coronamaatregelen voor koren

Hier verzamelen we alle corona-updates, stellen we een FAQ en toolkit met leidraad ter beschikking voor de veilige organisatie van je koorwerking. Ook voor cultuur en evenementen is momenteel evenwel een volledige sluiting van kracht. 

Lees meer

Nieuws

Een sfeervol alternatief om het gemis aan kerstconcerten dit jaar een beetje te verzachten. Bezorg ons een opname van jouw koor voor 30 november.
Amateurkunsten
Het aantal beoefenaars steeg op een tiental jaar met maar liefst 7%, het aandeel zang met 2,5%, én meer mannen zingen.
Dirigeren
Proficiat Jan Van de Roost, Maarten Van Ingelgem, Hans Helsen en Vigdis Hansa Elst!
Koor&Stem vzw
Jori Klomp en Benoît Giaux zijn de nieuwe dirigenten. En met Liesbeth Devos als vocal coach is het team helemaal compleet!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Vormingen

Voor het najaar en voorjaar programmeren we voorzichtig enkele kleinschalige vormingen. Indien de veiligheidssituatie dat vereist, zoeken we een online alternatief.

12 januari 2021
Antwerpen
leerkrachten
Zingen is leuk, het schept een band en een aangename sfeer in de klas. Op belangrijke momenten in ons leven, zingen we, overal ter wereld. Tijdens feesten bijvoorbeeld. Tijdens deze vorming werk je onder begeleiding van muziekpedagoge Sterre De Raedt.
20 januari 2021
Neerpelt
leerkrachten
Zingen is leuk, het schept een band en een aangename sfeer in de klas. Op belangrijke momenten in ons leven, zingen we, overal ter wereld. Tijdens feesten bijvoorbeeld. Tijdens deze vorming werk je onder begeleiding van muziekpedagoge Tine Geens.

Zoekertjes

KONINKLIJK SINT-MARTINUSKOOR AVELGEM ZOEKT DIRIGENT(E)

Avelgem
koor zoekt dirigent

Het gemengd Koninklijk Sint-Martinuszankoor uit Avelgem zoekt een nieuwe dirigent(e). Het koor telt een 55-tal leden en zingt zowel  religieuze als profane, oude als hedendaagse liederen. We vormen een hechte, warme koorfamilie die openstaat voor elke amateur die houdt van samen zingen.

dirigent zoekt dirigent
Wilrijk/Hoboken
koor zoekt dirigent
Boom/Wilrijk
koor zoekt zanger(s)
Wijnegem
zanger zoekt begeleider, zanger(s)
Deurne

Projecten

Hier vind je de verschillende projecten waar we bij Koor&Stem aan werken en voor staan.  Dat kunnen wedstrijden, festivals, educatieve of meerkorenprojecten zijn die zich richten naar specifieke doelgroepen binnen de koorwereld of daarbuiten.

Onder de noemer Doewap kunnen leerkrachten en scholen bij Koor&Stem terecht voor vorming, liedjes, schoolprojecten.
In deze coronatijden zal ook Koor&Stem jullie geregeld samen van thuis uit aan het zingen zetten!
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR, Födekam en A Cœur Joie.
Tussen oktober 2018 en december 2020 werkt Koor&Stem mee aan een Europees project waarbij we muziek gebruiken als middel voor sociale participatie.
BEvocaL is het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie Belgische taalgemeenschappen.

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

#samentegencorona

#veiligsamenzingen wordt opnieuw #korentegencorona. De voorbije maanden en weken vond je hier tal van enthousiaste repetitiefoto's. Wat deed dat deugd om opnieuw samen te kunnen zingen, strak georganiseerd en op een veilige manier. De realiteit is nu anders maar laat ons dat niet tegenhouden om te blijven verbinden, zeker in deze moeilijke periode.

Terug naar boven