U bent hier

Florilegium zoekt dirgent(e)

koor zoekt dirigent
Kessel-Lo

Na 10 jaar neemt Simon Vandamme eind oktober 2019 afscheid van ons koor. We zijn dus op zoek naar een nieuwe dirigent(e) vanaf november.

Het gemengd vocaal ensemble Florilegium ontstond in 1981 naar aanleiding van een eindverhandeling over Johannes Flori, een Vlaams componist uit de renaissanceperiode. In de programmatie lag de nadruk op westerse literatuur uit de renaissance en de barok.

Ook al betekent Florilegium letterlijk "bloemlezing", toch streeft het ensemble naar een samenhangende programmatie: het samen uitvoeren van verschillende werken vormt liefst een meerwaarde voor koor en luisteraars.

Met gemiddeld twee concertprogramma's per jaar vindt Florilegium de ruimte om in een ontspannen sfeer te repeteren, maar met aandacht voor muzikaliteit, detail en afwerking.

Als liefhebbersgroep blijft het ensemble constant bouwen aan koorkwaliteit: repertoire, samenklank en individuele zangtechniek.

Dit evenwel zonder haar grootste rijkdom op te geven: Florilegium is een groep van vrienden, ook buiten de wekelijkse repetitie in Kessel-Lo.

Florilegium is gestart onder leiding van Luc Laurent. In 2003 nam Dong Hoon Van Uytsel de muzikale leiding over van Luc, met een kleine kern van een 14-tal zangers. Momenteel telt ons koor 33 leden.

Elke donderdagavond van 20u15 tot 22u15 repeteren wij in de Kapel van Heilige Drievuldigheid, Onze-Lieve-Vrouw ter Krampen, op de Baron August De Becker-Remyplein in 3010 Kessel-Lo

U kan meer over ons te weten komen op onze website: www.florilegium.be en via dit filmpje: https://youtu.be/fVXZZjENaug

Ge√Įnteresseerden kunnen zich melden via onderstaande contactgevens en zullen uitgenodigd worden voor een testrepetitie.

 

 

Contactpersoon

Fried Buelens
0472/49 69 64
Kessel-Lo

Neem contact

Terug naar boven