U bent hier

Workshop voor organisten

festival kerkmuziek

Heb je enige ervaring met het begeleiden van een koor op orgel, maar raak je in de knoop bij modale muziek? Dan is dit de ideale cursus voor jou. Deze workshop maakt deel uit van het Festival Kerkmuziek dat plaatsvindt op 23-24 augustus 2019 in Drongen.

Kris Wittevrongel dompelt je een hele dag onder in de wondere wereld van het begeleiden van en improviseren op modale kerkmuziek. Handen op de klavieren en spelen maar! Kris Wittevrongel deed zijn professionele studies aan het Lemmensinstituut in Leuven. Hij heeft ervaring als docent orgel, harmonie, analyse, praktische harmonie en improvisatie. Kort daarna legde hij zijn examen fuga af met grote onderscheiding. Hij vervolmaakte zich in de orgelklas van Luk Bastiaens en behaalde het Hoger Diploma. Onder begeleiding van Reitze Smits bereidde hij zich voor op de Speciale Prijs improvisatie. Zijn passie voor muziek, lesgeven, analyse en improvisatie komen samen in.

Aansluitend orgelconcert

Kris Wittevrongel is een Belgische klassieke muzikant die in het Lemmensinstituut studeerde. Nu vooral bekend voor zijn integrale improvisatieconcerten. Hij neemt luisteraars mee op een reis in de tijd - naar de briljante, improviserende barok-organisten, of de speelse Mozart die improviseerde op verschillende Vlaamse orgels.  Of een korte trip naar de experimentele jaren 1950. Improviserend wordt muziek gecreëerd zonder partituur.

Praktisch

Deze workshop maakt deel uit van het Festival Kerkmuziek dat plaatsvindt op 23-24 augustus 2019 in Drongen. Check ook het volledige programma!

raadpleeg programma

Wanneer

23 augustus 2019 van 9:30 tot 18:15

Waar

Oude Abdij Drongen
Drongenplein 26-27, 9031 Drongen

Prijzen

€65.00
Basisprijs
€55.00
Ledenprijs
incl. lunch, koffie en concerten

Wie

organisten

Contact

Valerie Konings
kerkmuziek@koorenstem.be
03 237 96 43
Terug naar boven