CORONAMAATREGELEN VOOR KOREN

We zijn fase 2 van het zomerplan ingegaan op 25 juni. Binnen- en buitenactiviteiten zijn nu mogelijk tot 100 personen.  

lees meer

 

Nieuws

Internationaal
Het Europa Cantat Festival vindt plaats te Ljubljana in Slovenië van zaterdag 17 tot donderdag 22 juli. Een afgeslankte versie ls maar wel met Europa Cantat TV!
Een belangrijke maatregel tegen virusverspreiding is een goede verluchting en ventilatie. Maar hoe doe je dat? Geïnteresseerd in een groepsaankoop CO2-meters?
Internationaal
Het festival Europa Cantat Junior komt in de zomer van 2023 naar Gent en de voorbereidingen gaan nu van start.
De World Choir Games gaan door in de herfstvakantie en we doen er alles aan om koren een optimale, veilige live ervaring aan te bieden!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Vormingen

De Koor&Stem vormingsactiviteiten van 2021 vinden momenteel online plaats via Zoom. Onze vakantieactiviteiten voor kinderen en jongeren gaan gewoon door. Als de veiligheidssituatie dat zou vragen, zoeken we uiteraard ook daar tijdig naar een oplossing. Ontdek hier ons online en live aanbod, meer activiteiten volgen weldra.

Wommelgem
2 oktober 2021
Repertoiredag voor gelijke stemmen met Soetkin Baptist. Aan de slag met authentieke volksliederen uit Noorwegen en hedendaagse Scandinavische koormuziek!
Gent
2 oktober 2021
Zing jij graag in je school? Wil je gelijkgestemden ontmoeten? En tevens geïnspireerd je klas binnengaan? Dan is dit iets voor jou.
BEVOICED
Antwerpen
3 oktober 2021
BeVOICEd is een dag vol met workshops en ontmoeting met een 10-tal gelijkstemmige jeugdkoren uit heel Vlaanderen. Je gaat op ontdekking olv Luc Anthonis.
Malle
6 november 2021 tot 7 november 2021
Eindelijk! Wat kijken we uit naar opnieuw een Koorweekend voor jongeren! Hoog tijd om je stem van onder het stof te halen! Geen betere gelegenheid dan het jaarlijkse Koorweekend voor Jongeren. Voor de editie 2021 strikten we Jan Schumacher (D) en Dieter Staelens (Leuven) en wie weten komen er ook WCG- jeugdkoren op bezoek.

Zoekertjes

koor gezocht voor trouw 14/08

diksmuide
organisatie zoekt koor

Hallo,

Wij zijn op zoek naar een gospel koor voor de trouw van onze zus en schoonbroer.
Zij zijn enorm geïnspireerd door zuid-afrika (ze hebben er al gewoond en meerdere keren op reis geweest).

koor zoekt zanger(s)
Wijnegem
organisatie zoekt koor
Elverdinge (Ieper)
koor zoekt dirigent
KEERBERGEN
koor zoekt zanger(s)
Edegem

Projecten

Hier vind je de verschillende projecten waar we bij Koor&Stem aan werken en voor staan.  Dat kunnen wedstrijden, festivals, educatieve of meerkorenprojecten zijn die zich richten naar specifieke doelgroepen binnen de koorwereld of daarbuiten.

Koortraject met liedbundel, oefenfiles en als apotheose een reeks koorwandelingen door heel Vlaanderen in het najaar!
In deze opleiding leer je hoe je met gevarieerde werkvormen en methodieken diverse groepen met plezier aan het zingen kan krijgen.
Dé grootste koorwedstrijd ter wereld komt naar Vlaanderen van 30 oktober tot en met 7 november 2021.
Onder de noemer Doewap kunnen leerkrachten en scholen bij Koor&Stem terecht voor vorming, liedjes, schoolprojecten.
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR, Födekam en A Cœur Joie.
Tussen oktober 2018 en december 2020 werkt Koor&Stem mee aan een Europees project waarbij we muziek gebruiken als middel voor sociale participatie.
BEvocaL is het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie Belgische taalgemeenschappen.

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

#zingendoejesamen

Hier krijgen we energie van! Wat fijn om jullie en elkaar te zien repeteren: binnen in de vertrouwde lokalen maar ook buiten op speelplaatsen, in voetbalstadia of stadstuintjes,... Deel jullie eerste ervaring op social media en tag @koorenstem en gebruik #zingendoejesamen en/of #buitenrepeteren. Wij pikken de berichten op en verzamelen ze hier!

Terug naar boven