Nieuws

Koor&Stem vzw
Binnen het vernieuwde amateurkunstendecreet krijgt Koor&Stem een nieuwe kernopdracht erbij: het versterken van de amateurkunstensector door kleine financiële impulsen.
Reeds verschillende jaren trekt een dirigent naar de Peltse scholen in de weken voorafgaand aan het EMJ-festival om ook daar de zangmicrobe te verspreiden. Dat mondt uit in een podiumkans tijdens de grootse kick-off van het festival.
Wil je een kunstenaar, cultuureducatieve organisatie of academie voor een project in je school binnenbrengen? Dan kan je financiële ondersteuning aanvragen.
Advies
Op onze website vind je een nieuwe rubriek met advies over zakelijke en organisatorische thema's. Ontdek het nu.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Kalender

Koor&Stem
Waregem
1 juni 2024 tot 15 juni 2024
Tijdens deze kortlopende cursus koordirectie leer je de kneepjes van het vak van Wim Verdonck en Rik Debonne.
gratis
Koor&Stem
Online
19 juni 2024
Webinar voor bestuursleden van aangesloten koren die interesse hebben in een uitbreidingspakket van Twizzit.
Koor&Stem
Gent
1 juli 2024 tot 5 juli 2024
Zinge-zange-zon is een vijfdaagse zomerse vakantie-zingweek of koorkamp voor kinderen van 7 tot 15 jaar, meisjes, en jongens die nog met knapenstem zingen.
Koor&Stem
Leuven
25 augustus 2024
Maak deel uit van een 100-koppig koor tijdens Koor XL.

In de kijker

Koor&Stem wil het samen zingen in Vlaanderen groeikansen bieden door het financieel te ondersteunen. We bieden hiervoor drie opties aan!
Een duwtje in de rug nodig ? Werkpunten aanpakken? We sturen een koorcoach bij je langs die aan de slag gaat met stemvorming, koorklank, repertoire of uitvoering. 
Start to Sing is een nieuwe campagne die loopt van 21 tot 29 september 2024. In die week willen we Vlaanderen massaal aan het zingen krijgen en laten proeven van het samen zingen. Doet jouw organisatie ook mee?
Kinderen houden van zingen. Het is leuk en gezond. Zingt jouw school al regelmatig? Of zou je dat graag willen? Dan zoeken wij jou en jij ons.
Het Koor&Stem festival komt terug! We maken ons klaar voor een onvergetelijke derde editie op zaterdag 30/11 en zondag 1/12 in Brugge. Koren kunnen nu inschrijven!
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Let's Zing Ensemble wil bereiken. Een initiatief van BOZAR, i.s.m. Koor&Stem, Födekam en A Cœur Joie.
Mooie podiumkansen voor koren op een boeiende dag vol optredens en workshops. Je gaat in gesprek met een team van experten die je koor alle kansen willen geven om te groeien!
Van 5 tot 13 juli 2023 vond in Gent Europa Cantat Junior plaats. Meer weten? Je kan hier de slotconcerten herbekijken.

Magazine

Interview

Toen Koor&Stem me vroeg een artikel te schrijven over een spreekkoor, wist ik absoluut niet wat te verwachten. Toen ik op de repetitielocatie van het Joskoor uit Antwerpen arriveerde, werd ik meteen gecharmeerd door wat ik zag en – vooral - hoorde.

Artikel

Sinds de instrumentale editie van 2023 voegde het Europees Muziekfestival voor de Jeugd een festival toe aan hun festival: HOME, twee dagen vol workshops!

Interview

75 jaar geleden overleed James Ensor. Een uitgelezen kans om een eerbetoon te brengen aan deze complexe persoonlijkheid en eigenzinnige Oostendenaar. Het gemengd koor Gaudia Canticorum nam het initiatief om samen met vocaal ensemble T.O.P.E. en koor Ier & Gunter samen een project te doen.

Interview

Bijna tien jaar na de productie Gelukkig zijn, naar het nummer van Ann Christy, heeft Theater van A tot Z een nieuwe voorstelling klaar vol Nederlandstalige muziek: Dag Vreemde Man, met opnieuw Ann Christy als titelsong. Ondertussen zijn er al meer dan 40 voorstellingen verkocht en zullen ze deze zomer te zien zijn op de Gentse Feesten.

Artikel

Singing Brussels heet sinds dit seizoen Let's Zing Ensemble. En er is meer: Na 10 jaar gooit Bozar nu een extra troef in het festival: nieuw repertoire. We spraken met enkele spilfiguren in het project.

Zoekertjes

koor zoekt dirigent
Mechelen
dirigent zoekt zanger(s)
Gent
koor zoekt dirigent
Mechelen

Aftermovies

Bekijk de aftermovies van enkele voorbije activiteiten: de Koor-en dirigentendag 2024,  Koor&Stem festival Puurs 2023, Europa Cantat Junior 2023, ...

Terug naar boven