coronamaatregelen voor koren

Hier verzamelen we alle corona-updates, stellen we een FAQ en toolkit met leidraad ter beschikking voor de veilige organisatie van je koorwerking. #veiligsamenzingen, ja dat kan, maar dan met de nodige maatregelen.

Lees meer

Nieuws

#veiligsamenzingen
Heel goed nieuws! We kunnen blijven zingen in code oranje en de maatregelen versoepelen een beetje.
Koor&Stem vzw
Jori Klomp en Benoît Giaux zijn de nieuwe dirigenten. En met Liesbeth Devos als vocal coach is het team helemaal compleet!
#veiligsamenzingen
Koor&Stem kan niet akkoord gaan met de wijzigingen in de 6e versie van het basisprotocol.
Openingsconcert van de KOORLINK koorcyclus 2020-2021 op 20 september om 11 uur in AMUZ.
#veiligsamenzingen
Vanaf 1 september is koorzang tijdens kerkelijke vieringen opnieuw mogelijk, onder de voorwaarden van het basisprotocol cultuur.
#veiligsamenzingen
Daarin staan enkele belangrijke wijzigingen die we onder de aandacht willen brengen. 
#veiligsamenzingen
Deel je eerste repetitiefoto’s op de Instagram of Facebookpagina van je koor en en wij verzamelen ze hier.
Festival
Deze zomer gaat Laus Polyphoniae 2020 ook de online toer op.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Vormingen

Dankzij een aantal praktische aanpassingen kunnen kinderen toch al heerlijk samen zingen tijdens de zomerkampen. Voor het najaar programmeren we voorzichtig enkele kleinschalige vormingen. Indien de veiligheidssituatie dat vereist, zoeken we een online alternatief.

14 oktober 2020
Mechelen
leerkrachten
Kleuters houden van zingen en bewegen. Tijdens deze vorming werk je via grafische partituren en verhaaltjes op een speelse manier aan praktische oefeningen die je gemakkelijk met kleuters kan doen.
volzet
10 oktober 2020 tot 24 oktober 2020
Oud-Heverlee
dirigenten
Je doet in deze cursus in de breedte basiskennis en vaardigheden op die nodig zijn voor het dirigentschap. Docenten zijn Dieter Staelens en Annick Desair.
7 november 2020 tot 8 november 2020
Malle
zangers, koorgroepen
Beste jonge zanger, hoog tijd om je stem van onder het stof te halen! Geen betere gelegenheid dan het jaarlijkse Koorweekend voor Jongeren. Voor de editie 2020 strikten we Jan Schumacher (D) en Dieter Staelens (Leuven).
Volzet
27 september 2020 tot 25 april 2021
Lier
dirigenten, leerkrachten
Leer het vocale talent in kinderen wakker te maken, leer hen luisteren, daag hen muzikaal uit en laat hen écht samen zingen. Plaatsen zijn beperkt (10 deelnemers), schrijf dus gauw in!

Zoekertjes

Sopranen en bassen gezocht

Gent
koor zoekt zanger(s)

Voor ons volgende koorproject zoekt koor Cantandum te Gent nog enkele medezangers. Om een evenwichtige verdeling te hebben tussen de verschillende stemgroepen, zoeken we specifiek naar enkele frisse hoge sopraanstemmen, en robuuste basstemmen.

koor zoekt zanger(s)
Brussel
koor zoekt zanger(s)
Stekene
koor zoekt zanger(s)
Oud-Heverlee (Blanden)
koor zoekt begeleider
Bouwel/Grobbendonk

Projecten

Hier vind je de verschillende projecten waar we bij Koor&Stem aan werken en voor staan.  Dat kunnen wedstrijden, festivals, educatieve of meerkorenprojecten zijn die zich richten naar specifieke doelgroepen binnen de koorwereld of daarbuiten.

Onder de noemer Doewap kunnen leerkrachten en scholen bij Koor&Stem terecht voor vorming, liedjes, schoolprojecten.
In deze coronatijden zal ook Koor&Stem jullie geregeld samen van thuis uit aan het zingen zetten!
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR, Födekam en A Cœur Joie.
Tussen oktober 2018 en december 2020 werkt Koor&Stem mee aan een Europees project waarbij we muziek gebruiken als middel voor sociale participatie.
BEvocaL is het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie Belgische taalgemeenschappen.

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

#veiligsamenzingen

Samen zingen kan! Sommige koren hebben al tijdens de zomermaanden een repetitie gehouden, andere zijn in volle voorbereidingsfase van de heropstart in september. Laat het ons zeker weten via Facebook of Instagram met de hashtag #veiligsamenzingen. Jouw posts worden dan hier gepubliceerd en op die manier inspireren en motiveren we elkaar!

    Terug naar boven