Nieuws

Fantastisch nieuws bereikt ons voor we de zomer ingaan. De World Choir Games 2020 zullen effectief plaatsvinden in Vlaanderen!
Kleuters houden van zingen en bewegen. We verzamelden de beste kleuterliedjesvan Doewap samen in één uitgave.
Eind juni is het weer zover. Gent kleurt polyfoon. De zevende editie van Meer Stemmig Gent belooft heel wat moois!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek.

Vormingen

Ook dit koorseizoen hebben we een superinteressant vormingsaanbod klaar voor zangers, koorbesturen, dirigenten. En voor leerkrachten. Met opleidingen, ontmoetingen, workshops...

15 september 2018
Leuven
dirigenten, leerkrachten
Workshops en inspiratie over zingen met kinderen in cultureel gemengde groepen, zowel in de klas- als in het schoolkoor, zowel in het Nederlands als in andere talen of zonder taal, van klassiek gezongen tot rap, met bewegingen of instrumentjes.
30 september 2018 tot 5 mei 2019
Lier
dirigenten, leerkrachten
Leer het vocale talent in kinderen wakker te maken, leer hen luisteren, daag hen muzikaal uit en laat hen écht samen zingen!
nieuwe locatie
3 november 2018 tot 4 november 2018
Malle
zangers, koorgroepen
Een weekendje zingen op niveau, met meer dan honderd gelijkgestemden, spetterend en uitdagend repertoire en een uitstekende sfeer. We strikten Josep Vila i Jover (Catalonië) en Dieter Staelens (Leuven).
2 juli 2018 tot 6 juli 2018
Gent
16 juli 2018 tot 20 juli 2018
Wemmel
26 augustus 2018
Leuven
27 augustus 2018 tot 30 augustus 2018
Gent
15 september 2018
Leuven
7 oktober 2018
Tienen
6 oktober 2018 tot 27 oktober 2018
Gent

Concerten

In onze concertkalender maak je kennis met de vele koren en zanggroepen die in Vlaanderen actief zijn. Er is voor elk wat wils: klassiek of hedendaags, oude muziek, vocal pop & jazz, volksmuziek...

Zoekertjes

2 baritons en/of bassen voor Camerata Orpheon

Kraainem
koor zoekt zanger(s)

Ons gemengd kamerkoor Camerata Orpheon werkt sedert 2004, onder de leiding van Roland Mathews. Het werkt nu aan de voorbereiding van concerten in het najaar  en het voorjaar 2019. Op het programma zullen behalve werken van Felix en Fanny Mendelssohn ook Via crucis van F.Liszt staan.

koor zoekt zanger(s)
Antwerpen
koor zoekt dirigent
Stekene
koor zoekt begeleider, dirigent
Deinze
organisatie zoekt koor, zanger(s)
Halle

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

Webshop

Gelukkig zijn

€15
12 bewerkingen van populaire Nederlandstalige nummers voor gemengd koor
Type: 
Partituren

Infomap voor koren

Gratis
We bundelden de belangrijkste organisatorische vragen en antwoorden in een handige gids voor (startende) koren.
Type: 
Digitaal

Projecten

Onvoltooid landschap is een vredesoratorium op muziek van Maarten Van Ingelgem en op tekst van Annelies Verbeke.Concerten vinden plaats op 9 en 10 november 2018 in Aalst.
Een nieuw koor ging van start in 2017: BevocaL, het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie taalgemeenschappen, Koor&Stem, Fédération Chorale Wallonie-Bruxelles A Cœur Joie en Musikverband Födekam Ostbelgien.
De Stem van ons Geheugen
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners. Samen zingen zorgt voor verbinding, raakt aan emoties en haalt mensen uit hun isolement. Hernieuwd contact met mensen met dementie en hun familie en zorgverleners
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR en A Cœur Joie nodigen we alle Brusselse zanginitiatieven uit om samen te werken en iedereen in Brussel te enthousiasmeren voor zang.