Nieuws

En breng met z'n allen het lied ‘Nooit brengt een Oorlog Vrede' tijdens het slotevenement van GoneWest op 25 augustus in Ieper.
Het verhaal van Annelies Verbeke op muziek van Maarten Van Ingelgem zal er op 9 en 10 november 2018 te horen zijn.
Een klasproject voor Brusselse leerlingen van het 3-6de leerjaar. Meld nu je klas aan voor de editie van het volgende schooljaar.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek.

Vormingen

Ook dit koorseizoen hebben we een superinteressant vormingsaanbod klaar voor zangers, koorbesturen, dirigenten. En voor leerkrachten. Met opleidingen, ontmoetingen, workshops...

26 augustus 2018
Leuven
zangers, koorgroepen
Heb je er altijd al van gedroomd om een 40-stemmig koorwerk te zingen? Wil je weten hoe fantastisch het voelt als jouw stem zich vermengt met die van 120 anderen? Dan is dit iets voor jou.
15 september 2018
Leuven
dirigenten, leerkrachten
Workshops en inspiratie over zingen met kinderen in cultureel gemengde groepen, zowel in de klas- als in het schoolkoor, zowel in het Nederlands als in andere talen of zonder taal, van klassiek gezongen tot rap, met bewegingen of instrumentjes.
7 juni 2018 tot 14 juni 2018
Hasselt
2 juli 2018 tot 6 juli 2018
Antwerpen
2 juli 2018 tot 6 juli 2018
Gent
16 juli 2018 tot 20 juli 2018
Wemmel

Concerten

In onze concertkalender maak je kennis met de vele koren en zanggroepen die in Vlaanderen actief zijn. Er is voor elk wat wils: klassiek of hedendaags, oude muziek, vocal pop & jazz, volksmuziek...

1 juni 2018
Beveren-Leie (Waregem)
2 juni 2018
Gent
3 juni 2018
Oostende

Zoekertjes

Gloednieuw ensemble zoekt (SA)TB!

Antwerpen
koor zoekt zanger(s)

‘Zoveel Hertz’ is een bruisend vocaal ensemble o.l.v. Dirk De Nef, voor jonge volwassenen en mensen met een jeugdig hart. In het kader van onze opstart zijn wij nog op zoek naar enthousiaste zangers, in het bijzonder tenoren en bassen.

koor zoekt zanger(s)
Antwerpen
koor zoekt zanger(s)
Hamme
organisatie zoekt dirigent
Leuven
organisatie zoekt koor, solist
Kortrijk - Aalbeke

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

Webshop

Gelukkig zijn

€15
12 bewerkingen van populaire Nederlandstalige nummers voor gemengd koor
Type: 
Partituren

Doewap #6

€18
7 liedjes, mp3's, didactische tips en karaoke
Type: 
Digitaal

Projecten

Liturgische muziek
We ondersteunen Vlaamse koren in hun muzikale engagementen binnen de liturgie. Koor&Stem organiseert liturgische repertoiredagen, inspiratiemomenten voor dirigenten, liturgische zangavonden en koorcoaching.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR en A Cœur Joie nodigen we alle Brusselse zanginitiatieven uit om samen te werken en iedereen in Brussel te enthousiasmeren voor zang.
Een nieuw koor ging van start in 2017: BevocaL, het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie taalgemeenschappen, Koor&Stem, Fédération Chorale Wallonie-Bruxelles A Cœur Joie en Musikverband Födekam Ostbelgien.
De Stem van ons Geheugen
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners. Samen zingen zorgt voor verbinding, raakt aan emoties en haalt mensen uit hun isolement. Hernieuwd contact met mensen met dementie en hun familie en zorgverleners