Nieuws

Koor&Stem vzw
Koor&Stem werft een tijdelijke director marketing en communicatie aan voor de organisatie van de World Choir Games 2020.
Hans Primusz stelt voor de openingsceremonie van de World Choir Games een pop-upkoor samen in samenwerking met Koor&Stem. Audities lopen nu.
Wat de kinderen in één week leren op het vlak van tekst, beweging, melodie en ritme is on-voor-stel-baar! Dit jaar van 6 tot en met 10 april. Inschrijven is nog mogelijk.
Internationaal
Hoe klinkt de muziek van al deze artiesten samen? Bekijk en beluister de filmpjes van het eerste MoSaIC-toonmoment: Becoming MoSaIC!
Koorwereld
De prelude op de World Choir Games gaat van start: 5 maand lang reist de KOORVLAM door Vlaanderen langs 50 bijzondere plaatsen of concerten.
De openingsceremonie van de World Choir Games 2020 op zondagavond 5 juli in het Antwerpse Sportpaleis mag je niet missen!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Vormingen

Ook dit koorseizoen hebben we een superinteressant vormingsaanbod klaar voor zangers, koorbesturen, dirigenten, leerkrachten lagere school. Met opleidingen, ontmoetingen, workshops, infosessies...

9 mei 2020
Gent
zangers, koorgroepen
Zin in een workshop met je koor over meerstemmige Nederlandstalige muziek? Docent Johan De Lombaert gaat aan de slag met hartverwarmende arrangementen van klassiekers als 'De eerste sneeuw', 'Ik mis je zo' en 'Gelukkig zijn'.
7 april 2020, 10 april 2020
Wetteren
dirigenten, leerkrachten
Twee inspirerende observatie- en repertoiredagen voor iedereen die zingt met kinderen. De ervaren kinder- en jeugdkoordirigente Inge Sykora is je gids!
14 maart 2020 tot 21 maart 2020
Oud-Heverlee
6 april 2020 tot 10 april 2020
Wetteren
21 maart 2020 tot 17 mei 2020
Brussel

Concerten

In onze concertkalender maak je kennis met de vele koren en zanggroepen die in Vlaanderen actief zijn. Er is voor elk wat wils: klassiek of hedendaags, oude muziek, vocal pop & jazz, volksmuziek... Wil je graag zelf een concert toevoegen? Dat kan via de UiT-databank.

Zoekertjes

Mannen gezocht

Olen
koor zoekt zanger(s)

Ben jij de man die graag zingt? En ben je toevallig op zoek naar een enthousiaste bende uit de Kempen? Of wil je gewoon eens iets nieuws proberen? Dan zoeken wij jou! Laat snel iets horen.

koor zoekt begeleider
Zevekote-Gistel
organisatie zoekt zanger(s)
2950 Kapellen
organisatie zoekt koor
Izegem
dirigent zoekt zanger(s)
Aachen

Projecten

Hier vind je de verschillende projecten waar we bij Koor&Stem aan werken en voor staan.  Dat kunnen wedstrijden, festivals, educatieve of meerkorenprojecten zijn die zich richten naar specifieke doelgroepen binnen de koorwereld of daarbuiten.

Dé grootste koorwedstrijd ter wereld komt naar Vlaanderen van 5 tot en met 15 juli 2020.
Onder de noemer Doewap kunnen leerkrachten en scholen bij Koor&Stem terecht voor vorming, liedjes, schoolprojecten.
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners.
Tussen oktober 2018 en december 2020 werkt Koor&Stem mee aan een Europees project waarbij we muziek gebruiken als middel voor sociale participatie.
BEvocaL is het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie Belgische taalgemeenschappen.

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

Terug naar boven