy
World Choir Games 2020
gerrit.calluy@wcg2020.be
Terug naar boven