Nieuws

Dirigeren
Kurt Bikkembergs schreef de festivalsong voor de World Choir Games 2020. Het lied 'listen' is nu reeds beschikbaar in verschillende bezettingen.
Lees hier de officiële uitslagen van de Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen die plaatsvond op 5-6 oktober 2019 in Genk.
Festival
Beleef deze unieke koorhappening met ons mee tijdens het slotconcert of de study tour, op zondag 20 oktober in deSingel.
Klara en Concertgebouw Brugge nodigen zangers uit om mee te zingen tijdens Iedereen Klassiek op zaterdag 26 oktober 2019.
Koor&Stem vzw
Wie herkent zich in dit profiel? Het gaat om een halftijdse functie tot 31 augustus 2020. Snelle indiensttreding voorzien.
15 concerten op 4 locaties, dat is de Koorlinkcyclus in 2019-2020. Stuk voor stuk koorconcerten die je niet wil missen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Vormingen

Ook dit koorseizoen hebben we een superinteressant vormingsaanbod klaar voor zangers, koorbesturen, dirigenten, leerkrachten lagere school. Met opleidingen, ontmoetingen, workshops, infosessies...

29 oktober 2019
Brecht
zangers, dirigenten, koorgroepen
Op zoek naar koormuziek die bruikbaar is tijdens de liturgie? Dan is dit een interessante dag voor jou! Zing samen met anderen en geniet van de meerstemmige zettingen die je worden aangeleerd door Jos Bielen en Stephanie Corstjens.
23 oktober 2019
Lanklaar (Dilsen-Stokkem)
leerkrachten
Kleuters houden van zingen en bewegen. Tijdens deze vorming onder begeleiding van Tine Geens leer je liedjes en spelletjes uit Doewap voor kleuters kennen die je gemakkelijk met kleuters kan doen.
20 oktober 2019
Ieper
2 november 2019 tot 3 november 2019
Wetteren

Concerten

In onze concertkalender maak je kennis met de vele koren en zanggroepen die in Vlaanderen actief zijn. Er is voor elk wat wils: klassiek of hedendaags, oude muziek, vocal pop & jazz, volksmuziek...  Of wil je graag zelf een concert toevoegen? Dat kan via de UiT-databank.

Uit in Vlaanderen
20 oktober 2019
Merelbeke
2 november 2019
Roeselare
8 november 2019, 9 november 2019, 10 november 2019
Diksmuide

Zoekertjes

vacature sopraan of mezzo-sopraan

Arendonk
koor zoekt zanger(s)

Heb jij de stem die we zoeken? Het Arendonks Vocaal Ensemble 'Cantamare' wil uitbreiden met een sopraan en/of mezzo-sopraan. Als je graag zingt, stemvast bent en dus alleen een stem kan houden, ben jij misschien wel degene die we zoeken.

koor zoekt zanger(s)
De Pinte
koor zoekt zanger(s)
Mechelen, Brugge, Gent
organisatie zoekt koor
Antwerpen
koor zoekt zanger(s)
Antwerpen

Projecten

Hier vind je de verschillende projecten waar we bij Koor&Stem aan werken en voor staan.  Dat kunnen wedstrijden, festivals, educatieve of meerkorenprojecten zijn die zich richten naar specifieke doelgroepen binnen de koorwereld of daarbuiten.

Dé grootste koorwedstrijd ter wereld komt naar Vlaanderen van 5 tot en met 15 juli 2020.
Onder de noemer Doewap kunnen leerkrachten en scholen bij Koor&Stem terecht voor vorming, liedjes, schoolprojecten.
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners.
Tussen oktober 2018 en december 2020 werkt Koor&Stem mee aan een Europees project waarbij we muziek gebruiken als middel voor sociale participatie.
BEvocaL is het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie Belgische taalgemeenschappen.

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

Terug naar boven