Nieuws

Internationaal
Ben je dirigent, zangleider, muziekstudent... en geïnteresseerd in zingen met kinderen? Dan is deze study tour zeker iets voor jou!
Zingen op school
Voor de European Day of Music in School schreef Bert Appermont het aanstekelijke Music in Me.
Podiumkans
De tweede editie van het Koor&Stem festival vindt plaats op 28 en 29 oktober 2023 in cc Binder in Puurs. Inschrijven met je koor is nu mogelijk.
Podiumkans
Zijn muziek houden we graag in leven. Dat doen we in 2023 door verschillende acties: een wedstrijd, repertoiredag, concertreeks met het Vlaams Radiokoor...
Koor&Stem vzw
Lid zijn bij Koor&Stem levert je heel wat mooie voordelen op!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Kalender

Online
16 februari 2023
Tijdens deze webinar wordt er een tipje van de sluier opgelicht om te gaan zingen met mensen met dementie in een woonzorgcentrum of in een thuissituatie.
Mechelen
28 februari 2023
Tijdens deze dag ontdek je tal van kleuterliederen en didactische werkvormen die je kan inzetten om samen met jonge kinderen van 4 tot 6 jaar al zingend aan de slag te gaan. 
Gent
18 maart 2023
Ondertussen zijn er 64 Zingende Scholen in Vlaanderen. Tijdens een intervisie komen we samen om good practises te delen, uitdagingen te bespreken en nieuw repertoire en didactieken te ontdekken.
Brugge
3 april 2023 tot 7 april 2023
Een mysterieuze oude muziekdoos levert de inspiratie voor de jaarlijkse Koordagen voor kinderen en tieners.
Mechelen
5 mei 2023 tot 7 mei 2023
Tijdens het zangersweekend 'In Stilo Concertato - vocaal-instrumentale muziek uit het 17de eeuwse Europa' zingen we werken uit het begin van de 17de eeuw waarbij de stem gecombineerd wordt met historische blazers. Op het programma staan composities van Johann Stadlmayer, Johann Rosenmüller en Claudio Monteverdi. Onder leiding van Wim Becu!

Zoekertjes

koorleden gezocht

Tienen
dirigent zoekt zanger(s)

Jubilate (neen, we zijn geen kerkkoor! ;) ) zoekt zangers! We hebben vooral nood aan bassen, maar voor iedereen die graag zingt en toonvast is, hebben we een plaatsje. Notenkennis is geen vereiste.

koor zoekt zanger(s)
Sinaai (Sint-Niklaas)
zanger zoekt zanger(s)
Mol
organisatie zoekt koor
Genk
koor zoekt dirigent
Herentals

In de kijker

Van 5 tot 13 juli 2023 bruist Gent van de energie door honderden jonge zangers uit heel Europa. Meer weten?
Vic Nees stierf tien jaar geleden, maar zijn muziek houden we graag in leven. Met een wedstrijd, een repertoiredag en een heuse concertreeks met het Vlaams Radiokoor.
Kinderen houden van zingen. Het is leuk en gezond. Zingt jouw school al regelmatig? Of zou je dat graag willen? Dan zoeken wij jou en jij ons.
Mooie podiumkansen voor koren op een boeiende dag vol optredens en workshops. Je gaat in gesprek met een team van experten die je koor alle kansen willen geven om te groeien!

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

Terug naar boven