U bent hier

Workshop zangtechnieken lichte muziek (Inge Minten)

Altijd al benieuwd geweest hoe popzangers aan hun unieke geluid komen en hoe jij dat ook kan bekomen? Pop of jazz zingen vraagt ander stemgebruik dan bij klassieke zang en daar zijn uiteraard technieken voor!

Tijdens het popkorenfestival Scherpenheuvel kan je deelnemen aan deze workshop zangtechniek lichte muziek voor zangers en -dirigenten. Deze workshop wordt gegeven door Inge Minten, zij zal allerlei concrete handvaten aanreiken om onmiddellijk mee aan de slag te gaan. 

Deze workshop vindt 3x plaats tijdens het popkorenfestival in Scherpenheuvel. Je kan voor één van de workshopmomenten apart inschrijven, maar je kan ook een dagpas kopen, die je een hele dag toegang geeft tot alle workshops én de presentatieconcerten die overdag plaatsvinden. Bekijk via de link hieronder welke workshop je deze dag nog kan volgen en schrijf meteen in. Tickets per dag te koop via de hoofdpagina van het festival.

Meer info @ tickets

Meer weten over presentatiefestivals Koor&Stem 

Inge Minten

Inge Minten is docent zang, koor en musicaldidactiek aan de musicalafdeling van het conservatorium van Brussel en docent zangtechniek aan de jazzafdeling van het conservatorium van Antwerpen. Daarnaast geeft ze ook zang aan de jazz/pop/rockafdeling van de academie voor muziek, woord en dans in Merksem.  Als zangeres is Inge momenteel volop bezig aan een Fado project en een muziektheaterproductie.

Als coach of docente werkt Inge met koren aan het lichaam als instrument, waarbij ademhaling, ademsteun, lichaam en houding centraal staan. Ze is bovendien de eerste Belgische officiële docente in de zangtechniek Complete Vocal Technique, een revolutionaire zangmethode vanuit Kopenhagen. Ze gebruikt versdchillende zangtechnieken die ervoor zorgen dat de zangers stemtechnisch hun grenzen kunnen verleggen om zo te komen tot een optimale klankkleur op maat van het koor.

Wanneer

29 oktober 2022 van 9:30 tot 19:30
Lesmomenten
29 oktober 2022 van 9:30 tot 11:00
29 oktober 2022 van 16:00 tot 17:30
29 oktober 2022 van 18:00 tot 19:30

Wat

workshop

Waar

Den Egger
August Nihoulstraat 74
3270 Scherpenheuvel-Zichem

Prijzen

€15.00
workshop
€25.00
dagpas
Als je met je koor deelneemt aan het presentatiefestival, is de workshop inbegrepen in het inschrijvingsgeld van je koor.

Wie

zangers, dirigenten, koorgroepen

Contact

festival@koorenstem.be
Terug naar boven