U bent hier

Vlaams-Brabant

Koor&Stem Vlaams-Brabant ondersteunt de koren uit Vlaams-Brabant en organiseert jaarlijks heel wat activiteiten, waaronder dirigentencursussen, koorateliers en korenontmoetingen. 

Ons aanbod

4x per jaar organiseren we een dirigentencursus met een professionele docenten. De cursus is bedoeld voor dirigenten die zich op verschillende gebieden van koordirectie willen bijscholen, zoals slagtechniek, stemvorming en repertoire. We werken met kleine groepen.

Koorateliers en ontmoetingen

Jaarlijks organiseren we koorateliers en korenontmoetingen op diverse plaatsen in de provincie. Bij deze evenementen staat het leren van nieuw repertoire en het samen zingen met andere koren centraal. Voor de organisatie doen we altijd een beroep op lokale koren. Iets voor jouw koor? Neem dan contact met ons op! Om de twee jaar organiseren we ook een koorbrunch voor de koren uit Vlaams-Brabant.

Schoolzangdagen

We organiseren jaarlijks zangdagen op scholen in onze provincie waarbij we de kinderen en hun leraren laten proeven van leuk en kwaliteitsvol kinderrepertoire. Wil je dat we op de school in jouw buurt een dergelijke schoolzangdag organiseren? Laat het ons weten!

Repertoireworkshops

We organiseren regelmatig workshops waarin allerlei soorten repertoire aan bod komt. In de vorige jaren organiseerden we workshops over o.a. kerstrepertoire, Vlaamse koormuziek en liturgische muziek. 

CONTACT

Koor&Stem Vlaams-Brabant vzw
Lou Van Cleynenbreugel, voorzitter
Katleen de Vos, secretaris
0495 538406
vlaams-brabant [at] koorenstem.be
FACEBOOKPAGINA

Raad van Bestuur

Lou Van Cleynenbreugel, voorzitter
Jean Smeets, penningmeester
Katleen de Vos, secretaris
Ben Wijnants, bestuurslid
Jaak Willemse, bestuurslid
Koen Vits, bestuurslid
Peter Leys, bestuurslid
Urbain Van Asch, bestuurslid

Zoekertjes

Orgelist gezocht

Kampenhout
dirigent zoekt begeleider

Na het onverwachte overlijden van onze orgelist zoeken wij een nieuwe orgelist voor ons kerkkoor (O.-L.-Vrouwparochie Kampenhout) Wij zijn een koor met een 20 tal zangers.

Koor zoekt enthousiaste dirigent(m/v)

Averbode
organisatie zoekt dirigent

Het gemengd koor De DOSIBELS uit Averbode is op zoek naar een dirigent. De DosibEls is een open koor in alle opzichten en hebben een gevarieerd repertoire. Ons koor telt een 25-tal leden, muziekkennis is geen vereiste.

Een enthousiast koor tijdens Vlaanderen Zingt

Tienen
organisatie zoekt koor

Hallo. Zaterdag 15 augustus 2020 organiseren wij in Tienen onze jaarlijkse Vianderfeesten met als fantastische afsluiter van de avond 'Vlaanderen Zingt'. Voor die avond zijn we nog op zoek naar een enthousiast koor dat zin heeft om voor een enthousiaste menigte hits, schlagers, ...

Terug naar boven