Koor&Stem is gesloten van 15 tot 28 juli. Prettige vakantie!

Sluiten

U bent hier

Zingen met kinderen - Brussel - editie 2025

Koor&Stem

Samen zingen is plezierig en gezond, het versterkt de samenhang van je klasgroep en het verbetert de concentratie. Je plant het dus beter regelmatig in tijdens de lesuren. Dat kan kort of lang, serieus of speels. In Brussel kan je voor het derde jaar op rij 3 workshops volgen die focussen op zingen in de klas. Iedere sessie duurt drie uur.

In drie workshops krijg je een aantal basistechnieken aangereikt bij het zingen met kinderen die je zowel in de klas als bij beginnende kinderkoren goed kan toepassen. Na iedere workshop ga je naar huis met nieuw aantrekkelijk repertoire dat je meteen kan uittesten in de klas. Je kan één workshop volgen of de hele reeks. Deze reeks wordt georganiseerd in samenwerking met GO! Muziekacademie Etterbeek.

Sessie 1: zaterdagmiddag 22 februari 2025

Je leert korte eenvoudige muzikale speelliedjes en inspirerende tussendoortjes, vaak gelinkt aan leuke bewegingen. Je traint tevens je luistertechniek en ritmische vaardigheden.

Sessie 2: zaterdagmiddag 22 maart 2025

We introduceren kleine slaginstrumenten, ritmestokjes, boomwhackers en body percussion.

Sessie 3: zaterdagmiddag 26 april 2025

We introduceren meerstemmigheid en experimenteren met het zingen in groep tegenover solo, we leren een eenvoudige canon en oefenen eenvoudige tweede stemmen in.

Kan je helaas maar één of twee sessies volgen? Geen probleem, inschrijven per sessie is ook mogelijk.  Schrijf dan in via deze weg:  22 februari22 maart en 26 april 2025.

 

Praktische info

Deelnemen als Zingende School

Betalende Zingende Scholen betalen de ledenprijs bij activiteiten van Koor&Stem. Neem een lidmaatschap als Zingende School en geniet van de ledenprijs. Voor meer info en aanmelden klik hier.

Toegankelijkheid

We vinden het belangrijk dat iedereen kan deelnemen. Onderstaande zaken zijn voorzien voor deze activiteit:

  • Je kan gratis een begeleider meenemen indien je de activiteit niet zelfstandig kan bijwonen. 
  • Jouw assistentiehond is welkom. 
  • De locatie is vlot vereikbaar met het openbaar vervoer, ook na afloop van de activiteit. 

Heb je extra ondersteuningsnoden of nog vragen over bepaalde faciliteiten, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen via +32 (0)3 237 96 43, per mail via info [at] koorenstem.be of in het opmerkingenvak in het inschrijvingsformulier. We helpen je graag verder!

Toegankelijkheid

Docente

Ruby De Bruyne

Ruby De Bruyne is docent voor Doewap en ontwikkelt muzikale, educatieve concepten voor kinderen en volwassen in opdracht van educatieve instellingen, culturele centra en muziek-educatieve organisaties. Ze specialiseerde zich in het uitwerken en initiëren van zangprojecten voor kinderen van 5 tot 15 jaar en het begeleiden van opleidingen en navormingen rond zingen met kinderen.

Inschrijven

Deelnemer(s)

Koor&Stem hanteert voor deze activiteit solidaire prijzen. Je kan kiezen om per/als deelnemer een extra bedrag te betalen of een bedrag in vermindering te brengen.  Wie bereid is om extra te betalen, weet dat dit dient om mensen die minder betalen te ondersteunen. Wie beschikt over een UiTPAS met kansentarief krijgt 80% korting op de standaardprijs. Het kansentarief is niet cumuleerbaar met een andere korting.

 

Contactpersoon

Als contactpersoon ontvang je een bewijs van inschrijving en een betalingsuitnodiging per mail. Standaard nemen we de contactgegevens van de eerste of enige deelnemer. Je kan dit hier wijzigen of aanvullen.

Werk je met een bestelbon, dan moet die in ons bezit zijn ten laatste op de datum van de inschrijvingsdeadline via info@koorenstem.be. Zoniet, dan factureren we de vorming rechtstreeks aan de deelnemer.
Bestanden moeten kleiner zijn dan 5 MB.
Toegestane bestandstypen: pdf doc docx odt rar zip.

 

Facturatiegegevens

Wil je graag een factuur ontvangen voor je administratie? Bezorg ons hieronder de nodige facturatiegegevens.

Na het indienen van je inschrijving heb je de mogelijkheid om veilig online te betalen met Bancontact (QR, app of kaartlezer), overschrijving, kredietkaart, iDEAL of online banking van KBC, Belfius, … 

Wanneer

22 februari 2025 tot 26 april 2025
Lesmomenten
22 februari 2025 van 14:00 tot 17:00
22 maart 2025 van 14:00 tot 17:00
26 april 2025 van 14:00 tot 17:00

Wat

meerdaagse opleiding

Waar

GO! Muziekacademie Etterbeek
Oudergemlaan 124
1040 Etterbeek

Prijzen

€180.00
Standaardtarief
€150.00
Ledentarief
€36.00
Kansentarief
We hanteren voor deze activiteit solidaire prijzen.

Wie

dirigenten, leerkrachten
leerkrachten lagere school, dirigenten kinderkoren (in spe)

Contact

liesbeth.segers@koorenstem.be

Toegankelijkheid

We vinden het belangrijk dat iedereen kan deelnemen! Meer details hierover bij de praktische info.
Terug naar boven