U bent hier

Kamerkoor Helicante uit Meise zoekt een dirigent(e)

koor zoekt dirigent
Meise

Kamerkoor Helicante is een amateurensemble uit Meise (Noordrand Brussel) dat bestaat uit 22 enthousiaste en ervaren zangers.  Wij zoeken een professioneel geschoolde, enthousiaste en muzikaal inspirerende dirigent(e) met affiniteit voor het klassieke koorrepertoire.

Helicante beschikt over een gevarieerd repertoire dat zich niet beperkt tot een bepaalde periode, maar doorheen de hele muziekgeschiedenis beweegt: van polyfonie via Bach en Mozart, over de romantiek tot hedendaagse werken. Het koor bewandelt liever niet de platgetreden paden, en kiest vaak bewust voor kleine pareltjes die de kans bieden om de koorklank verder bij te schaven.

Helicante organiseert jaarlijks 1 à 2 concerten in eigen beheer, zowel a cappella als met begeleiding. Onze a cappellaconcerten zijn vaak thematisch opgebouwd. Qua grotere producties zongen we reeds het Requiem van Gabriel Fauré, cantates van Georg Philipp Telemann, de Messe en la Op. 12 van César Franck, Gloria van Antonio Vivaldi en Jesu, Meine Freude en Das neugeborne Kindelein van Dietrich Buxtehude. De zangers verleenden in het verleden ook hun medewerking aan grotere producties met meerdere koren, zoals de Carmina Burana van Carl Orff, het Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart, enz …

Het koor nam in 2017 voor de derde maal deel aan het provinciale koortornooi Vlaams-Brabant en werd herbevestigd in de eerste afdeling met 84% van de punten.

Repetities op vrijdagavond van 20u30 tot 22u30 in Oppem (Meise).

Geïnteresseerd? Neem contact op met mailto:inge.vanhaeren@skynet.be, 0472/12 49 09

Contactpersoon

Inge Vanhaeren
0472/12 49 09
Meise

Neem contact

Terug naar boven