U bent hier

Antwerpen

Koor&Stem Antwerpen heeft als doel de koren uit onze provincie op verschillende vlakken te ondersteunen en te stimuleren op organisatorisch, technisch en muzikaal vlak. Zij stelt haar programma samen, rekening houdend met de noden en inbreng van haar koren.

Ons aanbod

Voor koorbesturen

Bestuursleden kunnen infosessies volgen over de juridische en wettelijke kaders waarbinnen zij als koor fungeren: over Sabam/Semu, verschillen tussen een vzw en feitelijke vereniging, de nieuwe wetgeving rond privacy, verzekeringen, e.d. Daarnaast maken we jullie graag wegwijs in het optimaal voeren van interne en externe communicatie.

We ondersteunen koorzangers

Ook voor koorzangers richten we regelmatig cursussen in waarbij we dieper ingaan op het gebruik van de stem en op het correct interpreteren van een partituur. Een korte inleiding notenleer wordt regelmatig ingericht.

Kinder- en jeugdkoren

Onze kinder- en jeugdkoren verdienen alle aandacht. We moedigen projecten en initiatieven voor de jeugd aan en ondersteunen ze ook financieel. In de voorbije jaren zetten we projecten op zoals schoolzangdagen, Koningin Kato, ontmoetingsmomenten voor schoolkoordirigenten, enz. We focussen op de duurzaamheid ervan door in te zetten op de begeleiding van leerkrachten op langere termijn.

Repertoirestimulansen

Elk jaar organiseren we verschillende wokshops om nieuw repertoire te leren kennen. Een greep uit ons programma: een repertoiredag met miscomposities, kerstmuziek in een licht jasje, Gregoriaans, een ontmoetingsmoment met schoolkoordirigenten, enz.

Koren ontmoeten elkaar!

Koor&Stem Antwerpen staat dicht bij de plaatselijke koren en organiseert jaarlijks een koordag waar koorbesturen elkaar ontmoeten en zich informeren over interessante zaken die de Antwerpse koren aanbelangen. Tijdens deze koordag zetten we ook graag de jubilerende koren in de kijker en vieren we de Vrijwilliger van het Jaar. Dergelijke ontmoetingen zijn een stimulans tot samenwerking, uitwisseling van ervaringen, inspiratie en programmatie van activiteiten.

Financiële ondersteuning

Koren die een vijfjarig jubileum vieren zijn welkom op de koordag om een waardebon in ontvangst te nemen! Aan de hand van deze waardebon kunnen zij muzikale kosten vergoed zien.

CONTACT

Koor&Stem Antwerpen vzw

Anne Halffman, voorzitter
inschrijvingen [at] koorenstemantwerpen.be
FACEBOOKPAGINA

Raad van bestuur

Anne Halffman, voorzitter
Kristel Van Doorslaer, penningmeester
Jeanine Lambrechts, bestuurslid
Marjolein Braspenningx, projectambassadeur

Ga naar regionale website

Zoekertjes

muzieklera(a)r(es) gezocht

bornem

Ik ben op zoek naar iemand die me privé wil helpen bij zang om me wat bij te scholen. Ik heb geen voorkennis.

Zelf zing ik al tijdje bij Zingen(Z)OnderDeDouche en heb meegedaan aan het Bart Peeters Deluxe-koor o.l.v.Hans Primusz.

Amici Vocaal Ensemble zoekt nieuwe stemmen!

Wilrijk/Brasschaat
koor zoekt zanger(s)

Bent u een gedreven koorzanger (SATB) die graag opnieuw wil zingen nu het terug mag? U leest vlot muziek en hebt al wat koorervaring? Wij verwachten u!

Pianist gezocht !

Hoogstraten
koor zoekt begeleider

Het Piuskoor uit Hoogstraten is op zoek naar een nieuwe pianist vanaf 20 augustus 2020.

Concerten

In de provincie Antwerpen zijn er heel wat koren actief. Hier vind je een greep uit de vele concerten die binnenkort worden opgevoerd.

Terug naar boven