CORONAMAATREGELEN VOOR KOREN

De eerste prille mogelijkheden om samen te zingen in het vooruitzicht... Sinds 26 april kunnen we opnieuw buiten met 10 personen samenkomen in plaats van met 4 en vanaf 8 mei treedt het buitenplan in werking.

lees meer

 

Nieuws

Koorwereld
Het is mei en Sebastiaan van Steenberge is Evita's tweede gast in onze podcast Stemhebbers.
We verzamelden allerlei filmpjes over hoe je stem te onderhouden en klaar te krijgen na lange tijd niet zingen.
Festival
Tussen 8 mei en 6 juni kan je deelnemen aan verschillende (online) workshops en ateliers.
Een kwartet testte de eerste prototypes van de MUSIC BOX in de verlaten kantoren van imec. Bekijk de video hier.
Koor&Stem vzw
Heb je affiniteit met de missie van Koor&Stem en wil je mee de beleidslijnen van onze organisatie uittekenen?
In deze 4-daagse opleiding leer je hoe je als samenzangleider of dirigent diverse groepen met plezier aan het zingen krijgt.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Vormingen

De Koor&Stem vormingsactiviteiten van 2021 vinden momenteel online plaats via Zoom. Onze vakantieactiviteiten voor kinderen en jongeren gaan gewoon door. Als de veiligheidssituatie dat zou vragen, zoeken we uiteraard ook daar tijdig naar een oplossing. Ontdek hier ons online en live aanbod, meer activiteiten volgen weldra.

wrapper

@ online
18 mei 2021
Online
zangers, dirigenten, koorgroepen, leerkrachten
Bij deze vorming kijken we naar de effecten van muziek op het brein, eventuele drempels bij zorgverleners en de mogelijkheden die er zijn om te gaan zingen met mensen met dementie.

wrapper

@ online
14 mei 2021 tot 4 juni 2021
Online
zangers, koorgroepen
Ontdek de onuitputtelijke kracht van meditatief zingen, een zangpraktijk waarbij vibraties van klanken centraal staan.

wrapper

@ online
29 mei 2021 tot 26 juni 2021
Online
dirigenten
Arrangeer je af en toe voor een pop-, musical- of jazz-koor en wil je je technieken bijschaven? Of wil je starten met het arrangeren voor een koor lichte muziek? Dan is dit dé opleiding voor jou!
5 juli 2021 tot 9 juli 2021
Gent
kinderen
Zinge-zange-zon is een vijfdaagse zomerse vakantie-zingweek of koorkamp voor kinderen van 8 tot 13 jaar. Nieuw is dat we ook een tienergroep (13-16 jaar) samenstellen: meisjes en jongens die nog met knapenstem zingen.

Zoekertjes

Koor uit Schilde zoekt dirigent

Schilde
koor zoekt dirigent

Het gemengd koor 'Uyt jonsten versaemt' van Schilde, telt ongeveer 35 leden en bestaat 53 jaar.  Oorspronkelijk gestart als kerkkoor evolueerden we in de loop van de jaren tot een 'klassiek' koor met een zeer uitgebreid en uiteenlopend repertoire.

organisatie zoekt medewerker
Schelle
koor zoekt zanger(s)
Pelt
koor zoekt zanger(s)
Leuven
dirigent zoekt koor
Gent

Projecten

Hier vind je de verschillende projecten waar we bij Koor&Stem aan werken en voor staan.  Dat kunnen wedstrijden, festivals, educatieve of meerkorenprojecten zijn die zich richten naar specifieke doelgroepen binnen de koorwereld of daarbuiten.

Koortraject met liedbundel, oefenfiles en als apotheose een reeks koorwandelingen door heel Vlaanderen in het najaar!
In deze opleiding leer je hoe je met gevarieerde werkvormen en methodieken diverse groepen met plezier aan het zingen kan krijgen.
Dé grootste koorwedstrijd ter wereld komt naar Vlaanderen van 30 oktober tot en met 7 november 2021.
Onder de noemer Doewap kunnen leerkrachten en scholen bij Koor&Stem terecht voor vorming, liedjes, schoolprojecten.
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR, Födekam en A Cœur Joie.
Tussen oktober 2018 en december 2020 werkt Koor&Stem mee aan een Europees project waarbij we muziek gebruiken als middel voor sociale participatie.
BEvocaL is het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie Belgische taalgemeenschappen.

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

Terug naar boven