U bent hier

Zingen met kleuters op school

Kleuters genieten van zingen en muziek maken in de klas. Kleuterleerkrachten hebben dus alle baat bij nieuwe inspiratie in muzikale werkvormen. Met divers materiaal toont onze docente Annemie Cobbaert in deze online vorming hoe je van iedere zangactiviteit met kleuters een succes kan maken.

Tijdens deze online sessie ontdekken we zelf verschillende muziekdidactieken, die je zowel bij de jongste als oudste kleuters kan toepassen: samen zingen, ritme-spelletjes spelen, werken met ritme-instrumenten, grafische partituren, ritmische bouwstenen, gehoorspelletjes en zoveel meer. Van elk lied krijg je nadien de partituur en/of een audio-bestand, zodat je de dag nadien meteen aan de slag kan gaan met deze nieuwe input in jouw klas.

Dit is een inleidende sessie, nadien kan je zelf beslissen of je je wil inschrijven voor een live zomeracademie waarin we ons verder verdiepen in al deze aspecten, zoals zingen, componeren, werken met grafische partituren,... als boost voor het nieuwe schooljaar. Uiteraard kan je je voor beide onderdelen ook apart inschrijven.

Onze docente Annemie Cobbaert

Annemie Cobbaert is kleuteronderwijzeres en studeerde tevens klassieke zang aan het Lemmensinstituut in Leuven: de unieke combi om met kinderen tussen 0 en 6 aan de slag te gaan. Aan hogeschool Thomas More geeft Annemie muziek aan de studenten bachelor kleuteronderwijs. Tegelijkertijd schuimt ze kleuterklassen en bibliotheken af, per fiets en met hopen licht en handig materiaal om zelf met kleuters, peuters, dreumesen en baby's actief muziek te maken. Ondertussen groeit er een nieuwe woning in Sint-Katelijne-Waver met plaats voor een muziekruimte om samen met jonge kinderen te musiceren.
 

Interactieve online sessie

Omwille van de coronamaatregelen wordt dit een interactieve online sessie. Echt samen zingen gaat niet online, maar inspireren, liedjes aanreiken, technieken verduidelijken, individueel nazingen... dat kan allemaal wel.  Op de dag van de vorming zoek je een rustige plek waar je voluit kan zingen en 3 uur geconcentreerd kan werken. We verwelkomen maximum 20 deelnemers.  

We werken met Zoom

Enkele dagen voor de vorming krijg je een toegangslink en alle praktische informatie.  Bovendien kan je nog tot twee weken nadien over de opname van de workshop beschikken. Je ontvangt daarvoor een persoonlijke login. Handig voor wie het nog allemaal eens opnieuw wil inoefenen of zelfs voor wie uitgesteld wil kijken.

Liedmateriaal inbegrepen

Na de vorming krijg je toegang tot de Doewapbundel voor kleuters ter waarde van €31. Die bestaat uit 13 liedjes (mp3), instrumentals, uitgeschreven lestips, partituren, alle liedjesteksten, ... Met andere woorden:  tof materiaal om de nieuw verworven competenties in de praktijk om te gaan zetten! We gebruiken in de sessies ook andere liedjes uit andere bronnen en zorgen dat je die ook kan terugvinden.

demo's op Soundcloud

Naar een Iive zomeracademie?

Om de aangereikte aspecten dieper uit te werken, organiseren we een zomeracademie. We bekijken momenteel of dat begin juli of eind augustus kan tijdens vier opeenvolgende halve dagen in Sint-Katelijne-Waver. Meer info daarover vind je spoedig op onze website.

Wanneer

10 maart 2021 van 14:00 tot 16:30

Wat

webinar, workshop

Prijzen

€55.00
standaardprijs
€45.00
lid Koor&Stem
€35.00
student

Wie

leerkrachten
kleuteronderwijs

Contact

Liesbeth Segers
liesbeth.segers@koorenstem.be
Terug naar boven