U bent hier

showkoor Enchanté zoekt dirigént (m/v/x)

koor zoekt dirigent
Gent

Showkoor Enchanté is een muzikaal en artistiek project van ARTBIJ, een vzw die voor jongeren kansen creëert om zich uit te leven op een podium. Ervaring is niet van belang, maar eerder de goesting om het podiumbeest in jezelf los te laten binnen een semiprofessioneel kader. Naast zang en dans, staan plezier en vriendschap centraal.

Showkoor Enchanté is een 38-koppige bende met een onverzadigbare passie voor zang, dans en show. Het showkoor telt zowel mannelijke als vrouwelijke leden tussen 18 en 35 jaar oud, en bestaat uit een mix van ruwe diamanten, die hun eerste stappen op het podium wagen, en doorwinterde showkoortalenten. Tijdens hun jaarlijkse showweek in mei brengen zij popsongs, classics en hedendaagse nummers, die niemand onberoerd laten. Daarnaast treedt het showkoor in de loop van het werkjaar ook op op events.

FUNCTIEOMSCHRIJVING

We zijn op zoek naar een muzikale enthousiasteling die wil meewerken als DIRIGENT EN ARRANGEUR van het showkoor. 

 • Je neemt de muzikale leiding van het showkoor. Je bent verantwoordelijk voor het selecteren, arrangeren, aanleren en dirigeren van het repertoire.
 • Je zoekt en vindt de juiste balans tussen de muzikale en vocale mogelijkheden van het koor en voldoende muzikale ambitie.
 • Je maakt het repetitiemateriaal voor de koorleden, zoals partituren en MIDI-files per stem. 
 • Je bent sociaal, vlot en communicatief.
 • Je kan zelfstandig en artistiek werk leveren, maar wel binnen het kader van het groter geheel. Je denkt mee en werkt samen met de andere spelers in het artistieke en productionele team.
 • Je engageert je voor min. 2 werkjaren: 2020-2021 en 2021-2022.
 • Je bent actief aanwezig op repetities, events, shows en de nodige bestuursvergaderingen. Overleg ivm de kalender is altijd mogelijk.

WIE ZOEKEN WE?

Een m/v/x met een (showkoor-)hart voor vrijwilligerswerk in de culturele sector. Je hebt ervaring in het dirigeren en leiden van een (show-)koor. Je hebt voeling met het muziekgenre dat showkoor Enchanté brengt. Een diploma in (hoger) muziekonderwijs is een meerwaarde.

WAT HEBBEN WIJ JOU TE BIEDEN?

 • Je komt terecht in een jonge, dynamische, diverse en zeer muzikale groep.

 • Je doet ervaring op in een bestuursfunctie van een vrijwilligersorganisatie.

 • Je doet artistieke ervaring op als arrangeur en dirigent van een showkoor en krijgt de kans om je muzikale talenten vertaald te zien op een podium.

 • Je maakt kennis met het reilen en zeilen, en dat zowel voor als achter de schermen van een showkoorvoorstelling.

 • Je staat er niet alleen voor. Je wordt ondersteund door een artistiek team, dat de look & feel van elke show bepaalt en uitwerkt, en een dancecaptain die het luik 'dans' op zich neemt. Het productionele team neemt alle praktische zorgen uit je handen. Zo kan jij je volledig uitleven in je muzikale uitdaging!

 • Showkoor Enchanté wordt ondersteund door vzw ARTBIJ, een vzw met vrijwilligers in de professionele sector en al vele jaren ervaring met podiumkunsten.

INTERESSE? 

Mail dan gauw naar enchante [at] artbij.be. Wij starten graag zo snel mogelijk het werkjaar op, mét jou!

Volg ons op FB en Instagram, en bezoek onze website www.showkoorenchante.be

Tot kijk!

 

Contactpersoon

Femke Timbermont
Gent

Neem contact

Terug naar boven