U bent hier

Vlaams-Brabant

Koor&Stem Vlaams-Brabant ondersteunt de koren uit Vlaams-Brabant en organiseert jaarlijks heel wat activiteiten, waaronder dirigentencursussen, koorateliers en korenontmoetingen. 

Ons aanbod

4x per jaar organiseren we een dirigentencursus met een professionele docenten. De cursus is bedoeld voor dirigenten die zich op verschillende gebieden van koordirectie willen bijscholen, zoals slagtechniek, stemvorming en repertoire. We werken met kleine groepen.

Koorateliers en ontmoetingen

Jaarlijks organiseren we koorateliers en korenontmoetingen op diverse plaatsen in de provincie. Bij deze evenementen staat het leren van nieuw repertoire en het samen zingen met andere koren centraal. Voor de organisatie doen we altijd een beroep op lokale koren. Iets voor jouw koor? Neem dan contact met ons op! Om de twee jaar organiseren we ook een koorbrunch voor de koren uit Vlaams-Brabant.

Schoolzangdagen

We organiseren jaarlijks zangdagen op scholen in onze provincie waarbij we de kinderen en hun leraren laten proeven van leuk en kwaliteitsvol kinderrepertoire. Wil je dat we op de school in jouw buurt een dergelijke schoolzangdag organiseren? Laat het ons weten!

Repertoireworkshops

We organiseren regelmatig workshops waarin allerlei soorten repertoire aan bod komt. In de vorige jaren organiseerden we workshops over o.a. kerstrepertoire, Vlaamse koormuziek en liturgische muziek. 

CONTACT

Koor&Stem Vlaams-Brabant vzw
tel. 0489 35 17 71
vlaams-brabant [at] koorenstem.be
FACEBOOKPAGINA

Raad van Bestuur

Lou Van Cleynenbreugel, voorzitter
Cecile Sarlet, penningmeester

Bestuursleden

Peter Leys
Michel Truszkowski
Koen Vits
Bart Vandekerkhove
Jaak Willemse
Ben Wijnants

Zoekertjes

Cappella Concinite zoekt eerste sopranen

Heverlee
koor zoekt zanger(s)

Cappella Concinite is in Leuven een bekende naam. Het kinderkoor dat in 1965 door Karel Aerts werd opgericht in de Leuvense Sint-Kwintenskerk, groeide al snel uit tot een gerenommeerd koor, geprezen in binnen- en buitenland.

Zing mee het verdronken eiland uit de zee

Oostende, Roeselare, Gent, Brussel, Leuven
organisatie zoekt zanger(s)

In 1394 verging het eiland Testerep. Van Oostende tot Westende trok de sint-vincentiusstorm het mee in de zee: dorpen, schepen, mensen. Sindsdien hertekent de mythische Processie van Testerep de oude kustlijn van Oostende tot Westende door heel Vlaanderen.

A-capellakoor ALAMEEZO heeft plaats voor enkele zangers (m/v)

Herent
organisatie zoekt zanger(s)

Het repertoire van ALAMEEZO is origineel en eigentijds. We omschrijven het als "chanson voor koor", maar dan in meerdere talen met een voorkeur voor Nederlands en Frans.

Repetities op woensdagavond van 20u tot 22u onder leiding van Luc Wynants.

Terug naar boven