U bent hier

Antwerpen

Koor&Stem Antwerpen heeft als doel de koren uit onze provincie op verschillende vlakken te ondersteunen en te stimuleren op organisatorisch, technisch en muzikaal vlak. Zij stelt haar programma samen, rekening houdend met de noden en inbreng van haar koren.

Ons aanbod

Voor koorbesturen

Bestuursleden kunnen infosessies volgen over de juridische en wettelijke kaders waarbinnen zij als koor fungeren: over Sabam/Semu, verschillen tussen een vzw en feitelijke vereniging, de nieuwe wetgeving rond privacy, verzekeringen, e.d. Daarnaast maken we jullie graag wegwijs in het optimaal voeren van interne en externe communicatie.

We ondersteunen koorzangers

Ook voor koorzangers richten we regelmatig cursussen in waarbij we dieper ingaan op het gebruik van de stem en op het correct interpreteren van een partituur. Een korte inleiding notenleer wordt regelmatig ingericht.

Kinder- en jeugdkoren

Onze kinder- en jeugdkoren verdienen alle aandacht. We moedigen projecten en initiatieven voor de jeugd aan en ondersteunen ze ook financieel. In de voorbije jaren zetten we projecten op zoals schoolzangdagen, Koningin Kato, ontmoetingsmomenten voor schoolkoordirigenten, enz. We focussen op de duurzaamheid ervan door in te zetten op de begeleiding van leerkrachten op langere termijn.

Repertoirestimulansen

Elk jaar organiseren we verschillende wokshops om nieuw repertoire te leren kennen. Een greep uit ons programma: een repertoiredag met miscomposities, kerstmuziek in een licht jasje, Gregoriaans, een ontmoetingsmoment met schoolkoordirigenten, enz.

Koren ontmoeten elkaar!

Koor&Stem Antwerpen staat dicht bij de plaatselijke koren en organiseert jaarlijks een koordag waar koorbesturen elkaar ontmoeten en zich informeren over interessante zaken die de Antwerpse koren aanbelangen. Tijdens deze koordag zetten we ook graag de jubilerende koren in de kijker en vieren we de Vrijwilliger van het Jaar. Dergelijke ontmoetingen zijn een stimulans tot samenwerking, uitwisseling van ervaringen, inspiratie en programmatie van activiteiten.

Financiële ondersteuning

Koren die een vijfjarig jubileum vieren zijn welkom op de koordag om een waardebon in ontvangst te nemen! Aan de hand van deze waardebon kunnen zij muzikale kosten vergoed zien.

CONTACT

Koor&Stem Antwerpen vzw

Anne Halffman, voorzitter
inschrijvingen [at] koorenstemantwerpen.be
FACEBOOKPAGINA

Raad van bestuur

Anne Halffman, voorzitter
Kristel Van Doorslaer, penningmeester
Ann Schroyens, secretaris
Marleen Moortgat, bestuurslid
Marjolein Braspenningx, bestuurslid

Ga naar regionale website

Zoekertjes

Vrouwenkoor gezocht

Antwerpen
organisatie zoekt koor

Algemeen Nederlands Zangverbond

Gezocht: vrouwen(koor)

ter aanvulling van het Zangfeestkoor

Heb je koorervaring en wil je graag meezingen op het podium van de Lotto Arena tijdens het Vlaams Nationaal Zangfeest?

Wil je graag een unieke blik achter de schermen?

Zing Verdi in Berlijn met het Festival Choir Flanders!

Brussel
dirigent zoekt zanger(s)

Festival Choir Flanders nodigt je uit om je aan te sluiten bij het Festival Chorus of Choral Space voor een spectaculaire uitvoering van Giuseppe Verdi's Messa da Requiem in de iconische grote zaal van de Philharmonie Berlijn.

Instuif zoekt koorbegeleider

Antwerpen 2018
organisatie zoekt begeleider

Instuif is een ontmoetingscentrum voor personen met een psychische kwetsbaarheid. We bieden onze bezoekers verschillende vrijetijdsactiviteiten aan. Voor ons koor zijn we op zoek naar een nieuwe muzikale begeleider. Koor ervaring is niet verreist. Een sterke muzikale achtergrond wel.

Concerten

In de provincie Antwerpen zijn er heel wat koren actief. Hier vind je een greep uit de vele concerten die binnenkort worden opgevoerd.

Terug naar boven