U bent hier

World Choir Games 2020

De World Choir Games - het grootste koorevenement ter wereld - komt voor haar 11e editie naar Vlaanderen van 5 tot en met 15 juli 2020. Dat wordt een niet te missen thuismatch voor Vlaamse koren, maar ook een onvergetelijk evenement voor heel Vlaanderen. 

We ontvangen maar liefst 500 koren van over de hele wereld, waaronder enkele van de beste amateurkoren ter wereld, samen goed voor 20.000 buitenlandse gasten. Het evenement vindt tegelijkertijd plaats in Antwerpen en Gent, maar heel Vlaanderen zal kunnen meegenieten van dit gigantische koorfeest. We verwachten een deelname van talloze Vlaamse koren aan de games zelf. Maar ook voor losse zangers, dirigenten en het Vlaamse publiek is er heel wat te doen, al zingend of luisterend. Bovendien steken wij in januari reeds de vlam van de World Choir Games aan en laten die KOORVLAM door heel Vlaanderen reizen langs alle soorten en kleuren van zangprojecten. Op deze manier brengen we in kaart hoeveel er in Vlaanderen wordt gezongen en hoeveel deugd dit doet!
 

 

Een gigantisch korenfestival    

De World Choir Games zijn de grootste koorwedstrijd in de wereld, maar het evenement is tegelijk ook een echt festival! Met een heuse World Choir Village, gratis concertjes op gezellige pleinen, Open Singings waaraan iedereen mag meedoen en... een grote Landenparade door Antwerpen. Ook de workshops zijn toegankelijk voor iedereen. 

Concerten in alle kleuren en geuren

Als er plots 500 koren van over de hele wereld naar Vlaanderen komen, leidt dat onvermijdelijk tot fascinerende concerten! Uiteraard zijn alle wedstrijdconcerten toegankelijk voor publiek. Prestigieuze galaconcerten met de beste professtionele en amateurkoren sieren de programma's van onze beste concertzalen. Deelnemende koren zingen in Gent en Antwerpen gratis vriendschapsconcerten en ook in andere steden kom je buitenlandse koren tegen.

Wedstrijden en niet-competitieve activiteiten voor koren

In de eerste plaats zijn de World Choir Games natuurlijk... games! Koren kunnen deelnemen op open of champions niveau en dat in 27 verschillende categorieën. Spannend om aan deel te nemen, heerlijk boeiend om naar te gaan luisteren en... kijken! Vanaf najaar 2019 kunnen deelnemende koren zich laten adviseren tijdens de presentatieconcerten van Koor&Stem. Koren kunnen zich ook door Koor&Stem laten coachen, of ze kunnen tijdens de WCG deelnemen aan internationale coachings, workshops, concerten,...

Wanneer

5 juli 2020 tot 15 juli 2020

Wat

(koren)ontmoeting, repertoireworkshop, zangweekend of -week

Waar

Diverse locaties in Gent en Antwerpen

Wie

zangers, dirigenten, koorgroepen, koorbesturen, leerkrachten, kinderen
Terug naar boven