U bent hier

Oost-Vlaanderen

Koor&Stem Oost-Vlaanderen biedt de Oost-Vlaamse koren ondersteuning via een breed scala aan dirigentencursussen, 'koorrondes', schoolzangdagen en andere ontmoetingsactiviteiten.

Aanbod

Dirigentenopleiding

Jaarlijks organiseren we een toegankelijke dirigentenopleiding, afwisselend voor kinderen of -jeugdkoordirigenten en volwassenen. Telkens vier sessies van drie uur met slagtechnische oefeningen en koorstemvorming, met een gevarieerd repertoire.

Zingen met kinderen

Kinderen zijn de toekomst en daar zetten we op in. Denk je eraan om met een kinderkoor of jeugdkoor te starten? Wij geven je persoonlijk advies en komen langs op je repetitie of concert. We verwelkomen je even graag op een van onze repertoiredagen. Tijdens onze schoolzangdagen sturen we een muziekpedagoog en begeleider naar jouw lagere school. Alle leerlingen zingen, musiceren, knutselen, bewegen en acteren dan de hele dag onder onze begeleiding.

Kom naar het Koorcafé en de Koorronde

Het interesseert ons om jullie creatieve ideeën te kennen of ervaringen met jullie uit te wisselen. Hou je ons op de hoogte van jullie concerten of speciale vieringen? Wij nodigen je dan uit op ons ons Koorcafé of onze Koorronde, een jaarlijkse muzikale happening met spetterende samenzang en workshops. We zijn telkens te gast in een andere regio in Oost-Vlaanderen.

Contact

Koor&Stem Oost-Vlaanderen vzw
Marieke Missinne, voorzitter
Majo Simoens, secretaris
oost-vlaanderen [at] koorenstem.be
Facebookpagina

Raad van Bestuur

Marieke Missinne, voorzitter
Majo Simoens, secretaris
Jan Verbrugge, penningmeester
Annemie Hillewaere, bestuurslid
Filip Martens, bestuurslid
Marc Van den Borre, bestuurslid
Maurice Verniers, bestuurslid

Kalender

8 februari 2020
Gent
dirigenten, koorbesturen
Af en toe moet er eens niet gezongen worden, maar is het voor koorbesturen en dirigenten gewoon leuk om met elkaar te kunnen praten. Het koorkaffee van de Oost-Vlaamse afdeling van Koor&Stem is gezellig, een ideaal netwerkmoment. Waarover we praten? Over de World Choir Games natuurlijk!
24 februari 2020 tot 25 februari 2020
Drongen
zangers, koorgroepen
Koormidweek voor 55-plussers met ruime koorervaring. Een traditie intussen! Onbekende pareltjes en van onder het stof gehaalde klassiekers uit de Vlaamse en internationale koorliteratuur. Aangevuld met muzikale weetjes en anekdotes.
6 juli 2020 tot 10 juli 2020
Gent
kinderen
Zinge-zange-zon is een vijfdaagse zomerse vakantie-zingweek of koorkamp voor kinderen van 8 tot 12 jaar.
16 november 2019
Dendermonde
zangers, koorgroepen
Een unieke koorontmoeting die alle grenzen overstijgt; genieten van het samen zingen met jong en oud. In de workshops van deze Koorronde regio Dendermonde ga je aan de slag met nieuwe en inspirerende liederen en canons, met als kers op de taart een spetterend slotmoment met instrumentale begeleiding.

Zoekertjes

Kerstkoor gezocht voor Kinepolis Brussel

Brussel
organisatie zoekt koor

Op 04 December organiseren wij, Kinepolis Brussel, zoals elke maand de Ladies @ the Movies (als je het niet kent kan je altijd een kijkje nemen op onze site). Deze keer zal het een kerstfilm zijn en daarom zoeken wij een koor dat kerstliederen kan komen zingen bij ons in het complex.

Muziekatelier Kalken

Kalken
koor zoekt dirigent

Het gemengd koor van het Muziekatelier Kalken bestaat uit een 40-tal zangers. Op de laatste provinciale koorwedstrijd werden we in tweede categorie gerangschikt. We repeteren wekelijks één uur en zingen van gregoriaans tot hedendaags.

Vocaal Ensemble Seicento zoekt tenoren en bassen

De Pinte
koor zoekt zanger(s)

Het Vocaal Ensemble Seicento uit De Pinte is recentelijk uitgebreid met enkele sopranen en alten, en daardoor is de balans van het koor uit evenwicht geraakt.  Tenoren en bassen zijn dus van harte welkom! 

Terug naar boven