U bent hier

Zingen is een feest!

Ook in West-Vlaanderen wordt er veel belang gehecht aan de ontmoeting tussen zangers en dirigenten uit dezelfde regio. In een aangename, gemoedelijke, feestelijke maar ook leerrijke sfeer kun je tijdens deze grote korenontmoeting van Koor&Stem West-Vlaanderen andere koren uit de regio leren kennen.

Daar bovenop kan je er volop je repertoire bijschaven in een van de vele workshops en kan je vooral een hele dag naar hartlust zingen! ‘s Morgens wordt gezamenlijk de hoogmis opgeluisterd in de Sint-Michielskerk met een gezamenlijke uitvoering van de Deutsche Messe (Schubert) en Cantique de Jean Racine (Fauré)

Na de middag kun je kiezen tussen workshops rond close harmony, folk, polyfonie, oldies e.d.m.
Voor jongeren is er een aparte workshop met Tom Johnson, dirigent van jeugdkoor Carmina. Johan De Lombaert laat je proeven van close harmony en met Michel Vangheluwe van Ishtar huppel je doorheen de meerstemmige folkmuziek. Polyfoniespecialiste Inge Bollaert is er voor de meer ervaren liefhebbers van oude muziek, Wim Verdonck brengt eenvoudige meerstemmige muziek van Veljo Tormis mee. Met Jan Vuye kies je voor iets uitdagender repertoire van o.a. Arvo Pärt en Kurt Bikkembergs. Met Bart Naessens ben je in het goede gezelschap van Mendelssohn, Fauré en Lauridsen. De dag sluit af met een groot slotconcert door het koor Just for fun en met samenzang o.l.v. Ishtar. Je zult hier absoluut geen tijd hebben om je te vervelen!

Repertoire voor de mis en de gezamenlijke uitvoering van de werken voor het concert ’s avonds, kun je downloaden via de links op de website www.koorenstemwestvlaanderen.be. De mis van Schubert studeert elk koor en/of individuele koorzanger zelfstandig in.

Wanneer

22 oktober 2017 van 10:30 tot 19:15

Wat

(koren)ontmoeting, workshop

Waar

Voorrmiddag - Sint-Michielskerk, Sint-Michielsplein, 8800 Roeselare
Namiddag - CC De Spil, Hippoliet Spilleboutdreef 1, 8800 Roeselare

Prijzen

€10.00
basisprijs
€5.00
jongeren (12-16 jaar)

Wie

zangers, dirigenten, koorgroepen

Contact

Koor&Stem West-Vlaanderen
Geert Declerck, secretaris
west-vlaanderen@koorenstem.be
0470 94 22 15
Terug naar boven