U bent hier

Zingen met kinderen XL

Zingen met Kinderen XL bundelt expertise over zingen met kinderen in één enkele dag vol boeiende workshops, open singing en een afsluitend concertje door twee kinderkoren. Een inspiratiedag voor kinder- of jeugdkoordirigenten én leerkrachten, niet te missen dus!

Dit initiatief maakt deel uit van de opleiding Zingen met kinderen maar is ook toegankelijk voor een breed publiek: als terugkomdag voor wie de opleiding al eerder volgde, als kennismaking of inspiratiedag, ... Je kan kiezen uit 9 workshops waarvan de meeste zijn gericht op zowel dirigenten als leerkrachten lager onderwijs en DKO. 
Let wel op bij de workshop Repertoire voor kinderkoren met Wilma ten Wolde, die richt zich specifiek op dirigenten kinder-en jeugdkoor. En de Masterclass dirigeren bij kinderen door Marleen De Boo en Tom Johnson is enkel toegankelijk voor deelnemers met een opleiding koordirectie. Deelnemers zonder die opleiding kunnen wel deze sessie vanuit de zaal volgen en observeren.

Elke deelnemer kiest drie workshops en een reserveworkshop. Koffie en thee inbegrepen, breng je eigen lunch mee. 

OP MAANDAG 30 MEI SLUITEN WE DE INSCHRIJVINGEN AF

Ontdek het programma in detail

Inschrijven

Deelnemer

Enkel velden met * zijn verplicht in te vullen. Je kiest drie workshops en een reserveworkshop. 


Jouw profiel

 

Contactpersoon

Als contactpersoon ontvang je een bewijs van inschrijving en een betalingsuitnodiging per mail. Standaard nemen we de contactgegevens van de deelnemer, maar je kan dit hier wijzigen of aanvullen.

School, onderwijsinstelling, koor, ...

 

Factuur nodig?

Geef aan als je met een bestelbon werkt en/of een factuur nodig hebt voor je administratie. Facturatiegegevens zet je in de openklappende velden, het eventuele bestelbonnummer kan je in het opmerkingenvak meegeven of ons achteraf per mail bezorgen.

Bestanden moeten kleiner zijn dan 5 MB.
Toegestane bestandstypen: pdf doc docx odt rar zip.

Na het indienen van je inschrijving heb je de mogelijkheid om veilig online te betalen met Bancontact (QR, app of kaartlezer), overschrijving, kredietkaart, iDEAL of online banking van KBC, Belfius, … We respecteren jouw privacy en verwerken persoonsgegeven met zorg. Lees hier onze privacyverklaring

Wanneer

6 juni 2022 van 10:00 tot 17:30

Wat

workshop

Waar

Podiumacademie Lier
Gasthuisvest 50, 2500 Lier

Prijzen

€100.00
standaard
€85.00
leden Koor&Stem
€70.00
studenten
€0.00
cursisten 2021-22
Gratis deelname voor de huidige cursisten van de opleiding Zingen met Kinderen 2021-22!

Wie

dirigenten, leerkrachten
lager onderwijs en deeltijds kunstonderwijs, kleuterleerkrachten, studenten

Contact

Liesbeth Segers
liesbeth.segers@koorenstem.be

Dagschema

10:00 Ontvangst
10:30 Open singing en welkom
11:15 Workshop 1
12:30 Lunch (zelf meebrengen) en mogelijkheid tot snuisteren in partituren Euprint en Koor&Stem
13:15 Workshop 2
14:30 Pauze
14:45 Workshop 3
16:00 Pauze
16:45 Open singing en concertje Julica en Knapenkoor
17:45 Voorzien einde
   

 

Workshops

Inge Sykora

Het Nederlandstalige kinderlied

We werken met eenvoudige Nederlandstalige liederen voor het jonge kinderkoor of de (samenzang)klas. Welke dagen vocaal uit en laten de kinderen goed samen zingen?  Ontdek tal van mooie en haalbare doorgecomponeerde en strofische liederen! 

Wilma ten Wolde

Repertoire voor kinderkoren

Wilma ten Wolde laat je kennismaken met mooi en minder bekend repertoire voor geoefende kinder- of jeugdkoren met zangers van 10 tot 15 jaar. Je krijgt daarbij vele didactische en vocaal-technische tips die je kan gebruiken tijdens het repetitieproces. 

Ruby De Bruyne

Liedjes uit Doewap

Je krijgt technieken aangereikt om op een fijne en actieve manier te zingen met kinderen. Ruby presenteert korte, eenvoudige nummers uit onze Doewapcatalogus. Muzikale tussendoortjes met een heerlijke melodie, bewegingen, body percussie of spelelement.

Katrien De Winter

Zingen met energie

Hoe kom je tot een energieke klank en poppy sound? Hoe kunnen kinderen hun lichaam gebruiken om de groove te voelen? En hoe breng je begrippen als ademsteun aan bij kinderen? Katrien De Winter behandelt enkele basisbegrippen uit de Complete Vocal Technique en bekijkt hoe ze bruikbaar zijn voor het zingen van popsongs met kinderen.

Annemie Cobbaert

Zingen met kleuters, joehoe!

Kleuterliederen en didactische werkvormen om met 4 tot 6-jarigen aan de slag te gaan. Het prentenboek Wat het lieveheersbeestje hoorde (J. Donaldson en L. Monks) werken we op een muzikale manier uit met stem- en gehoorspelletjes, zelfgemaakte materialen en prenten, ritme-instrumenten, vingerliedjes...

Marleen Annemans

Creatief aan de slag

Hoe leer ik liedjes aan, wat kan ik er zelf allemaal mee doen, hoe let ik erop dat de kinderen hun stem correct gebruiken, hoe kan ik de kinderen hoger laten zingen? Marleen Annemans boost jouw creativiteit met leuke inzingliedjes, bewegingscanons in het Nederlands, Engels, Frans, Afrikaanse talen…..

Marleen De Boo & Tom Johnson

Demoworkshop Zingen met kinderen

Repertoire, didactiek, vocale techniek, repetitietechniek, ... het komt allemaal aan bod. In deze demoworkshop laten Marleen en Tom je proeven van wat de volledige opleiding 'Zingen met kinderen 2022-23' te bieden heeft. Wie weet smaakt het naar meer!

Marleen De Boo & Tom Johnson

Masterclass Dirigeren bij kinderen

Hoe doe je dat? Is dat hetzelfde als bij een volwassenenkoor? Wat geef je aan? Welke bewegingen maak je en waarom? Je gaat zelf actief aan de slag met het kinderkoor van de Podiumacademie Lier en wordt gecoacht door Marleen en Tom. Opgelet: diploma koordirectie vereist hier. Voor deze sessie stel je je kandidaat en worden er slechts 3 actieve deelnemers geselecteerd op basis van je profiel. Wel kan je ten alle tijde deelnemen aan de sessie 'bijwonen Masterclass dirigeren bij kinderen'.

Marleen De Boo & Tom Johnson

Bijwonen 'Masterclass dirigeren bij kinderen'

Je krijgt de kans om de masterclass dirigeren bij kinderen vanuit de zaal bij te wonen. Je gaat dus niet actief aan de slag met het kinderkoor maar je observeert.

Docenten

Marleen De Boo

Dirigent en artistiek leider van de Waelrantkoren, samenzang in de SAMWD Lier.

Inge Sykora

Inge is docent, oprichter en dirigent van de Caloroso koren uit Wommelgem.

Annemie Cobbaert

Geeft muziekles aan de studenten bachelor kleuteronderwijs van Thomas More.

Ruby Debruyne

Docent voor Doewap en begeleidt navormingen rond zingen met kinderen.

Tom Johnson

Docent, violist en koordirigent van jeugdkoor Carmina en Vocaal Ensemble Viermaliks.

Wilma ten Wolde

Wilma ten Wolde (NL) is artistiek leider van het Nationaal Kinderkoor van Nederland.

Katrien De Winter

Complete Vocal Technique kent geen geheimen voor Katrien.

 

 

 

 

 

Zingen met kinderen XL
Terug naar boven