U bent hier

Limburg

Koor&Stem Limburg werkt cursussen en projecten uit die afgestemd zijn op de behoeften van de koren uit de eigen regio. De afdeling werkt daarnaast ook actief mee aan projecten die nationaal ontwikkeld worden.

Ons aanbod

Kinderen en jeugd

In Limburg staat een enthousiast team voor je klaar. Al meer dan dertig jaar organiseren we jaarlijks een koorweekend voor kinderen en voor jeugd. Muzikale afwerking, goede zangtechniek en tof repertoire combineren we met sport, spel en ontspanning.

Buitenlandse componist

Buitenlandse componisten komen graag naar Limburg. Om de blik en ervaring te verruimen organiseren we geregeld een zangweekend met een straffe buitenlandse componist. Lone Larsen, Bob Chilcott en John Rutter kwamen al langs! 

Ontmoetingen

We stimuleren koorontmoetingen van minimum vijf koren, dan is er een financiële ondersteuning mogelijk. Naast de aparte optredens is er samenzang. De dirigenten krijgen vrijblijvend een artistieke beoordeling over hun optreden. 

Evenementen

Koor&Stem Limburg vzw steunt en werkt overigens samen met twee internationaal zeer hoog aangeschreven koorevenementen: het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt en de Internationale Koorwedstrijd van Vlaanderen Maasmechelen

Contact

Koor&Stem Limburg vzw

Goedele Schepers, secretaris
limburg [at] koorenstem.be
Facebookpagina

Raad van bestuur

Vincent Bossuyt, voorzitter
Carine van Gerven, ondervoorzitter
Goedele Schepers, secretaris
Theo Gielen, penningmeester
Jos Venken, bestuurslid
Jos Cuppens, muzikaal adviseur
Paul Steegmans, bestuurslid
Isabella Bikkembergs, bestuurslid
Bruno Sprengers, bestuurslid

Vormingen

16 februari 2020
Genk
zangers, koorgroepen
Op het programma staan de Deutsche Messe van Schubert en liederen uit Zingt Jubilate. We zoeken koren die bereid zijn om samen met elkaar deze viering te zingen.
18 maart 2020
Hasselt
koorbesturen
Extreme weersomstandigheden, iemand uit het publiek die struikelt of de dirigent die een ongeval heeft op weg naar de repetitie? Wat met de piano die beschadigd geraakt door wateroverlast of een koorlid dat zich bezeert tijdens een kooruitstap?

Zoekertjes

enthousiaste zangeressen

Bilzen
koor zoekt zanger(s)

Popkoor Sing&Swing is een hechte damesgroep ( vanaf 16 jaar tot ...) uit Bilzen onder de leiding van Dirk-Jan Kerris.

De DosibELS Averbode op zoek naar extra zangers

Scherpenheuvel-Zichem
organisatie zoekt zanger(s)

Het gemengd koor de DOsibELS uit Averbode  startte zowat 8 jaar geleden als onderdeel van KF De Sint-Jansvrienden. Ze brengen een breed repertoire van popmuziek tot intieme vierstemmige koormuziek. Het koor maakt een doorstart met een nieuwe dirigente.

Koninklijk Catharinakoor Hasselt zoekt enthousiaste dirigent(e)

Hasselt
zanger zoekt dirigent

Wij zijn een gemengd koor en zingen oude en hedendaagse Liturgische liederen, zowel éénstemmig als meerstemmig in Hasselt (Limburg).
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste dirigent(e) om ons te dirgeren in de St. Catharinakerk van Hasselt.

Terug naar boven