U bent hier

Oost-Vlaanderen

Koor&Stem Oost-Vlaanderen biedt de Oost-Vlaamse koren ondersteuning via een breed scala aan dirigentencursussen, 'koorrondes', schoolzangdagen en andere ontmoetingsactiviteiten.

Aanbod

Dirigentenopleiding

Jaarlijks organiseren we een toegankelijke dirigentenopleiding, afwisselend voor kinderen of -jeugdkoordirigenten en volwassenen. Telkens vier sessies van drie uur met slagtechnische oefeningen en koorstemvorming, met een gevarieerd repertoire.

Zingen met kinderen

Kinderen zijn de toekomst en daar zetten we op in. Denk je eraan om met een kinderkoor of jeugdkoor te starten? Wij geven je persoonlijk advies en komen langs op je repetitie of concert. We verwelkomen je even graag op een van onze repertoiredagen. Tijdens onze schoolzangdagen sturen we een muziekpedagoog en begeleider naar jouw lagere school. Alle leerlingen zingen, musiceren, knutselen, bewegen en acteren dan de hele dag onder onze begeleiding.

Kom naar het Koorcafé en de Koorronde

Het interesseert ons om jullie creatieve ideeën te kennen of ervaringen met jullie uit te wisselen. Hou je ons op de hoogte van jullie concerten of speciale vieringen? Wij nodigen je dan uit op ons ons Koorcafé of onze Koorronde, een jaarlijkse muzikale happening met spetterende samenzang en workshops. We zijn telkens te gast in een andere regio in Oost-Vlaanderen.

Contact

Koor&Stem Oost-Vlaanderen vzw
Marieke Missinne, voorzitter
oost-vlaanderen [at] koorenstem.be
Facebookpagina

Raad van Bestuur

Marieke Missinne, voorzitter
Jan Verbrugge, penningmeester
Annemie Hillewaere, bestuurslid
Filip Martens, bestuurslid
Marc Van den Borre, bestuurslid
Maurice Verniers, bestuurslid

Kalender

6 juli 2020 tot 10 juli 2020
Gent
kinderen
Zinge-zange-zon is een vijfdaagse zomerse vakantie-zingweek of koorkamp voor kinderen van 8 tot 12 jaar.
3 augustus 2020 tot 8 augustus 2020
Dendermonde
kinderen
Tijdens de zomervakantie 2020 organiseren we samen met Idee Kids een zingkamp in Dendermonde. Zangdocente is Marjolein Coene.
10 augustus 2020 tot 14 augustus 2020
Gent
kinderen
Tijdens de zomervakantie 2020 organiseren we samen met Idee Kids een zingkamp in Gent. Zangdocente is Sterre De Raedt.
uitgesteld naar 2021
5 juli 2020 tot 15 juli 2020
Gent, Antwerpen
zangers, dirigenten, koorgroepen, koorbesturen, leerkrachten, kinderen
De World Choir Games - het grootste koorevenement ter wereld - komt voor haar 11e editie naar Vlaanderen van 5 tot en met 15 juli 2020. En er valt zoveel te beleven: workshops, wedstrijden, open singings, concerten...

Zoekertjes

Jardindesvoix zoekt versterking

Gent
koor zoekt zanger(s)

Het Gentse barokkoor Jardindesvoix is op zoek naar versterking. We zoeken vooral hoge sopranen, tenoren en bassen. Wij bestaan ca 15 jaar en zijn zoals gezegd gespecialiseerd in barokmuziek.

ZEEUWS-VLAAMS KAMERKOOR ZOEKT EXTRA ZANGERS OM BEETHOVEN TE EREN

Aardenburg, Zeeland
koor zoekt zanger(s)

Voor uitvoering van de jarige Beethoven zijn magistrale koorfantasie en pakkende Mis in C  kunnen de rangen van het Zeeuws-Vlaams kamerkoor nog wat aangevuld worden. Heb je zin om dit project met het kamerkoor mee te zingen? Of wil je misschien toch een vast lid worden?

Terug naar boven