Tickets World Choir Games nu beschikbaar hier

Sluiten

U bent hier

West-Vlaanderen

Koor&Stem West-Vlaanderen ondersteunt de provinciale koorwerking met tal van initiatieven. Neem gerust met ons contact voor informatie en ondersteuning!

Ons aanbod

Ook in West-Vlaanderen organiseren we tweejaarlijks een cursus koordirectie voor zowel beginnende als voor meer ervaren dirigenten, geven we kinder- en jeugdkoren een extra stimulans en organiseren we van kinderzangdagen in de lagere scholen.

Financiële steun

Om koren te ondersteunen hanteren we een systeem van subsidiëring. Elk aangesloten koor kan één maal per twee jaar een project indienen waarvoor het een subsidie van maximaal 300 euro kan krijgen. Het project moet een artistieke meerwaarde bevatten ten opzichte van de eigen reguliere werking. Op de website vind je het volledige reglement.

Ontmoeting en vorming

Het ene jaar organiseren we een brunch voor koorbesturen, een ideale gelegenheid om ervaringen te delen met andere dirigenten en koren. Het ander jaar organiseren we een groots evenement ('Zingen is een feest!') met tal samenzangmomenten en workshops.

Kooracademie Brugge

Jaarlijkse initiatieven in samenwerking met de Kooracademie Brugge zijn ook het Bachweekend, de Zomerweek en het Polyfonieweekend. Intensieve en boeiende dagen voor koorzangers en –dirigenten onder leiding van ervaren docenten! (www.kooracademiebrugge.be)

CONTACT

Koor&Stem West-Vlaanderen vzw
Geert Declerck, secretaris
0470 94 22 15
Ann Sarre, voorzitter
0474 28 79 96
west-vlaanderen [at] koorenstem.be
FACEBOOKPAGINA

Raad van Bestuur

Ann Sarre, voorzitter  
Geert Declerck, secretaris
Stefaan Desramault, penningmeester
Lieve Wannyn, bestuurslid
Thijs Vanryckeghem, bestuurslid
Jan Maertens, bestuurslid
Geert Noë, bestuurslid
Marijke Coghe, bestuurslid
Heidi de Caluwe, bestuurslid
Elke Poppe, bestuurslid
Leen Van Hee, bestuurslid

Zoekertjes

Jonge mannenstemmen gezocht voor onze plusafdeling

Damme
dirigent zoekt zanger(s)

In november starten we opnieuw met een nieuw zangjaar. Voor onze groep jongeren en jongvolwassenen zijn we nog op zoek naar meer stemmen, vooral jonge mannenstemmen hebben we graag nog wat meer. Geen muzikale voorkennis of auditie nodig. Iedereen kan bij ons starten.

POPKOOR CON SPIRITO ZKT DIRIGENT(E)

Lo-Reninge
koor zoekt dirigent

Volwassen-popkoor Con Spirito uit Lo is op zoek naar een enthousiaste dirigent(e) van januari 2022 tot februari/maart 2023 (verlenging mogelijk). We bestaan uit een 20-tal zangers die allemaal vooral goesting hebben om samen te zingen.

Vocaal Ensemble Chapeau zoekt bas

Wevelgem
koor zoekt zanger(s)

Vocaal Ensemble Chapeau uit Wevelgem wenst haar baspartij uit te breiden met 1 bas. Op dit moment bestaat het ensemble uit 9 zangers (3 sopranen, 2 alten, 2 tenoren en 2 bassen).

Terug naar boven