Nieuws

Niet te missen voor wie van koormuziek houdt: 88 koren uit 23 landen treden op in Neerpelt, 27/04 - 02/05.
Amateurkunsten
Eindelijk kunnen amateurkunstenaars eens goed stoefen op zichzelf! Ook heel wat koren nemen deel.
Dirigeren
Vijf jaar geleden overleed Vic Nees. Geen beter eerbetoon dan zijn muziek te blijven zingen!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek.

Vormingen

Ook dit koorseizoen hebben we een superinteressant vormingsaanbod klaar voor zangers, koorbesturen, dirigenten. En voor leerkrachten. Met opleidingen, ontmoetingen, workshops...

5 mei 2018 tot 6 mei 2018
Brussel
zangers, koorgroepen
Samen met Singing Brussels nodigen we je uit om van onze hoofdstad een heuse zangstad te maken. Of je nu een professionele zanger bent, liefhebber of complete beginneling, kind of volwassen; kom mee zingen
20 mei 2018
Antwerpen
zangers, dirigenten, koorgroepen
Koornamiddag olv de Amerikaanse topdirigent Brady Allred. We duiken samen met hem in de spirituals en hedendaagse Amerikaanse koormuziek.
5 mei 2018
Brussel
5 mei 2018 tot 6 mei 2018
Brussel
19 mei 2018, 21 mei 2018
Antwerpen

Concerten

In onze concertkalender maak je kennis met de vele koren en zanggroepen die in Vlaanderen actief zijn. Er is voor elk wat wils: klassiek of hedendaags, oude muziek, vocal pop & jazz, volksmuziek...

27 april 2018, 28 april 2018, 29 april 2018
Beveren-Waas
28 april 2018, 29 april 2018
Izegem
28 april 2018
Koksijde

Zoekertjes

Vrijwilligers contactkoor

Gentbrugge
koor zoekt begeleider, materiaal, zanger(s)

Ik ben op zoek naar een pianist, vrijwilligers, zangers voor de opstart van een contactkoor in september. Deze zal doorgaan op een namiddag in de week. Nog niet bepaald wanneer juist. (Vermoedelijk dinsdag nam) voor in ons Wzc ter hovingen Gentbrugge. 

koor zoekt zanger(s)
Antwerpen
organisatie zoekt koor, zanger(s)
Beringen
organisatie zoekt zanger(s)
Vlaanderen
zanger zoekt dirigent
Beerse

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

Webshop

Gelukkig zijn

€15
12 bewerkingen van populaire Nederlandstalige nummers
voor gemengd koor
Type: 
Partituren

Doewap #6

€18
7 liedjes, mp3's, didactische tips
en karaoke
Type: 
Digitaal

Projecten

Liturgische muziek
We ondersteunen Vlaamse koren in hun muzikale engagementen binnen de liturgie. Koor&Stem organiseert liturgische repertoiredagen, inspiratiemomenten voor dirigenten, liturgische zangavonden en koorcoaching.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR en A Cœur Joie nodigen we alle Brusselse zanginitiatieven uit om samen te werken en iedereen in Brussel te enthousiasmeren voor zang.
Een nieuw koor ging van start in 2017: BevocaL, het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie taalgemeenschappen, Koor&Stem, Fédération Chorale Wallonie-Bruxelles A Cœur Joie en Musikverband Födekam Ostbelgien.
De Stem van ons Geheugen
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners. Samen zingen zorgt voor verbinding, raakt aan emoties en haalt mensen uit hun isolement. Hernieuwd contact met mensen met dementie en hun familie en zorgverleners