Nieuws

Festival
Nu speciale korting voor zangers van koren die bij Koor&Stem zijn aangesloten voor de unieke korennocturne @LABIOMISTA en de zangworkshop met VOCES8!
Dirigeren
Opdat Nees' muziek zou blijven klinken, roepen we alle koren op om in 2023 een werk te programmeren en ons dat te laten weten.
Festival
Op zondag 25 september 2022 kan je in Duffel, Sint-Martens-Latem, Desselgem en Meise de mooiste wandelplekjes ontdekken met de mooiste koorklanken.
Advies
Deel je mening in deze vragenlijst en formuleer aanbevelingen voor een sterk(er) beleid ten aanzien van grensoverschrijdend gedrag.
Koor&Stem vzw
Kan je een koor overtuigen bij Koor&Stem aan te sluiten? Je ontvangt dan zelf een korting van 20% op het lidgeld van jouw koor. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Kalender

Online
27 september 2022
Twijfel je met je koor om een vzw te worden? Wil je de voor- en nadelen van een feitelijke vereniging en een vzw klaar en duidelijk zien om een gegronde keuze te maken? Dan bevat dit webinar dé info die je zoekt!
Online
28 september 2022
Tijdens deze webinar wordt verdiepend gewerkt om te gaan zingen met mensen met dementie in een woonzorgcentrum of in een thuissituatie.
Genk
1 oktober 2022
Ontdek in deze unieke workshop de VOCES8-methode.
Malle
5 november 2022 tot 6 november 2022
Een weekendje zingen op niveau, met een internationale en Vlaamse docent, spetterend en uitdagend repertoire en een uitstekende sfeer. Zorg dat je erbij bent en mobiliseer je zingende vrienden!
23 november 2022, 11 februari 2023, 20 april 2023
In drie workshops krijg je een aantal basistechnieken aangereikt bij het zingen met kinderen. Je kan één workshop volgen of de hele reeks. Iedere sessie duurt drie uur.
23 november 2022, 11 februari 2023, 20 april 2023
In drie workshops krijg je een aantal basistechnieken aangereikt bij het zingen met kinderen. Je kan één workshop volgen of de hele reeks. Iedere sessie duurt drie uur.

Festivals & wedstrijden

Verschillende locaties
25 september 2022
Genk
30 september 2022 tot 2 oktober 2022
Scherpenheuvel
29 oktober 2022 tot 30 oktober 2022

Zoekertjes

Leuvens mannenkoor Cantores zoekt (Hulp-)Dirigent (M/V/X)

LEUVEN
koor zoekt begeleider, dirigent

Het mannenkoor van KU Leuven studenten & alumni zoekt een (hulp-)dirigent. Wij brengen een uniek repertoire van volkse en studentikoze liederen, meerstemmig en met de nodige schwung! Klinkt dat prikkelend? Dan willen we eens praten!

dirigent zoekt dirigent
ANTWERPEN
organisatie zoekt koor
Gent
dirigent zoekt zanger(s)
Gent

Projecten

Hier vind je de verschillende projecten waar we bij Koor&Stem aan werken en voor staan.  Dat kunnen wedstrijden, festivals, educatieve of zangprojecten binnen de koorwereld of daarbuiten.

Van 5 tot 13 juli 2023 zal Gent bruisen van de energie van honderden jonge zangers van over het hele continent.
Onder de noemer Doewap kunnen leerkrachten en scholen bij Koor&Stem terecht voor vorming, liedjes, schoolprojecten.
BEvocaL is het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie Belgische taalgemeenschappen.
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR, Födekam en A Cœur Joie op 19 juni 2022

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

Terug naar boven