coronamaatregelen voor koren

Hier verzamelen we alle corona-updates, stellen we een FAQ en toolkit met leidraad ter beschikking met het oog op een veilige heropstart van de koorwerking.

Alle recente info

Nieuws

Festival
Deze zomer gaat Laus Polyphoniae 2020 ook de online toer op. Verwacht je 10 dagen lang aan een boeiende combinatie van (live) concerten, documentaires en lezingen.
Advies
Wat verandert er wel of niet voor koren? Hier een update naar aanleiding van het nieuwe ministeriële besluit van 29.07.2020.
Zingen op school
Wat als... je zes superdocenten samen zet? Plezier alom, natuurlijk, dat zal je meteen merken! Het laatste filmpje...
Koor&Stem vzw
Wie herkent zich in dit profiel? Het gaat om een deeltijdse functie (50%) van onbepaalde duur. Solliciteren kan t.e.m. 31 juli.
Koor&Stem vzw
Fijn nieuws dat jullie nog te goed hadden van ons! Marc Van den Borre is de nieuwe voorzitter van Koor&Stem vzw. 
Festival
Op 5 juli zenden we ter vervanging van de grote openingsceremonie in het Sportpaleis een Facebook Live uit.
Festival
Niks leuker dan met je koor samen de World Choir Games ervaren achter de schermen! Wel 1.500 vrijwilligers zoeken we. Registreren kan vanaf 1 oktober.
Zingen op school
Met het liedje 'De fanfare speelt in de straat' kan je aan de slag vanaf de 2de kleuterklas. Je kan het zelfs inzetten als vaderdaggeschenk.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Vormingen

Dankzij een aantal praktische aanpassingen kunnen kinderen toch al heerlijk samen zingen tijdens de zomerkampen. Voor het najaar programmeren we voorzichtig enkele kleinschalige vormingen. Indien de veiligheidssituatie dat vereist, zoeken we een online alternatief.

14 oktober 2020
Mechelen
leerkrachten
Kleuters houden van zingen en bewegen. Tijdens deze vorming werk je via grafische partituren en verhaaltjes op een speelse manier aan praktische oefeningen die je gemakkelijk met kleuters kan doen.
19 januari 2021
Mechelen
leerkrachten
Samen zingen is plezierig en gezond, het versterkt de samenhang van je klasgroep en verbetert de concentratie. Je plant het dus best regelmatig in tijdens de schooluren. Dat kan kort of lang, serieus of speels.

Zoekertjes

Thaleia zoekt bas/alt-versterking

Erps Kwerps ( Kortenberg)
koor zoekt zanger(s)

Thaleia, een enthousiast goedlachs ensemble met 12 tal leden (30-60’ers), zingt een gevarieerd deels “a capella” deels pianobegeleid-repertoire dat gaat van renaissance, klassiek tot close harmony, jazz, pop en gospel. 

organisatie zoekt begeleider, dirigent
Eke-Nazareth
organisatie zoekt dirigent
Heusden-Destelbergen 9070
bornem

Projecten

Hier vind je de verschillende projecten waar we bij Koor&Stem aan werken en voor staan.  Dat kunnen wedstrijden, festivals, educatieve of meerkorenprojecten zijn die zich richten naar specifieke doelgroepen binnen de koorwereld of daarbuiten.

In deze coronatijden zal ook Koor&Stem jullie geregeld samen van thuis uit aan het zingen zetten!
Onder de noemer Doewap kunnen leerkrachten en scholen bij Koor&Stem terecht voor vorming, liedjes, schoolprojecten.
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR, Födekam en A Cœur Joie.
Tussen oktober 2018 en december 2020 werkt Koor&Stem mee aan een Europees project waarbij we muziek gebruiken als middel voor sociale participatie.
BEvocaL is het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie Belgische taalgemeenschappen.

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

 

 

 

Terug naar boven