Nieuws

Het Belgisch Nationaal Jeugdkoor treedt op tijdens het slotspektakel van OdeGand 2018 op zaterdag 15/09!
Podiumkans
Het Korenfestival Vlaanderen, dat is ontmoeting en verbroedering voor alle soorten koren, van alle genres en leeftijden.
Podiumkans
Vanaf 17 augustus staan er opnieuw verschillende publieke piano's in Gent waar iedereen naar hartenlust kan op spelen. Ook ideaal voor koren om van zich te laten horen! 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek.

Vormingen

Ook dit koorseizoen hebben we een superinteressant vormingsaanbod klaar voor zangers, koorbesturen, dirigenten. En voor leerkrachten. Met opleidingen, ontmoetingen, workshops...

15 september 2018
Leuven
dirigenten, leerkrachten
Workshops en inspiratie over zingen met kinderen in cultureel gemengde groepen, zowel in de klas- als in het schoolkoor, zowel in het Nederlands als in andere talen of zonder taal, van klassiek gezongen tot rap, met bewegingen of instrumentjes.
30 september 2018 tot 5 mei 2019
Lier
dirigenten, leerkrachten
Leer het vocale talent in kinderen wakker te maken, leer hen luisteren, daag hen muzikaal uit en laat hen écht samen zingen!
19 september 2018
Izegem
koorbesturen
Wat betekent GDRP voor jouw koor?  Hoe verwerk en bescherm je gegevens van personen zoals leden, vrijwilligers, klanten en donateurs? 
26 augustus 2018
Leuven
22 september 2018
Schilde
6 oktober 2018
Antwerpen
7 oktober 2018
Tienen
16 oktober 2018
Brecht
21 oktober 2018
Torhout

Concerten

In onze concertkalender maak je kennis met de vele koren en zanggroepen die in Vlaanderen actief zijn. Er is voor elk wat wils: klassiek of hedendaags, oude muziek, vocal pop & jazz, volksmuziek...

15 september 2018
Ekeren (Antwerpen)
22 september 2018
Kessel-Lo (Leuven)
29 september 2018
Sint-Amands

Zoekertjes

Gloednieuw ensemble zoekt S(A)TB!

Antwerpen
koor zoekt zanger(s)

‘Zoveel Hertz’ is een bruisend vocaal ensemble o.l.v. Dirk De Nef, voor jonge volwassenen en mensen met een jeugdig hart. In het kader van onze opstart zijn wij nog zeer actief op zoek naar enthousiaste en geëngageerde sopranen, tenoren en bassen.

organisatie zoekt zanger(s)
Heist-op-den-berg
koor zoekt zanger(s)
Begijnendijk
koor zoekt koor
Brugge
koor zoekt zanger(s)
Maaseik

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

Webshop

Gelukkig zijn

€15
12 bewerkingen van populaire Nederlandstalige nummers voor gemengd koor
Type: 
Partituren

Infomap voor koren

Gratis
We bundelden de belangrijkste organisatorische vragen en antwoorden in een handige gids voor (startende) koren.
Type: 
Digitaal

Projecten

Onvoltooid landschap is een vredesoratorium op muziek van Maarten Van Ingelgem en op tekst van Annelies Verbeke.Concerten vinden plaats op 9 en 10 november 2018 in Aalst.
Een nieuw koor ging van start in 2017: BevocaL, het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie taalgemeenschappen, Koor&Stem, Fédération Chorale Wallonie-Bruxelles A Cœur Joie en Musikverband Födekam Ostbelgien.
De Stem van ons Geheugen
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners. Samen zingen zorgt voor verbinding, raakt aan emoties en haalt mensen uit hun isolement. Hernieuwd contact met mensen met dementie en hun familie en zorgverleners
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR en A Cœur Joie nodigen we alle Brusselse zanginitiatieven uit om samen te werken en iedereen in Brussel te enthousiasmeren voor zang.