U bent hier

Limburg

Koor&Stem Limburg werkt cursussen en projecten uit die afgestemd zijn op de behoeften van de koren uit de eigen regio. De afdeling werkt daarnaast ook actief mee aan projecten die nationaal ontwikkeld worden.

Ons aanbod

Kinderen en jeugd

In Limburg staat een enthousiast team voor je klaar. Al meer dan dertig jaar organiseren we jaarlijks een koorweekend voor kinderen en voor jeugd. Muzikale afwerking, goede zangtechniek en tof repertoire combineren we met sport, spel en ontspanning.

Buitenlandse componist

Buitenlandse componisten komen graag naar Limburg. Om de blik en ervaring te verruimen organiseren we geregeld een zangweekend met een straffe buitenlandse componist. Lone Larsen, Bob Chilcott en John Rutter kwamen al langs! 

Ontmoetingen

We stimuleren koorontmoetingen van minimum vijf koren, dan is er een financiële ondersteuning mogelijk. Naast de aparte optredens is er samenzang. De dirigenten krijgen vrijblijvend een artistieke beoordeling over hun optreden. 

Evenementen

Koor&Stem Limburg vzw steunt en werkt overigens samen met twee internationaal zeer hoog aangeschreven koorevenementen: het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt en de Internationale Koorwedstrijd van Vlaanderen Maasmechelen

Contact

Koor&Stem Limburg vzw

Goedele Schepers, secretaris
limburg [at] koorenstem.be
Facebookpagina

Raad van bestuur

Vincent Bossuyt, voorzitter
Carine van Gerven, ondervoorzitter
Goedele Schepers, secretaris
Theo Gielen, penningmeester
Jos Venken, bestuurslid
Jos Cuppens, muzikaal adviseur
Paul Steegmans, bestuurslid
Isabella Bikkembergs, bestuurslid
Bruno Sprengers, bestuurslid

Vormingen

17 november 2019
Heusden-Zolder
dirigenten
Een atelier koorregie met Marijke De Wit. Je leert enkele basisvaardigheden waarmee je je eigen koor kan regisseren! Het Koor Exsultate uit Heusden is bereid gevonden om als oefenkoor te fungeren waarmee de cursisten kunnen oefenen.
24 november 2019
Genk
dirigenten, koorbesturen
Koor&Stem Limburg zet tijdens haar jaarlijkse koorfeest de Limburgse koren en dirigenten in de bloemetjes die een veelvoud van vijf jaar actief zijn.
16 februari 2020
Genk
zangers, koorgroepen
Op het programma staan de Deutsche Messe van Schubert en liederen uit Zingt Jubilate. We zoeken koren die bereid zijn om samen met elkaar deze viering te zingen.

Zoekertjes

Jong dameskoor Mavelle nodigt zangeressen uit!

Hasselt
koor zoekt zanger(s)

Jong dameskoor Mavelle kiest voluit voor hedendaags klassieke muziek !  Unplugged, puur.

Europees koor voor Hebreeuwse muziek

Antwerpen
koor zoekt zanger(s)

Wij stichten een Rénanimkoor in Antwerpen  onder leiding van Dhr. Avner Soudry en zijn dirigenten. Joden,  joodse vrienden en  studenten zijn van harte welkom.

KOOR ZOEKT ZANGERS EN ZANGERESSEN

Hoeselt
koor zoekt zanger(s)

En waarom word jij geen lid van Aveland? Als je op TV of live een zangkoor hoort zingen, heb je ongetwijfeld al eens gedacht:”Daar zou ik willen bij zijn.” Ja, waarom niet? Je denkt dan wel eens dat je niet kunt zingen.

Terug naar boven