Nieuws

Wie dit traject succesvol afrondt, kan bij ons aan de slag als coach om zich in de praktijk verder te verdiepen. 
Koorwereld
De prelude op de World Choir Games gaat van start: 5 maand lang reist de KOORVLAM door Vlaanderen langs 50 bijzondere plaatsen of concerten.
Een gigantisch evenement als dit kan alleen maar plaatsvinden met de bereidwillige inzet van heel veel enthousiaste vrijwilligers. Registreer je nu!
Zingen op school
Zopas lanceerden we Doewap #8, zodat leerkrachten ook in de tweede helft van het schooljaar toffe klasliedjes hebben!
Tijdens een workshop geniet je meerstemmig van de beste Nederlandstalige liedjes: een opwarmertje voor de openingsceremonie van de World Choir Games
De openingsceremonie van de World Choir Games 2020 op zondagavond 5 juli in het Antwerpse Sportpaleis mag je niet missen!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Vormingen

Ook dit koorseizoen hebben we een superinteressant vormingsaanbod klaar voor zangers, koorbesturen, dirigenten, leerkrachten lagere school. Met opleidingen, ontmoetingen, workshops, infosessies...

publiek welkom!
23 februari 2020
Scherpenheuvel
koorgroepen
Van plan om met je koor deel te nemen aan de competities van de World Choir Games? Kom dan eerst oefenen voor onze jury!
gratis
21 maart 2020
Brussel
dirigenten
Paul Smith geeft workshops en begeleidt muziekprojecten over heel de wereld. Ter voorbereiding van Singing Brussels komt hij een paar keer naar België. Op 21 maart is hij in het land en geeft hij een workshop voor koordirigenten over zijn muziekkeuze, leermethoden en zangtechnieken.
24 februari 2020 tot 25 februari 2020
Drongen
14 maart 2020 tot 21 maart 2020
Oud-Heverlee

Concerten

In onze concertkalender maak je kennis met de vele koren en zanggroepen die in Vlaanderen actief zijn. Er is voor elk wat wils: klassiek of hedendaags, oude muziek, vocal pop & jazz, volksmuziek... Wil je graag zelf een concert toevoegen? Dat kan via de UiT-databank.

Zoekertjes

Zangers gezocht

Hasselt
koor zoekt zanger(s)

Achoired is een gemotiveerde groep van 8 zangers met een pianist en dirigent die zich uitleven in het op een zo perfect mogelijke manier brengen van hun lievelingsnummers.
Dit is vooral eerder lichtere muziek, musical, jazz, Disney...

zanger zoekt koor, zanger(s)
Ransberg
zanger zoekt dirigent
Loppem
zanger zoekt dirigent
Loppem
koor zoekt zanger(s)
Antwerpen

Projecten

Hier vind je de verschillende projecten waar we bij Koor&Stem aan werken en voor staan.  Dat kunnen wedstrijden, festivals, educatieve of meerkorenprojecten zijn die zich richten naar specifieke doelgroepen binnen de koorwereld of daarbuiten.

Dé grootste koorwedstrijd ter wereld komt naar Vlaanderen van 5 tot en met 15 juli 2020.
Onder de noemer Doewap kunnen leerkrachten en scholen bij Koor&Stem terecht voor vorming, liedjes, schoolprojecten.
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners.
Tussen oktober 2018 en december 2020 werkt Koor&Stem mee aan een Europees project waarbij we muziek gebruiken als middel voor sociale participatie.
BEvocaL is het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie Belgische taalgemeenschappen.

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

Terug naar boven