U bent hier

Zingen met kleuters, joehoe

Tijdens deze dag ontdek je tal van kleuterliederen en didactische werkvormen die je kan inzetten om samen met jonge kinderen van 4 tot 6 jaar al zingend aan de slag te gaan.  

Het prentenboek Wat het lieveheersbeestje hoorde van J. Donaldson en L. Monks wordt de rode draad doorheen deze sessie. Het verhaal wordt op een muzikale manier uitgewerkt waarbij verschillende werkvormen aan bod komen: stemspelletjes uitvoeren met zelfgemaakte materialen en prenten, een themalied aanleren aan de hand van liedprenten en speels verwerken, een lied begeleiden met zelfgemaakte ritme-instrumenten, melodie-instrumenten, bodypercussie, gehoorspelletjes, bewegingsliederen, vingerliedjes, kleurenpartituren,… Voor en na de sessie kan je tal van liedboeken en materialen inkijken/uitproberen die geschikt zijn voor deze doelgroep.

Georganiseerd door Leon, Kenniscentrum Onderwijs van Thomas More in samenwerking met Koor&Stem.

Docent

Annemie Cobbaert

Annemie Cobbaert is kleuteronderwijzeres én studeerde tevens klassieke zang, de unieke combi om met kinderen tussen 0 en 6 aan de slag te gaan. Aan hogeschool Thomas More geeft ze muziek aan de studenten bachelor kleuteronderwijs. Tegelijkertijd schuimt ze kleuterklassen en bibliotheken af, per fiets en met hopen licht en handig materiaal om zelf met kleuters, peuters, dreumesen en baby's actief muziek te maken.

Wanneer

28 februari 2023 van 9:00 tot 15:30

Wat

workshop

Waar

Campus Kruidtuin Mechelen
Lange Ridderstraat 44
2800 Mechelen

Prijzen

€110.00
basisprijs
inclusief broodjeslunch

Wie

leerkrachten
van kleuters, zorgleerkrachten

Contact

leon@thomasmore.be
Terug naar boven