U bent hier

Vlaams-Brabant

Koor&Stem Vlaams-Brabant ondersteunt de koren uit Vlaams-Brabant en organiseert jaarlijks heel wat activiteiten, waaronder dirigentencursussen, koorateliers en korenontmoetingen. 

Ons aanbod

4x per jaar organiseren we een dirigentencursus met een professionele docenten. De cursus is bedoeld voor dirigenten die zich op verschillende gebieden van koordirectie willen bijscholen, zoals slagtechniek, stemvorming en repertoire. We werken met kleine groepen.

Koorateliers en ontmoetingen

Jaarlijks organiseren we koorateliers en korenontmoetingen op diverse plaatsen in de provincie. Bij deze evenementen staat het leren van nieuw repertoire en het samen zingen met andere koren centraal. Voor de organisatie doen we altijd een beroep op lokale koren. Iets voor jouw koor? Neem dan contact met ons op! Om de twee jaar organiseren we ook een koorbrunch voor de koren uit Vlaams-Brabant.

Schoolzangdagen

We organiseren jaarlijks zangdagen op scholen in onze provincie waarbij we de kinderen en hun leraren laten proeven van leuk en kwaliteitsvol kinderrepertoire. Wil je dat we op de school in jouw buurt een dergelijke schoolzangdag organiseren? Laat het ons weten!

Repertoireworkshops

We organiseren regelmatig workshops waarin allerlei soorten repertoire aan bod komt. In de vorige jaren organiseerden we workshops over o.a. kerstrepertoire, Vlaamse koormuziek en liturgische muziek. 

CONTACT

Koor&Stem Vlaams-Brabant vzw
tel. 0489 35 17 71
vlaams-brabant [at] koorenstem.be
FACEBOOKPAGINA

Raad van Bestuur

Lou Van Cleynenbreugel, voorzitter
Jean Smeets, penningmeester

Bestuursleden

Peter Leys
Cecile Sarlet
Michel Truszkowski
Koen Vits
Bart Vandekerkhove
Jaak Willemse
Ben Wijnants

Zoekertjes

Gemengd koor Amabile zoekt dirigent(e)

Holsbeek
koor zoekt dirigent

Wij zoeken een enthousiaste dirigent(e) die weet dat we zingen voor ons plezier, maar toch de lat hoog genoeg legt om het beste uit het koor te halen.

Kinder-en jeugdkoor zoekt pianobegeleider

1910 Berg
koor zoekt begeleider

Jong Cantabile is een tof, dynamisch kinder- en jeugdkoor met 35 leden, 19 kinderen en 16 jongeren, uit Berg-Kampenhout en omstreken. Dirigente en pianist worden gesteund door een sterk en dynamisch bestuur en binnen het koor heerst er een vriendschappelijke en familiale sfeer.

Ambitieuze zangers

Scherpenheuvel
koor zoekt zanger(s)

We zoeken zangers voor een nieuwe ambitieuze vocal group.  Ben je tussen de 20 en 40 jaar en kriebelt het om te zingen? Twijfel dan niet en schrijf je in voor de audities op 30 mei en 25 juni. 

Terug naar boven