coronamaatregelen voor koren

Hier verzamelen we alle corona-updates, stellen we een FAQ en toolkit met leidraad ter beschikking met het oog op een veilige heropstart van de koorwerking.

Alle recente info

Nieuws

Advies
De meest opvallende maatregelen zijn de verplichte onderlinge afstand van 2m en mondmaskers voor zangers vanaf 12 jaar
Zingen op school
Wat als... je zes superdocenten samen zet? Plezier alom, natuurlijk, dat zal je meteen merken! Het laatste filmpje...
Koor&Stem vzw
Wie herkent zich in dit profiel? Het gaat om een deeltijdse functie (50%) van onbepaalde duur. Solliciteren kan t.e.m. 31 juli.
Koor&Stem vzw
Fijn nieuws dat jullie nog te goed hadden van ons! Marc Van den Borre is de nieuwe voorzitter van Koor&Stem vzw. 
Koorwereld
De voorbije maanden zaten we allemaal achter ons scherm, ook om te zingen. Om het koorjaar af te sluiten, kiezen we samen met jullie de meest bijzondere virtuele koren!
Festival
Op 5 juli zenden we ter vervanging van de grote openingsceremonie in het Sportpaleis een Facebook Live uit.
Advies
Tot onze grote spijt blijkt er voor koorzang nog geen groen licht te zijn gegeven in het zopas goedgekeurde basisprotocol cultuur.
Festival
Niks leuker dan met je koor samen de World Choir Games ervaren achter de schermen! Wel 1.500 vrijwilligers zoeken we. Registreren kan vanaf 1 oktober.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Vormingen

Dankzij een aantal praktische aanpassingen kunnen kinderen toch al heerlijk samen zingen tijdens de zomerkampen. Voor het najaar programmeren we voorzichtig enkele kleinschalige vormingen. Indien de veiligheidssituatie dat vereist, zoeken we een online alternatief.

13 juli 2020 tot 17 juli 2020
Grimbergen
kinderen
Tijdens de zomervakantie 2020 organiseren we samen met Idee Kids een zingkamp in Grimbergen. Zangdocente is Sterre De Raedt.
14 oktober 2020
Mechelen
leerkrachten
Kleuters houden van zingen en bewegen. Tijdens deze vorming werk je via grafische partituren en verhaaltjes op een speelse manier aan praktische oefeningen die je gemakkelijk met kleuters kan doen.
19 januari 2021
Mechelen
leerkrachten
Samen zingen is plezierig en gezond, het versterkt de samenhang van je klasgroep en verbetert de concentratie. Je plant het dus best regelmatig in tijdens de schooluren. Dat kan kort of lang, serieus of speels.
26 september 2020
Lauwe
zangers, dirigenten, koorgroepen
Bijzondere kerstpareltjes ontdekken voor tijdens de kerstviering? Dit is dé ideale gelegenheid!

Zoekertjes

Koor Cantandum zoekt mede-koor om samen concert uit te voeren

Gent
koor zoekt koor

Gemengd koor Cantandum uit Gent (25 zangers) zoekt een koor om de mogelijkheid te hebben om samen een groter werk voor koor en orkest uit te voeren oktober/november 2021. Bedoeling is om zowel concert te plannen in Gent, als in de streek van het andere koor.

bornem
organisatie zoekt begeleider, dirigent, zanger(s)
Evere
koor zoekt zanger(s)
Wilrijk/Brasschaat
zanger zoekt dirigent
Erps Kwerps ( tss Leuven en Brussel)

Projecten

Hier vind je de verschillende projecten waar we bij Koor&Stem aan werken en voor staan.  Dat kunnen wedstrijden, festivals, educatieve of meerkorenprojecten zijn die zich richten naar specifieke doelgroepen binnen de koorwereld of daarbuiten.

In deze coronatijden zal ook Koor&Stem jullie geregeld samen van thuis uit aan het zingen zetten!
Onder de noemer Doewap kunnen leerkrachten en scholen bij Koor&Stem terecht voor vorming, liedjes, schoolprojecten.
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR, Födekam en A Cœur Joie.
Tussen oktober 2018 en december 2020 werkt Koor&Stem mee aan een Europees project waarbij we muziek gebruiken als middel voor sociale participatie.
BEvocaL is het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie Belgische taalgemeenschappen.

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

 

 

 

Terug naar boven