Nieuws

Een verzameling van 13 arrangementen uit het Nederlandstalige pop- en kleinkunstrepertoire voor 4-stemmig gemengd koor met een eenvoudige pianobegeleiding. Nu te koop!
Podiumkans
Het Koor&Stem festival komt terug! We maken ons klaar voor een onvergetelijke derde editie op zaterdag 30/11 en zondag 1/12 in Brugge. Koren kunnen nu inschrijven!
Zingen op school
Wij lanceren een Zingende Schoollied, jawel! Voor alle Zingende Scholen die zich inzetten voor het zingen op school. Laat je stem los uit je lijf en probeer het uit.
Podiumkans
Op 23 juni kan je met je koor deelnemen aan een korenparcours én groots samenzang concert in en rond Bozar.
Podiumkans
Van 4-6 oktober 2024 is Genk in hartje Limburg opnieuw gastheer voor het internationale Koorfestival Vlaanderen-Genk. Aanmelden als koor voor de wedstrijd kan tot 31 januari.
Advies
Op onze website vind je een nieuwe rubriek met advies over zakelijke en organisatorische thema's. Ontdek het nu.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Kalender

Koor&Stem
Tielt
6 maart 2024
In 2022-2023 verwelkomden we maar liefst 64 Zingende Scholen in Vlaanderen. Benieuwd hoeveel dat er in 2023-2024 worden! Tijdens een intervisie komen we samen om good practises te delen, uitdagingen te bespreken en nieuw repertoire en didactieken te ontdekken.
Koor&Stem
Merelbeke
9 maart 2024
Op deze studiedag krijg je inzichten, oefeningen en tips&tricks om de stem zinvol op te warmen voor het zingen, te ontspannen na het zingen en om een correcte stemhygiëne toe te passen. 
Koor&Stem
Berchem
10 maart 2024
Paul Van Nevel laat je kennismaken met de oude muzieknotatie uit de Renaissance.
Koor&Stem
Aalst
17 mei 2024 tot 19 mei 2024
Tijdens het zangersweekend 'Musica Aeterna' zing je monumentale sacrale werken uit de 20ste eeuw. Centraal staat het Requiem van Howells, maar je geniet ook van delen uit de Vespers van Rachmaninov en nog meer heerlijks. Onder leiding van Joris Derder.

In de kijker

Een duwtje in de rug nodig ? Werkpunten aanpakken? We sturen een koorcoach bij je langs die aan de slag gaat met stemvorming, koorklank, repertoire of uitvoering. 
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Let's Zing Ensemble wil bereiken. Een initiatief van BOZAR, i.s.m. Koor&Stem, Födekam en A Cœur Joie.
Kinderen houden van zingen. Het is leuk en gezond. Zingt jouw school al regelmatig? Of zou je dat graag willen? Dan zoeken wij jou en jij ons.
Het Koor&Stem festival komt terug! We maken ons klaar voor een onvergetelijke derde editie op zaterdag 30/11 en zondag 1/12 in Brugge. Koren kunnen nu inschrijven!
Mooie podiumkansen voor koren op een boeiende dag vol optredens en workshops. Je gaat in gesprek met een team van experten die je koor alle kansen willen geven om te groeien!
Van 5 tot 13 juli 2023 vond in Gent Europa Cantat Junior plaats. Meer weten? Je kan hier de slotconcerten herbekijken.

Magazine

Interview

Complete Vocal Technique (CVT) is een zangmethode ontwikkeld door de Deense zangpedagoge Cathrine Sadolin. De methode streeft ernaar om alle manieren van stemgebruik objectief in kaart te kunnen brengen. We praatten erover met Tine Fris-Ronsfeld en Jeroen Manuhutu, onlangs te gast tijdens een workshop CVT in Antwerpen

Foto van Harry Viaene
Interview

Pianostemmer, archivaris bij VRT, pianist, musicoloog, partner, vader en koorzanger, er zijn weinig dingen die Harry Viaene niet is. Een klein verschil met z’n koorgenoten? Harry is blind. We hebben het met hem over zijn ervaringen. 

Artikel

Liesbeth Verlaet neemt ons mee op ontdekking in diverse folktradities en hun typische stemtechnieken. Te beginnen met de twang in de Oost- en Zuid-Europese folk, dan de heldere en lichte Noordelijke stemmen. En wat is kulning en jodelen? Hoe werkt keelzang? Een artikel ism Muziekmozaïek met tekst door Walter Evenepoel.

Interview

We ontmoetten deze zomer ook Zeynep Eren Kovankaya. Eren is dirigente, studeert koordirectie in Hannover en was lid van de artistieke commissie van Europa Cantat Junior Ghent. We praatten over de koorwereld in haar thuisland Turkije, haar studie en engagement in de internationale koorwereld. Bekijk hier de video.

Artikel

Waarom zingen zangers vaak beter in het les- of oefenlokaal dan voor een publiek? Omdat de stap van de lesomgeving naar het podium een grote uitdaging kan zijn. De stem is dan ook een mysterieus instrument: onzichtbaar zonder medische apparatuur, en onmogelijk vast te nemen om te laten zien hoe je ze efficiënt gebruikt.

Zoekertjes

koor zoekt zanger(s)
Bornem
organisatie zoekt koor
Antwerpen
koor zoekt zanger(s)
Diest
koor zoekt zanger(s)
Beerse

Koorklank.be

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

Terug naar boven