U bent hier

Antwerpen

Koor&Stem Antwerpen heeft als doel de koren uit onze provincie op verschillende vlakken te ondersteunen en te stimuleren op organisatorisch, technisch en muzikaal vlak. Zij stelt haar programma samen, rekening houdend met de noden en inbreng van haar koren.

Ons aanbod

Voor dirigenten en koorbesturen

Koor&Stem Antwerpen organiseert met regelmaat korte cursussen voor koordirigenten. We besteden er aandacht aan slagtechniek, stemvorming en inzicht in de partituur. Voor koorbesturen richten we ook infosessies in over de juridische en wettelijke kaders waarbinnen zij als koor fungeren: over Sabam/Semu, verschillen tussen een vzw en feitelijke vereniging, de nieuwe wetgeving rond privacy, e.d. Daarnaast maken we jullie graag wegwijs in het optimaal voeren van interne en externe communicatie.

We ondersteunen koorzangers

Ook voor koorzangers richten we regelmatig cursussen in waarbij we dieper ingaan op het gebruik van de stem en op het correct interpreteren van een partituur. Een korte inleiding notenleer wordt regelmatig ingericht.

Kinder- en jeugdkoren

Onze kinder- en jeugdkoren verdienen alle aandacht. We moedigen projecten en initiatieven voor de jeugd aan en ondersteunen ze ook financieel. In de voorbije jaren zetten we projecten op zoals schoolzangdagen, Koningin Kato, ontmoetingsmomenten voor schoolkoordirigenten, enz. We focussen op de duurzaamheid ervan door in te zetten op de begeleiding van leerkrachten op langere termijn.

Repertoirestimulansen

Elk jaar organiseren we verschillende wokshops om nieuw repertoire te leren kennen. Een greep uit ons programma: een repertoiredag met miscomposities, kerstliederen, e.a. Een ontmoetingsmoment met schoolkoordirigenten en schoolzangdagen. Of een korenontmoeting voor seniorenkoren.

Koren ontmoeten elkaar!

Koor&Stem Antwerpen staat dicht bij de plaatselijke koren en organiseert jaarlijks een koordag waar koorbesturen elkaar ontmoeten en zich informeren over interessante zaken die de Antwerpse koren aanbelangen. Tijdens deze koordag zetten we ook graag de jubilerende koren in de kijker en vieren we de Vrijwilliger van het Jaar. Dergelijke ontmoetingen zijn een stimulans tot samenwerking, uitwisseling van ervaringen, inspiratie en programmatie van activiteiten.

Financiële ondersteuning

Voor grotere projecten en/of samenwerking met andere koren kunnen koren uit de provincie Antwerpen een aanvraag indienen voor financiële ondersteuning. Het project moet tijdig worden ingediend, d.w.z. voor 1 december wanneer het project plaatsvindt in het voorjaar, en 1 juni wanneer het project plaatsvindt in het najaar. De voorwaarden worden op aanvraag toegestuurd. Voorbeelden van projecten waarvoor ondersteuning kan worden gegeven zijn: een musical en samenwerkingen met andere koren, de gemeente of andere culturele organisaties. Koren die een vijfjarig jubileum vieren zijn daarnaast ook welkom op de koordag om een waardebon in ontvangst te nemen.

CONTACT

Koor&Stem Antwerpen vzw

Anne Halffman, voorzitter
inschrijvingen [at] koorenstemantwerpen.be
FACEBOOKPAGINA

Raad van bestuur

Anne Halffman, voorzitter
Kristel Van Doorslaer, penningmeester
Anita Croon, secretaris
Jeanine Lambrechts, bestuurslid
Marjolein Braspenningx, projectambassadeur

Ga naar regionale website

Vormingen

8 december 2019
Wilrijk
dirigenten, koorgroepen, koorbesturen
Tijdens de workshop lichte kerstmuziek zal Steven Snijders dirigenten en zangers laten kennismaken met kerstmuziek uit de pop-, jazz- en close harmony wereld.
25 april 2020
Kontich
zangers, dirigenten
Kristien Vercammen introduceert automatismen die het zingen leuk maken. Dan komt er ruimte om écht van de muziek zelf te genieten. In deze terugkomdag is het tijd om dit nog eens te doen: herhaling als moeder van alle wijsheid.

Zoekertjes

Open repetitie Scala Vocale

Mechelen
koor zoekt zanger(s)

Het Mechels vocaal ensemble Scala Vocale is een gemengd amateurkoor dat de ambitie heeft om muziek van goede kwaliteit op te voeren, met voldoende variatie in een breed spectrum van stijlen.

Koor gezocht voor Carmina Burana

Kempen
koor zoekt koor

Welk koor heeft tijd en zin om met ons, 4-tune, het werk Carmina Burana te zingen in het weekend van 6-7 juni 2020? Ervaring met dit werk is uiteraard meegenomen. Voor meer informatie kan je terecht bij onze dirigent Bert Verdonck of onze voorzitter Els Verwaest. 

Kerstkoor gezocht voor " De Veldekens zingt Kerst"

Berchem ( Antwerpen )
organisatie zoekt koor

Voor onze jaarlijkse kerstdrink op zaterdag 14/12 zoeken we een koor of groep  om een soort "De Veldekens zingt Kerst" te organiseren.Hierbij zal samen met onze buurtbewoners en de senioren van het dienstencentrum De Veldekens , kerstklassiekers gezongen worden.

Concerten

In de provincie Antwerpen zijn er heel wat koren actief. Hier vind je een greep uit de vele concerten die binnenkort worden opgevoerd.

17 november 2019
Antwerpen
24 november 2019
Ekeren (Antwerpen)
24 november 2019
Antwerpen 18 (Antwerpen)
21 december 2019
Ganshoren
Terug naar boven