coronamaatregelen voor koren

Hier verzamelen we alle corona-updates, stellen we een FAQ en toolkit met leidraad ter beschikking voor de veilige organisatie van je koorwerking. #veiligsamenzingen, ja dat kan, maar dan met de nodige maatregelen.

Lees meer

Nieuws

Amateurkunsten
Het aantal beoefenaars steeg op een tiental jaar met maar liefst 7%, het aandeel zang met 2,5%, én meer mannen zingen.
Dirigeren
Proficiat Jan Van de Roost, Maarten Van Ingelgem, Hans Helsen en Vigdis Hansa Elst!
Koor&Stem vzw
Jori Klomp en Benoît Giaux zijn de nieuwe dirigenten. En met Liesbeth Devos als vocal coach is het team helemaal compleet!
Podiumkans
Koren uit heel België kunnen optreden op Winterpret, de kerstmarkt van Brussel. Wie doet mee? Meld je dan snel aan voor 2 november!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Vormingen

Dankzij een aantal praktische aanpassingen kunnen kinderen toch al heerlijk samen zingen tijdens de zomerkampen. Voor het najaar programmeren we voorzichtig enkele kleinschalige vormingen. Indien de veiligheidssituatie dat vereist, zoeken we een online alternatief.

Volzet
7 november 2020 tot 8 november 2020
Malle
zangers, koorgroepen
Beste jonge zanger, hoog tijd om je stem van onder het stof te halen! Geen betere gelegenheid dan het jaarlijkse Koorweekend voor Jongeren. Voor de editie 2020 strikten we Jan Schumacher (D) en Dieter Staelens (Leuven).
12 januari 2021
Antwerpen
leerkrachten
Zingen is leuk, het schept een band en een aangename sfeer in de klas. Op belangrijke momenten in ons leven, zingen we, overal ter wereld. Tijdens feesten bijvoorbeeld. Tijdens deze vorming werk je onder begeleiding van muziekpedagoge Sterre De Raedt.
20 januari 2021
Neerpelt
leerkrachten
Zingen is leuk, het schept een band en een aangename sfeer in de klas. Op belangrijke momenten in ons leven, zingen we, overal ter wereld. Tijdens feesten bijvoorbeeld. Tijdens deze vorming werk je onder begeleiding van muziekpedagoge Tine Geens.
19 januari 2021
Mechelen
leerkrachten
Samen zingen is plezierig en gezond, het versterkt de samenhang van je klasgroep en verbetert de concentratie. Je plant het dus best regelmatig in tijdens de schooluren. Dat kan kort of lang, serieus of speels.

Zoekertjes

Zang muziekbuddy gezocht

Deurne
zanger zoekt begeleider, zanger(s)

Zingen is mijn passie. Ik volgde workshops bij oa Magalie Gelin, Didier Likeng, Indra Bone en Anita Daulne. Kleinkunst, chanson, gospel, wereldmuziek, musical, lichte pop, a capella zijn mijn ding. Ik ben op zoek naar iemand die in duo graag mee de pannen van het dak zingt.

koor zoekt dirigent
Gent
koor zoekt zanger(s)
Roeselare
koor zoekt begeleider
Antwerpen stad
koor zoekt dirigent
Mechelen

Projecten

Hier vind je de verschillende projecten waar we bij Koor&Stem aan werken en voor staan.  Dat kunnen wedstrijden, festivals, educatieve of meerkorenprojecten zijn die zich richten naar specifieke doelgroepen binnen de koorwereld of daarbuiten.

Onder de noemer Doewap kunnen leerkrachten en scholen bij Koor&Stem terecht voor vorming, liedjes, schoolprojecten.
In deze coronatijden zal ook Koor&Stem jullie geregeld samen van thuis uit aan het zingen zetten!
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR, Födekam en A Cœur Joie.
Tussen oktober 2018 en december 2020 werkt Koor&Stem mee aan een Europees project waarbij we muziek gebruiken als middel voor sociale participatie.
BEvocaL is het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie Belgische taalgemeenschappen.

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

#veiligsamenzingen

Samen zingen kan! Sommige koren hebben al tijdens de zomermaanden een repetitie gehouden, andere zijn in volle voorbereidingsfase van de heropstart in september. Laat het ons zeker weten via Facebook of Instagram met de hashtag #veiligsamenzingen. Jouw posts worden dan hier gepubliceerd en op die manier inspireren en motiveren we elkaar!

    Terug naar boven