Nieuws

Leden van Koor&Stem krijgen een korting van 25% voor de concerten van La Grande Chapelle, Cinquecento en Huelgas Ensemble tijdens Laus Polyphoniae eind augustus 2022!
Koorwereld
In 2022 lanceert Koor&Stem, in samenwerking met ComAV, EMJ en het Vlaams Radiokoor, de tweede editie van de Vic Nees compositiewedstrijd.
Koorwereld
We blikken vooruit naar Europa Cantat Junior 2023 met Marleen Annemans, dirigent en voorzitter van het artistiek comité dat invulling geeft aan het festival.
Podiumkans
Op zondag 25 september 2022 in Duffel, Sint-Martens-Latem, Desselgem en Meise. Koren die willen optreden langs het parcours: meld je nu aan!
Zingen op school
Meer dan 70 deelnemers verzamelden op Pinkstermaandag 6 juni in de Podiumacademie van Lier voor inspiratie bij het zingen met kinderen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Kalender

Brugge
20 augustus 2022
Met Hendrik Vanden Abeele ga je een hele dag op zoek naar de gregoriaanse wortels van onze muziekwereld én ga je er zingend in op verkenning!
Leuven
28 augustus 2022
Maak deel uit van een 100-koppig koor tijdens Koor XL. Op het programma staan dit jaar 'Light of my soul' van Robert Lucas Pearsall en een achtstemmig 'Magnificat' van Michael Praetorius.
gratis
online
Online
30 augustus 2022
Webinar voor voorzitters en ledenadministratoren die nog vragen hebben na het bekijken van het stappenplan en de tutorial.
Lier
25 september 2022 tot 7 mei 2023
Leer het vocale talent in kinderen wakker maken, leer hen luisteren, daag hen muzikaal uit en laat hen echt samen zingen. Ook tijdens het schooljaar 2022-2023 kan je opnieuw onze populaire opleiding Zingen met Kinderen volgen in Lier.

Concerten

4 september 2022
Antwerpen
2 oktober 2022
Leopoldsburg
19 november 2022
Roeselare

Zoekertjes

Koorzangers gezocht voor “de Tsarewitch”

Heist-op-den-Berg
organisatie zoekt zanger(s)

Wil je graag deel uitmaken van het leukste operettegezelschap van Vlaanderen?

Kan je zingen en dansen en hou je van een uitdaging?

Kan je je vrijmaken voor een hele reeks repetities en voorstellingen?

Schrijf je dan in voor de auditie op 13 september om 20.00 ( locatie NN)

organisatie zoekt begeleider
Lichtervelde
koor zoekt zanger(s)
Kruisem
koor zoekt zanger(s)
Pelt
koor zoekt zanger(s)
Meise

Projecten

Hier vind je de verschillende projecten waar we bij Koor&Stem aan werken en voor staan.  Dat kunnen wedstrijden, festivals, educatieve of zangprojecten binnen de koorwereld of daarbuiten.

Van 5 tot 13 juli 2023 zal Gent bruisen van de energie van honderden jonge zangers van over het hele continent.
Onder de noemer Doewap kunnen leerkrachten en scholen bij Koor&Stem terecht voor vorming, liedjes, schoolprojecten.
BEvocaL is het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie Belgische taalgemeenschappen.
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR, Födekam en A Cœur Joie op 19 juni 2022

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

Terug naar boven