U bent hier

Zing mee met ons multiculturele project 'Eén stad!'

koor zoekt zanger(s)
Antwerpen Borgerhout

Heb je zin om samen met stadsgenoten uit verschillende culturele gemeenschappen te zingen? Doe dan mee aan het project ‘Eén Stad!’ van A-KOOR uit Antwerpen!

 

Projectidee

Het uitgangspunt van dit project is dat we via muziek en samen zingen de verschillende culturen willen verbinden die in onze stad samenleven. A-KOOR legde daarom contacten met muzikanten en koren uit drie belangrijke culturen in Antwerpen: de Joodse, de Arabische en de westerse. Speciaal voor dit project maakt de internationaal gerenommeerde componist Wim Henderickx een gloednieuwe compositie op tekst van een nieuw stadsgedicht van onze stadsdichter Maud Vanhauwaert. Deze compositie wordt verder aangevuld met Joodse invloed door Joëlle Strauss (violiste, zangeres, componiste) en Arabische invloed door Moufadhel Adhoum (udspeler, componist en arrangeur). Op 20 oktober a.s. is de wereldpremière van het nieuwe werk. 

 

Kom mee repeteren en zingen!

Heb je zin om dit nieuwe werk te leren kennen, kom dan met ons meezingen! Voor dit project vragen we dat je enige zangervaring hebt, noten kunt lezen en vooral: zin hebt om mee te doen. Heb je interesse, stuur dan een mailtje naar voorzitter@a-koor.be. Dan sturen we je de nodige info toe.

Praktisch

Zondag 15 september
11 u-15 u

de!Kunsthumaniora
Karel Oomsstraat 24

Samenzang en instuderen nieuwe compositie
 

Donderdag 26 september
20 u-22u30

De Zonnebloem
Korte Altaarstraat 19

Samenzang en instuderen nieuwe compositie

Zondag 20 oktober
11 u-19 u

‘t Werkhuys
Zegelstraat 13

Slothappening: ‘Eén stad!’
Workshops / Cultuurmarkt / Optredens 
Uitvoering nieuwe compositie

 

Nog vragen?

Heb je nog vragen, laat het ons weten. Via voorzitter@a-koor.be

 

Wees welkom!

Alle info op www.a-koor.be. Volg ook onze blog!

 

Met muzikale groet,

Het bestuur van A-KOOR

 

Het project ‘Eén Stad!’ wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van Koor&Stem Antwerpen, het Fonds voor Talentontwikkeling van de Stad Antwerpen, Stadsmakers en Cera.

Contactpersoon

Lieve Mertens
Antwerpen Borgerhout

Neem contact

Terug naar boven