WE WENSEN JE LUIDKLINKENDE DAGEN IN 2021 

Het hele team van Koor&Stem wenst je welgemeende ‘luidklinkende dagen’ toe in 2021! Om samen te zingen moeten we jammer genoeg nog even wachten. Omwille van de pandemische situatie is samen zingen nog steeds niet mogelijk. Koor&Stem blijft voor jullie alles op de voet volgen!

Coronamaatregelen voor koren

 

Nieuws

U zingt toch mee tijdens deze reeks gratis zangcoachings via livestream op 16/17 januari en 20/21 februari? Verschillende aanpakken, diverse genres, veel te ontdekken: laat je gaan!
Meer dan 200 enthousiaste zangers en zangeressen zongen mee in A World Wide Christmas Special van Nicolas De Cock.
Het koorleven is op zijn best tijdens kerst. We voorzien een sfeervol alternatief om het gemis aan koorconcerten wat te verzachten.
Zingen op school
De laatste weken hebben we onze Doewapfilmpjes uitgebreid! Om in de school of gewoon thuis met je kinderen te zingen. Hier te herbekijken.
Dagelijks tot kerst een muzikale tip, lied of filmpje op onze Facebookpagina. Maar evenzeer te (her)ontdekken op onze website.
Hier verzamelen we alle corona-updates, stellen we een FAQ en leidraad ter beschikking. Echter momenteel is koorzang verboden in Vlaanderen.
In 2021 start Koor&Stem met de adviescommissie, een doorvertaling van de bestaande muziekcommissie.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Vormingen

De allereerste Koor&Stem vormingsactiviteiten van 2021 vinden online plaats. Onze vakantieactiviteiten voor kinderen en jongeren gaan gewoon door. Als de veiligheidssituatie dat zou vragen, zoeken we uiteraard ook daar tijdig naar een oplossing. Ontdek hier ons online en live aanbod, meer activiteiten volgen weldra.

@ Online
30 januari 2021
Online
dirigenten, koorbesturen
De koor-en dirigentendag is de plek om je te informeren en je te laten inspireren over bestuurlijke en artistieke koorkwesties. Het wordt een volledig digitale editie op zaterdag 30 januari 2021.
@ online
3 februari 2021
Online
leerkrachten
Samen zingen is plezierig en gezond, het versterkt de samenhang van je klasgroep en verbetert de concentratie. Je plant het dus best regelmatig in tijdens de schooluren. Dat kan kort of lang, serieus of speels. Omwille van de coronamaatregelen wordt dit een interactieve online sessie.
@ Online
31 januari 2021 tot 11 februari 2021
Online
zangers, dirigenten
Jos Bielen, cantor van de abdij van Averbode en docent kerkmuziek, verkent samen met jou het gregoriaans van de Norbertijnen in 2 online lesmomenten.
10 maart 2021 tot 26 mei 2021
Sint-Katelijne-Waver
leerkrachten
Een vierdelige sessiereeks op woensdagnamiddag helemaal gewijd aan zingen met kleuters op school. 

Zoekertjes

medua uit Oudsbergen zoekt mannen

Oudsbergen Meeuwen Gruitrode
dirigent zoekt zanger(s)

Wij van medua zijn op zoek naar mannen die met onze huidige tenoren en bassen willen meezingen. Wij zijn een popkoor dat elke uitdaging aan gaat. Zo hebben we twee jaar getourt doorheen België met een kerstspecial: kerst met een korreltje zand.

koor zoekt dirigent
Heusden-Destelbergen 9070
zanger zoekt koor
Aartselaar
koor zoekt dirigent
Peer
organisatie zoekt zanger(s)
Gent

Projecten

Hier vind je de verschillende projecten waar we bij Koor&Stem aan werken en voor staan.  Dat kunnen wedstrijden, festivals, educatieve of meerkorenprojecten zijn die zich richten naar specifieke doelgroepen binnen de koorwereld of daarbuiten.

We helpen je door deze donkere dagen met een lichte overdosis kerstmuziek, muzikale inspiratie en een virtueel kerstkoor waar ook jij deel van kan uitmaken!
Onder de noemer Doewap kunnen leerkrachten en scholen bij Koor&Stem terecht voor vorming, liedjes, schoolprojecten.
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR, Födekam en A Cœur Joie.
Tussen oktober 2018 en december 2020 werkt Koor&Stem mee aan een Europees project waarbij we muziek gebruiken als middel voor sociale participatie.
BEvocaL is het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie Belgische taalgemeenschappen.

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

#samentegencorona

#veiligsamenzingen wordt opnieuw #korentegencorona. De voorbije maanden en weken vond je hier tal van enthousiaste repetitiefoto's. Wat deed dat deugd om opnieuw samen te kunnen zingen, strak georganiseerd en op een veilige manier. De realiteit is nu anders maar laat ons dat niet tegenhouden om te blijven verbinden, zeker in deze moeilijke periode.

Terug naar boven