U bent hier

Vlaams-Brabant

Koor&Stem Vlaams-Brabant ondersteunt de koren uit Vlaams-Brabant en organiseert jaarlijks heel wat activiteiten, waaronder dirigentencursussen, koorateliers en korenontmoetingen. 

Ons aanbod

4x per jaar organiseren we een dirigentencursus met een professionele docenten. De cursus is bedoeld voor dirigenten die zich op verschillende gebieden van koordirectie willen bijscholen, zoals slagtechniek, stemvorming en repertoire. We werken met kleine groepen.

Koorateliers en ontmoetingen

Jaarlijks organiseren we koorateliers en korenontmoetingen op diverse plaatsen in de provincie. Bij deze evenementen staat het leren van nieuw repertoire en het samen zingen met andere koren centraal. Voor de organisatie doen we altijd een beroep op lokale koren. Iets voor jouw koor? Neem dan contact met ons op! Om de twee jaar organiseren we ook een koorbrunch voor de koren uit Vlaams-Brabant.

Schoolzangdagen

We organiseren jaarlijks zangdagen op scholen in onze provincie waarbij we de kinderen en hun leraren laten proeven van leuk en kwaliteitsvol kinderrepertoire. Wil je dat we op de school in jouw buurt een dergelijke schoolzangdag organiseren? Laat het ons weten!

Repertoireworkshops

We organiseren regelmatig workshops waarin allerlei soorten repertoire aan bod komt. In de vorige jaren organiseerden we workshops over o.a. kerstrepertoire, Vlaamse koormuziek en liturgische muziek. 

CONTACT

Koor&Stem Vlaams-Brabant vzw
Lou Van Cleynenbreugel, voorzitter
Katleen de Vos, secretaris
0495 538406
vlaams-brabant [at] koorenstem.be
FACEBOOKPAGINA

Raad van Bestuur

Lou Van Cleynenbreugel, voorzitter
Jean Smeets, penningmeester
Katleen de Vos, secretaris
Ben Wijnants, bestuurslid
Jaak Willemse, bestuurslid
Koen Vits, bestuurslid
Peter Leys, bestuurslid
Urbain Van Asch, bestuurslid

Zoekertjes

Thaleia zoekt bas/alt-versterking

Erps Kwerps ( Kortenberg)
koor zoekt zanger(s)

Thaleia, een enthousiast goedlachs ensemble met 12 tal leden (30-60’ers), zingt een gevarieerd deels “a capella” deels pianobegeleid-repertoire dat gaat van renaissance, klassiek tot close harmony, jazz, pop en gospel. 

Vocaal Ensemble Thaleia zoekt enthousiste dirigent(e)

Erps Kwerps ( tss Leuven en Brussel)
zanger zoekt dirigent

Vocaal emsemble Thaleai uit Erps-Kwerps ( deelgemeente van Kortenberg) bestaat uit 4 sopranen, 3 alten , 2 tenoren en 2 bassen.

gospelkoor zoekt pianist.

Asse
organisatie zoekt medewerker

Wij zijn een enthousiast gospelkoor onder leiding van een supertoffe dirigente en zoeken een pianist die eveneens enthousiast en supertof is. Wij noemen onszelf  the White Spirits en bestaan al ettelijke jaren.

Terug naar boven